Forside | Business Content | Anskaffelse av kaffemaskin til din arbeidsplass. Norges eldste kaffe- og kaffemaskin leverandør gir deg råd.
161020-02-Ledernytt bilder til digital-Kristin Henry02

FAKTA

 • Firmanavn: Jacobs Douwe Egberts Norge AS
 • Org. nummer: 951284629
 • Sted: Bergen
 • Bransje: Kaffe og kaffemaskiner til bedriftsmarkedet
 • Tema: Kaffe på jobben
 • Telefon: 81552333
 • Nettside
 •  
 •  
 •  
 •  
 • Jacobs Douwe Egberts er nå verdens nest største kaffeselskap, i Norge representert ved tidligere Friele og House of Coffee. De har 120 ansatte som jobber innen B2B, de brenner egen kaffe, og er Norges ledende leverandør av kaffe og kaffeløsninger til bedriftsmarkedet. Svært engasjerte og kunnskapsrike medarbeidere sørger for at du får din beste kaffe, hver eneste dag.

Business Content

Anskaffelse av kaffemaskin til din arbeidsplass. Norges eldste kaffe- og kaffemaskin leverandør gir deg råd.

Kaffemaskin på jobben

94 prosent av norske arbeidstakere synes god kaffe øker trivselen på arbeidsplassen. Vi drikker i snitt 3,7 kopper  kaffe hver, hver dag, og 80 prosent av oss drikker mer enn 2 kopper kaffe i løpet av en arbeidsdag.

Presset kan jo bli enormt; jobben skal ha ny kaffemaskin, du er den som har fått oppdraget….du ser for deg et risikofullt oppdrag – å velge feil vil få katastrofale konsekvenser! For din egen velvære, og for ditt eget omdømme, ikke minst! 

I Norge har vi etter hvert svært mange preferanser i forhold til kaffe – vi er et av verdens aller største konsumenter av denne drikk, og kunnskapen om kaffe i Norge er svært høy.

Hva bør man da tenke på, som utskremt medarbeider? Klart at det å velge feil kaffemaskin, det kan få katastrofale følger. Det er mange som har klare meninger om ny kaffemaskin på jobb.

161020-02-Ledernytt bilder til digital-Kristin Henry03.jpg

Behovsavklaring

Det første som må avklares er; hvor mange er dere som skal bruke maskinen? hvilken type kaffe vil de helst ha (svart kaffe, espresso, cappuccino etc)?, er det noen som jobber hos dere som vil ha daglig ansvar for kaffemaskina? Hvordan ser kontorlokalene ut, finnes det vann og strøm der man tenker seg at kaffemaskina skal stå?

Det kan være lurt å avklare disse spørsmålene på forhånd, før man begynner søket etter riktig maskin. Det finnes i prinsippet noe for enhver, og det kan være lurt å minimere utvalget så langt det er mulig.

SÆRLIG vil vi presisere viktigheten av avklaring i forhold til melk/ikke melk. Som maskinleverandører møter vi denne problemstilling nesten hver eneste gang vi er i et møte med en potensiell ny kunde. Noen ønsker seg veldig cappuccino på jobb, gjerne så nære kaffebar-opplevelsen som overhodet mulig. Og det kan de gjerne få. Men melk er en lumsk vare. Den kan bli en gigantisk bakteriebombe, om den får ligge å godgjøre seg uberørt i sene nattetimer. Vær 100% sikker på at maskinen blir renset hver eneste dag, så kan dere vurdere å ha kaffemaskin som bruker vanlig melk.

Om det ikke er sånn at noen tar dette ansvaret, så finnes det svært gode alternativer innen melkepulver. Melkepulver finnes i 100% melk, altså tørrmelk, rett og slett. Dette gir gode resultater for cappuccino og kaffe latte. Melkepulver er laget på skummet melk, altså mindre fet enn vanlig melk.

Ellers er ca 78% av all kaffen vi drikker her til lands rett og slett svart kaffe, så cappuccino og andre drikker vil utgjøre i snitt ca 22%.

Når dette nå er avklart, så har man valget mellom maskiner for hele bønner, eller maskiner for allerede malt kaffe (kaffemaskiner bruker automatmalt, en svært fin malingsgrad kun for det profesjonelle markedet).

Trenden viser klar framgang for hele bønner. Hele bønner gir jo denne fantastiske opplevelsen av nykvernet – duften, lyden, den fine fargen på kaffen; alt er med på å forme opplevelsen av deilig kaffe. Likevel er vi et “trakteland”, og svart traktekaffe er gjerne det de aller fleste foretrekker sånn til daglig. Den er klarere og på et vis, og føles gjerne mer leskende og lettere å drikke.

OG husk at det finnes maskiner som tilbyr begge deler i samme maskin, om det blir vanskelig å velge.

KAFFE.jpg

Når man nå har avklart dette, så er det på tide å kontakte leverandørene. Det er HELT innafor å be om et uforpliktende møte, enten hos dere, hos leverandør, eller begge deler. Det er slettes ikke uvanlig at det kommer en liten delegasjon for å smake på kaffen. Dette mener vi som leverandør er et veldig godt tegn. Kaffe engasjerer, den har stor betydning for trivsel på arbeidsplassen, og man bør så absolutt stille krav til noe så viktig.

Smak dere gjennom, be leverandøren om å klargjøre alternativer, og bruk tiden godt. Se inni maskina, be om å få en demo på rengjøring. Grav og spør!

HUSK også å spørre om oppfølging videre. Kan dere bestille kaffe på nett? Hvordan leveres kaffen? Hvor brennes kaffen? Kan dere få informasjon om andre typer kaffe om dere har lyst til å prøve noe nytt? Har leverandøren eget servicesenter? Hvor lang erfaring har de ansatte? Hva med responstid??

Hold tunga rett i munnen når det kommer til tilbud, for her er et lett å gå seg vill. Om dere ber om pris pr kopp, så vær sikker på at størrelsen på denne koppen er avklart, så man kan sammenligne epler og epler. Helt klart best å be om pris pr kilo. Pass også på at dere er inneforstått med at kvaliteten er omtrent lik på de ulike maskinene dere får tilbud på. Det er både hestekjerrer og limousiner der ute….

Velg også etter hjertet. Ta den leverandøren dere liker best, for dere skal bli gode venner etter hvert, og den rette leverandøren kan hjelpe dere med alt dere trenger hjelp til i forhold til kaffen. Kanskje til og med lage noen morsomme happenings rundt kaffe, kanskje be dere på et kaffekurs, eller låne bort lokalene sine til deres egne kundemøter? Et godt og langsiktig forhold til din kaffeleverandør sikrer god trivsel på arbeidsplassen. Vel bekomme!

House of Coffee

161020-02-Ledernytt bilder til digital-Kristin Henry01.jpg

ProEXR File Description=Attributes=cameraAperture (float): 36.000004cameraFNumber (float): 5.600000cameraFarClip (float): 73140.000000cameraFarRange (float): 1000.000000cameraFocalLength (float): 32.000000cameraFov (float): 58.356991cameraNearCli

Det handler om å ta seg pauser fra hverdagen

Man får ganske enkelt økt livskvalitet av et godt bad

Pause i hverdagen
AJ_ledernytt2

Lyddemping på kontor – Dette må du tenke på

Forstyrrende støy på jobb er et vanlig problem, spesielt i åpne kontorlandskap.

Lyddemping på kontor
Tove Gartland i Assessit.

Hvordan sikre god ledelse i fremtiden?

Dagens ledere står allerede overfor store utfordringer og muligheter som følge av teknologisk utvikling. Hvordan påvirker dette virksomheters evne til å sikre god og effektiv ledelse også i framtiden? 

Lederegenskaper som ikke synes på CV
landax

Hvem kan ha glede av styringsverktøyet «Landax»?

«Landax» har gjennom 10 år utviklet noe som er å betrakte som en sensasjon innen styringssystemer. 

Landax kan hjelpe deg med styring av ledelse innen kvalitet, HMS, beredskap, FDV, HR
IMG_7141

Slik gjør du suksess på messene

Skal bedriften din delta på messe, er det lurt å vite hva du bør fokusere på. 

Hvordan delta på messe?
Lysbilde32

Gjør hverdagen lettere med fjernstyring av reklame

Tiden da du måtte fysisk skifte ut reklameplakatene for bedriften din er over. Nå kan det aller meste gjøres digitalt, med fjernstyring fra mobil eller Pc. ​

Digitale skjermer
Br Dahl 1

Få freshe kontorlokaler på 1-2-3

– Det kan faktisk ta så lite som fem minutter å fornye bedriftslokalene dine, 

Frisk opp kontoret
HR 1[1]

Hva med dem som blir igjen etter en nedbemanningsprosess?

Med noen enkle, men viktige grep kan ledelsen minimere de negative konsekvensene for den enkelte medarbeider og arbeidsmiljøet, og etablere et godt grunnlag for veien videre etter nedbemanning.

Omstilling og nedbemanning
sand_2_700x500

Papirløst regnskap med BankID

Sand Økonomi driver papirløst regnskapskontor. Resultatet? Mange nye og innovative kunder. Avtalene signeres selvsagt elektronisk med BankID.

Digitalt signering av avtaler - BankID
Prosjektledelse

Prosjektleder fikk klarsignal – det burde han ikke fått

Prosjektledelse - dette må du vite for å lykkes med prosjekter

Prosjektledelse
Belbin_promotion_1a_HMS_Melhus_teamet

Hvordan lykkes med teamutvikling i praksis?

Enere og talent er viktig, men ingenting slår et godt samspilt lag med den rette kompetansen. Det handler ikke bare om holdninger og gode intensjoner. Det handler om bevisst trening basert på kunnskap om hvem vi er og hvordan vi påvirker hverandre på godt og vondt.

 
Slik lykkes du med teamutvikling i praksis
161020-02-Ledernytt bilder til digital-Kristin Henry02

Anskaffelse av kaffemaskin til din arbeidsplass. Norges eldste kaffe- og kaffemaskin leverandør gir deg råd.

94 prosent av norske arbeidstakere synes god kaffe øker trivselen på arbeidsplassen. Vi drikker i snitt 3,7 kopper  kaffe hver, hver dag, og 80 prosent av oss drikker mer enn 2 kopper kaffe i løpet av en arbeidsdag.

Kaffeautomat på jobben
_L2A2271b

Bedriftshelsetjeneste - God helse og godt arbeidsmiljø for overskudd og lønnsomhet

Bedriftshelsetjeneste. Når de ansatte har det bra, jobber de bedre. Med et helhetlig syn på bedriftens og de ansattes helse, leverer vi løsninger som bygger godt arbeidsmiljø, gir friskere ansatte, reduserer sykefravær og øker overskudd og lønnsomhet.

Bedriftshelsetjeneste - Stamina
Agenter

Fremtiden innen salg!

Agenturer.no er Norges ledende portal for nye forretningsmuligheter og mener at selvstendige salgsagenter og eksterne salgskanaler er fremtiden innen salg. 

Agenturerer
Rune semundseth 3_1024x1536_cropped_1012x689

Medarbeidersamtalen 2.0 – et farvel til det gamle forhøret

Se for deg en festtale der øverste leder omtaler medarbeideren som virksomhetens viktigste ressurs. Se for deg at den samme virksomheten mislykkes grovt med strategiske samtaler, bl.a. medarbeidersamtalen. Hva gjør det med relasjonen mellom leder og medarbeider når samtalen blir et pliktløp og relasjonen ikke klarer å utnytte potensialet i medarbeidersamtalen? 

Medarbeidersamtalen
storefjell 1

Konferansehotell, Storefjell Resort Hotel

Fjellnorges største konferansehotell! 1001 moh i spektakulære omgivelser med personlig vertskap, nydelig mat og drikke.

Konferansehotellet, Storefjell Resort Hotel
FamilieidyllLøvefamilie

Firmatur til Afrika

Hva med en spennende firmatur til Afrika for hele bedriften eller din egen skreddersydde ferietur til eksotiske destinasjoner? 

Firmatur til Afrika
Image 3_1024x696_cropped_1014x564

Kontormøbler kan gi en bedre arbeidsdag

Noen tips til en bedre arbeidsdag, hvordan kontormøbler kan gi deg bedre helse enten du er på kontoret, konferanserommet, verkstedet eller lageret.

Kontormøbler skaper en bedre arbeidsdag
lisens 3

Er du lei av å betale NRK-lisens? La Lisensfri plombere TVene!

Er du lei av å betale unødvendige penger i kringkastingsavgift for skjermer som brukes som monitorer? La Lisensfri plombere TVene!

Lisensfri med TV-plombering
mpx_viermpx_businessprofil

Bedre flyt i din IT-hverdag med Norges raskeste levering.

MPX gjør at din IT-hverdag flyter bedre. Vi har Norges raskeste levering i tillegg til fri frakt på ordre over kr. 1000,-. Vi tilbyr nå også diverse konfigurasjonstjenester for å forbedre et produkt eller for å gjøre ting enklere for våre kunder.

MPX
Rune Semundseth 2

Medarbeidersamtalen - Skrot negativ synsing om skjemaer og tenk muligheter!

Medarbeidersamtalen. Det går ikke en vinter eller vår uten at enten forskere, journalister eller bransjefolk stempler og forkorter medarbeidersamtalen som MAS. Holdningen avslører en ambisjon så lav at ordbruken godt kan være selvoppfyllende profeti, enten det er BI eller Dagens Næringsliv som ytrer seg i denne retning.  

Medarbeidersamtalen
Layout 1

Reklamebyrå

Er du lei av å betale dyrt for grafiske og digitale tjenester som ikke står i stil med kvaliteten som leveres? Da er du kommet til riktig sted.

BMC design - grafiske og digitale tjenester
leger uten grenser_1024x574

Lønnsomt samfunnsansvar

Bedrifters samfunnsansvar har blitt et trendbegrep i norsk næringsliv og har de siste årene hatt en eksplosiv spredning. Hva har fremprovosert denne trenden? Hvordan påvirker dette din bedrift? Og er ikke bedrifters egentlige samfunnsansvar å besørge arbeidsplasser og profitt til samfunnsøkonomien? 

samfunnsansvar
kirurgi_cropped_1024x502

Ansiktsktskirurgi - Norges lengste erfaring innen ansiktskirurgi

Ansiktskirurgi. Vurderer du plastisk kirurgi er det viktig at du går til noen som virkelig kan faget. Det er ingen i Norge som har lengre erfaring med ansiktskirurgi enn dr. Jarl Bunæs og dr. Robby Roarsen hos Bærum Plastikkirurgi i Sandvika. Her kan du være trygg på at du er i de aller beste hender!

Ansiktskirurgi
bilde 3_cropped_678x675

Gi en julegave med mening

På denne tiden er det mange ledere som spør seg: «Hva skal vi gi de ansatte til jul i år?»  Det kan være en utfordring å finne gaver som passer for alle, og som virkelig blir satt pris på.   Vi lever i et samfunn der de fleste har overflod av det meste, så hvordan kan man gi en gave som virkelig betyr noe?  Undersøkelser viser at de fleste arbeidstakere gjerne vil ha julegave fra sjefen, men stadig flere ønsker seg en julegave «med mening».

Julegavetips
rune

Medarbeidersamtalen 2.0 med fokus på gyldighet og indre motivasjon!

Medarbeidersamtalen. Vi mennesker er i grunn ganske like. Det å identifisere noe som vi har til felles, kan bidra signifikant til noe brobyggende og plattformgivende for alle relasjoner og for alle team. 

Medarbeidersamtalen og motivasjon
bil 3

Smart Repair, Leasing skade, steinsprut

Smart Repair. Levere tilbake en leasingbil kan være dyrt, spesielt når bilen har en del småskader. Vi vet ut i fra erfaring hva som burde repareres og hva man ikke trenger å reparere. Du får en riktig takst hos oss og i de fleste tilfeller så sparer du mye penger.

Smart Repair, bilkosmetikk, leasingskader
Anne Signant

Digital signering på vei inn

Digital signering. Digitalisering skjer i absolutt alle markeder, og elektronisk signering er aktuelt overalt.

Digital signering
Avtar S

HR-systemer reduserer kostnader, risiko og gir økt produktivitet

Med sin cloud software og unike spisskompetanse har CatalystOne Solutions hjulpet virksomheter i Norden med å effektivisere og strømlinjeforme HR- og ledelsesprosesser i over 15 år.

HR-system
HR huset

HR prosesser - Skaper trygghet!

HR-huset er et av Norges fremste kompetansemiljøer innen HR (Human Resources). Fagfeltet har hatt en formidabel utvikling de siste 20 årene. Det har vokst frem en erkjennelse av at menneskene i organisasjonen ikke bare utgjør en verdifull ressurs, men også et strategisk konkurranseparameter.

Endringsledelse - HR
photo5b

Firmareise til Island styrker samholdet

Ønsker du å oppleve noe nytt og spennende med dine ansatte, eller ta med forretningsforbindelser og kunder på en uforglemmelig firmareise? På Island kan du få alt fra fart og spenning til avslappende naturopplevelser. 

Firmatur
Dame_cropped_1024x643

Lederkurs - ønsker du å utvikle leder kompetanse?

Videreutdanning for nåværende og fremtidige ledere

Lederkurs
vibeke_2_1024x1536_cropped_991x655

Coaching - kostnad eller ressurs?

La de ansatte få eierskap og dyrk frem stoltheten hos dine medarbeidere!

Coaching
Tilbake til toppen