Forside | 100 dagers koden
524381902
Forside

524381902 fstop123

100 dagers koden

Bokanmeldelse

100-dagerskoden er skrevet primært for ledere som har byttet beite, eller fått nytt ansvar hos eksisterende arbeidsgiver. 

En serie undersøkelser viser at 1 av 3 ledere slutter etter 18-24 måneder i ny jobb. Grunnene til dette er flere; dårlige forundersøkelser, «feil» forventninger eller feiltolkninger mht. reell virksomhetskultur, mislykket posisjonering eller fallgruver man går i etter oppstart.

De første 100 dagene er avgjørende for hvilken posisjon og innflytelse en leder får i sin nye jobb. Agnethe Ellingsen har skapt en refleksjonsbok med en rekke råd og knagger som nye ledere kan ta i bruk. Som forfatteren sier det selv: «Det finnes ikke en fasit for de første 100 dagene, men det du gjør i oppstarten får innvirkning på hvordan du evner å etablere tillit og legitimitet i rollen.»

Forfatteren deler opp de 100 dagene i 5 faser:

1. Forfasen – perioden du gjør research om rolle, virksomhet, om din lederstil passer inn og andre faktorer - før du eventuelt takker ja til lederjobben. Er det god match mellom virksomhetens behov og det du som leder kan tilby? Hva er det virksomheten ikke kommuniserer, som du trenger å vite før du tar en endelig avgjørelse?

2. Oppstartsfasen – de såkalte hvetebrødsdagene med spenning og forventninger, der du er «forelsket» og leter etter tegn på at du har valgt riktig arbeidsgiver. Du setter deg inn i virksomhetens prosesser, produkter og virksomhetskultur. Å ta kontroll over eget rykte og profil er en viktig fokus i denne fasen. Du har bare ett forsøk på førsteinntrykket!

3. Overraskelsesfasen handler om de emosjonelle berg-og-dal-banene du kan kjenne på når virksomheten ikke er helt slik som du trodde, eller at den er enda bedre enn du kunne forestille deg (heller sjelden kanskje)! I denne fasen justerer du din forståelse av både rollen du har, og hva den egentlig innebærer på godt og vondt.

4. Posisjoneringsfasen – du former ditt reelle handlingsrom og etablerer en grad av tillit og troverdighet i din rolle som leder. Dette handler om å kjempe for sin autonomi og innflytelse, som igjen innebærer tydelige forventninger og krav til de du har rundt, over og under deg. Du blir (forhåpentlig) godt kjent med hver eneste av dine medarbeidere. Det er kritisk for å kunne være en god leder – for alle.

5. Fremtidsfasen – du setter spor og har en eller annen grad av innflytelse på hva virksomheten gjør nå og i fremtiden.

Boken tilbyr en rekke gode verktøy og refleksjoner som gjør at du lettere kan skape deg den posisjonen og kraften du ønsker deg i din nye lederrolle. Boken er skrevet på en måte som gjør at det blir en glede å lese. Noen fagbøker er skrevet på en så akademisk måte at det blir litt kjedelig, men denne ivaretar praktisk verdi og underholdningsaspektet på en god måte. Gode eksempler fra bl.a. Helse Sør-Øst og Telenor (da Baksaas prioriterte et 50-årslag i Danmark foran kriseledelse) er med og belyser dilemmaer og andre problemstillinger.

Det krever et tydelig lederskap for å få den innflytelse du ønsker deg. For alle som går inn i en ny lederjobb, mener undertegnede at denne boken er uvurderlig. Denne boken bør definitivt både leses av den som er ny leder, og lederens leder.

Boken kan bestilles på nett og er utgitt på Cappelen Akademisk.

Bokanmelder: Rune Semundseth       - Agnethe Ellingsen: 100-dagerskoden

Layout 1

bokanmeldelse

KOMMENTARER

Annonsér her!

Motta nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrev!
Annonsér her!

7 + 1 steg til en vellykket forhandling

Forhandlingsteknikk

Gode, strukturerte forberedelser er helt avgjørende for å gjennomføre vellykkede forhandlinger. Det gir deg retning, kunnskap, kontroll og ofte et overtak i forhandlingene. 
Slik lykkes du med forhandlinger
Annonsér her!
Annonsér her!

Finn frem listemakeren i deg

Målrettet jobbing

Ved å skrive og bruke huskelister på riktig måte, vil du kunne jobbe mer effektivt og målrettet gjennom dagen. ­
Jobb mer effektivt og målrettet

Blir du manipulert?

Manipulasjon

De finnes i de fleste virksomheter, trådtrekkere, manipulatorer, som med godt skjult, gjennomtenkt strategi fortryller, bløffer, rundsnakker, overlister og villeder ledere, kolleger og medarbeidere.  ...
Arbeidsmiljø og manipulasjon

Er du forberedt på digital disrupsjon?

Digital Disrupsjon

Ny studie viser at de fleste ledere ikke er forberedt på å møte utfordringene ved digital disrupsjon
Digital disrupsjon

Fra styring av tid til styring av energi

Jobb og energi

En normal arbeidsdag legger opp til tre-fire timer med arbeid, en lengre pause og en ny jobbøkt tilsvarende den før pausen. Denne arbeidsformen møter de aller fleste når de trer inn i arbeidslivet. 
Energi på jobben
Annonsér her!
Annonsér her!

Kvinnen med flest ansatte i Norge

kvinner og ledelse

Hun stikker sjelden nesen frem i media, og sjansen er stor for at du ikke har hørt om henne. Men denne næringslivslederen er ingen hvem som helst. Møt Hilde Britt Mellbye - damen i Norge som leder fle...
Ledelse og kommunikasjon

Slik håndteres og forebygges mobbing

Mobbing på arbeidsplassen

Som leder har man et stort ansvar, også når det kommer til forebygging og tiltak mot mobbing. 
Hvordan forebygge mobbing på jobben?

Fremtidens ledere er hjelpere

Hvordan lykkes som leder?

Er du en leder som liker å se at andre lykkes, eller er du en leder som vurderer deg selv urealistisk høyt i din rolle som leder?
Fremtidens ledere

Hjemmekontor? Slik får du bedre struktur

hjemmekontor

Å arbeide hjemmefra kan være en utfordring, men også den perfekte hverdag for den som måtte beherske god struktur, og et klart skille mellom privatliv og arbeidstid. Heldigvis kan det meste læres - og...
Hjemmekontor
Annonsér her!
Annonsér her!

Å lykkes som ung leder

For å bli en god leder er det noen personlige egenskaper som er viktigere enn andre, mener Fredrik Aasebø. 
Unge ledere
Tilbake til toppen