Forside | 100 dagers koden
524381902
Forside

524381902 fstop123

100 dagers koden

Bokanmeldelse

100-dagerskoden er skrevet primært for ledere som har byttet beite, eller fått nytt ansvar hos eksisterende arbeidsgiver. 

En serie undersøkelser viser at 1 av 3 ledere slutter etter 18-24 måneder i ny jobb. Grunnene til dette er flere; dårlige forundersøkelser, «feil» forventninger eller feiltolkninger mht. reell virksomhetskultur, mislykket posisjonering eller fallgruver man går i etter oppstart.

De første 100 dagene er avgjørende for hvilken posisjon og innflytelse en leder får i sin nye jobb. Agnethe Ellingsen har skapt en refleksjonsbok med en rekke råd og knagger som nye ledere kan ta i bruk. Som forfatteren sier det selv: «Det finnes ikke en fasit for de første 100 dagene, men det du gjør i oppstarten får innvirkning på hvordan du evner å etablere tillit og legitimitet i rollen.»

Forfatteren deler opp de 100 dagene i 5 faser:

1. Forfasen – perioden du gjør research om rolle, virksomhet, om din lederstil passer inn og andre faktorer - før du eventuelt takker ja til lederjobben. Er det god match mellom virksomhetens behov og det du som leder kan tilby? Hva er det virksomheten ikke kommuniserer, som du trenger å vite før du tar en endelig avgjørelse?

2. Oppstartsfasen – de såkalte hvetebrødsdagene med spenning og forventninger, der du er «forelsket» og leter etter tegn på at du har valgt riktig arbeidsgiver. Du setter deg inn i virksomhetens prosesser, produkter og virksomhetskultur. Å ta kontroll over eget rykte og profil er en viktig fokus i denne fasen. Du har bare ett forsøk på førsteinntrykket!

3. Overraskelsesfasen handler om de emosjonelle berg-og-dal-banene du kan kjenne på når virksomheten ikke er helt slik som du trodde, eller at den er enda bedre enn du kunne forestille deg (heller sjelden kanskje)! I denne fasen justerer du din forståelse av både rollen du har, og hva den egentlig innebærer på godt og vondt.

4. Posisjoneringsfasen – du former ditt reelle handlingsrom og etablerer en grad av tillit og troverdighet i din rolle som leder. Dette handler om å kjempe for sin autonomi og innflytelse, som igjen innebærer tydelige forventninger og krav til de du har rundt, over og under deg. Du blir (forhåpentlig) godt kjent med hver eneste av dine medarbeidere. Det er kritisk for å kunne være en god leder – for alle.

5. Fremtidsfasen – du setter spor og har en eller annen grad av innflytelse på hva virksomheten gjør nå og i fremtiden.

Boken tilbyr en rekke gode verktøy og refleksjoner som gjør at du lettere kan skape deg den posisjonen og kraften du ønsker deg i din nye lederrolle. Boken er skrevet på en måte som gjør at det blir en glede å lese. Noen fagbøker er skrevet på en så akademisk måte at det blir litt kjedelig, men denne ivaretar praktisk verdi og underholdningsaspektet på en god måte. Gode eksempler fra bl.a. Helse Sør-Øst og Telenor (da Baksaas prioriterte et 50-årslag i Danmark foran kriseledelse) er med og belyser dilemmaer og andre problemstillinger.

Det krever et tydelig lederskap for å få den innflytelse du ønsker deg. For alle som går inn i en ny lederjobb, mener undertegnede at denne boken er uvurderlig. Denne boken bør definitivt både leses av den som er ny leder, og lederens leder.

Boken kan bestilles på nett og er utgitt på Cappelen Akademisk.

Bokanmelder: Rune Semundseth       - Agnethe Ellingsen: 100-dagerskoden

Layout 1

bokanmeldelse

KOMMENTARER

Annonsér her!

Motta nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrev!

Hvilken arbeidsmetode passer deg best?

Arbeidsmetodikk

Der enkelte trives best med å jobbe i et sett for å heller kunne ta seg tidligere fri, vil andre være langt mer effektiv om de plotter inn tid til Facebook, Instagram og Snapchat mellom slagene. Hvilk...
Effektive arbeidsmetoder

Hvordan velge ny kaffeleverandør?

Kaffe på jobben

Det viser seg at det ikke alltid er like lett å finne riktig leverandør av kaffemaskin til jobben. 
Hvordan velge riktig kaffeleverandør
Annonsér her!
Annonsér her!

Løsepengevirus kostet virksomheter og individer 10 milliarder kroner

Tiltak mot virus angrep

Her er syv råd du bør følge for å stå sterkere mot nye løsepengevirus-angrep. Med over 750% vekst i løsepengevirus-varianter i 2016 vil det garantert bli mange angrep i 2017.  
Virus angrep

Produktiv med hjemmekontor

Effektiv hjemmekontor

Hvis norske kontoransatte kunne valgt: "Vi er mest produktive med hjemmekontor tre dager i uken"
Produktiv hjemmekontor

Stolt av å være med på spleiselaget?

Norge har i år blitt kåret til verdens lykkeligste land og ligger også høyt på statistikken over høy levestandard og gode levekår. 
skatte- og avgiftsunndragelser

Ta en kalkulert risiko

Riktige beslutninger

Kjappe antagelser om risiko er opphavet til mange katastrofale beslutninger. 
Gode beslutninger
Annonsér her!
Annonsér her!

Engasjement - Hva? Hvorfor? Hvordan?

Hva er engasjement?

Engasjement er ikke å være glad. Glade medarbeidere er ikke nødvendigvis produktive. Det er heller ikke å være tilfreds. 
Produktivitet og engasjement

Sulten på nye utfordringer som leder?

Karriereutvikling

Er du sulten på noe nytt, lyst til å utvikle deg videre og utfolde deg kreativt? Har arbeidsdagen din blitt rutine? Det går i «det vante» og du føler deg både passe mett og kanskje litt trett.
Jobb og karriere

Grip mulighetene i kulturforskjellen!

Rekruttering og kultur

Verden blir mindre. Reisen fra Nordfjord til Oslo tok lengre tid for min oldefar enn det gjør for deg og meg å reise nærmest hvor som helst her i verden.
Rekruttering og kultur

Dette kjennetegner de beste unge lederne

ANNONSØRINNHOLD

Norske organisasjoner investerer mye i å utvikle unge ledertalenter. Men brukes ressursene riktig og på de rette kandidatene? 
Utvikling av ledertalenter
Annonsér her!
Annonsér her!

Gøy på jobben

Indre motivasjon

Gjør mer av det du synes er morsomt. Det er lurt, både for deg selv, sjefen din og organisasjonen du jobber for.
Arbeidsglede

Lyddemping på kontor – Dette må du tenke på

ANNONSØRINNHOLD

Forstyrrende støy på jobb er et vanlig problem, spesielt i åpne kontorlandskap.
Lyddemping på kontor
Tilbake til toppen