Skal bedriften din lykkes, er du avhengig av å ha motiverte ansatte. Og siden vi alle påvirkes av omgivelsene våre, er det kanskje ikke så dumt å friske opp kontorene nå og da, sier Gian Carlo Buoso, Daglig leder hos Expoline.

– Vi er jo i en bransje som er kjent for å ha litt slitne lokaler, men etter at vi brukte våre egne systemer til å pusse opp, har vi sett en endring hos våre ansatte. De har blitt mer motiverte, og begynt å ta med flere kunder inn på kontorene, for å vise frem hvor fint det er blitt hos oss, og hva vi har gjort. Det utstråler en stolthet over arbeidsplassen, noe vi anser som utrolig positivt, sier Buoso.

– For eksempel har vi bygget gjenbrukbare og fleksible møterom og loungekuber, ved bruk av friske og sterke fager, spreke motiver, og moderne design. På denne måten får vi også vist kundene våre hvilke muligheter som finnes, sier han.

Br Dahl 2.jpg

Alt kan printes

Det trenger heldigvis ikke å være hverken dyrt eller tidkrevende å fornye lokalene. Har du de riktige systemene, trenger du i følge Buoso kun få minutter for å oppnå en ny look.

– Bruker du for eksempel et rammesystem, kan du endre bildet og rammen på kort tid. Vi monterer en tynn aluminiumsramme, som vi skrur eller limer på veggen. Så printer vi det motivet kunden ønsker på en stretch-tekstil, enten det er et bilde, budskap eller mønster. Dette er rimelig, enkelt og montere og byttes på få minutter.

– Det er også mulig å velge seg fototapet, selv om dette tar litt lengre tid å sette opp.

Størrelsen på bildene varierer etter behov, og kan være alt fra små bilder, til å dekke hele vegger. På denne måten kan du variere både stil og budskap, og skifte dekor etter sesonger og ting som foregår i bedriften.

– Det går også an å bruke dekorfolie for å freshe opp lokalene. For eksempel kan vi legge parkettliknende folie oppå gamle tregulv, sier Buoso. Vi kan også foliere vegger, mur og asfalt.

– Alt kan printes! Fra gardiner til møbeltrekk – ja, egentlig alt som går på rull og kan trekkes gjennom en maskin. Dessuten kan du også få motivet ditt på stive plater, som glassvegger, dører, tre, og plast. Da printer vi bare motivet direkte på platen.

Br Dahl 7.jpg

Sett stemningen med lysende møbler

Det er ikke bare vegger, dører, og gulv som lett kan endres, også møblene kan være med på å skape den riktige stemningen i rommet – særlig når de lyser opp.

– Vi har tatt inn en del lysmøbler med farger på, og dette brukes både til utleie og til dekorering av lokalene. Her har vi enkle, rimelige løsninger, som kan være med på å sprite opp ett hvert kontorlandskap. Kundene kan velge mellom LED-pærer i flere ulike farger, eller la det gå i mønstre hvis de ønsker det, sier Buoso.

– Vi har også en del skjermer stående, som viser motiver – litt som levende kunst, sier han.

Det er ikke alltid enkelt å skulle navigere seg i jungelen av designmuligheter og fargekombinasjoner. Heldigvis er det både hjelp og inspirasjon å få, dersom du skulle ønske det.

– I førsteetasje på DNB-bygget i Bjørvika åpner vi 23. mars nye lokaler. Disse vil også være et showroom, slik at kundene våre kan få ideer til hvordan de selv kan innrette sin arbeidsplass, sier Buoso. Her ønsker vi de velkommen, og hjelper til med å finne løsninger som er tilpasset hver enkelt kundes ønsker og behov. Det er viktig for oss at kunden er med på designprosessen hele veien, slik at de blir fornøyde og stolte av resultatet.

www.expoline.no