Forside | Forandring flyter
Arne Selvik
Forside

Arne Selvik Helge Skodvin

Forandring flyter

Mens forstyrrelsesteknologi utkonkurrerer konsentrasjonsteknologi. Mens borgerkriger og flyktningestrømmer går fra vondt til verre. Mens isen smelter i Arktis. Mens bombene sprenges i Paris, Berlin og Istanbul. 

Mens tradisjonelle arbeidsplasser utkonkurreres av roboter og kunstig intelligens. Mens verdens fremste statsledere trekker seg inn i nostalgisk nasjonalisme, har Norges statsminister beveget seg fra Candy Crush til Pokemon Go som tidtrøyte i lederjobben. 

Urolig og ufordragelig

Jeg opplever verden som mer urolig, mer uoversiktlig, mer uforutsigbar og mer ufordragelig. Jobber rives fra hverandre, rives ned, rives ut og går i oppløsning. Supplyflåten ruster i opplag. Teknologioptimistene sprer dommedagsprofetier for arbeidslivet, mens stadig flere beveger seg fra fleksitid til fleksiliv. Fra å leve i en liten verden på en stor og bærekraftig planet, lever vi nå i en stor verden på en liten, sårbar planet.

Ledelsesnestoren Warren Bennis sa følgende om fremtidens fabrikk: Der vil det bare være to til stede; en mann og en hund. Mannen er der for å mate hunden. Hunden er der for å hindre mannen i å forstyrre robotene.

En verden som akselererer

Vi som gikk ut i arbeidslivet i forrige århundre var opptatt av å finne en jobb. Etter noen tiår hjalp erfaring og ansiennitet oss i å bli værende i arbeidslivet. I dag er utfordringen å oppfinne en jobb. Høytlønnende middelklassejobber har gått samme veien som Kodak film.

Oppfordringene til de unge i dag er ikke å skaffe seg jobb i en oppstartbedrift. Det er å være sin egen oppstartbedrift. Du er ditt eget varemerke, sa Tom Peters i tidsskriftet Fast Company for snart tjue år siden. Det var før Internett og Facebook.

Da jeg var barn, gledet vi oss over å løpe opp rulletrappene som gikk ned. I dag er dette en metafor for hvor krevende det er å henge med i en verden som akselererer på mange fronter.

Grunn for optimisme?

The New York Times-journalisten Thomas L. Friedman tar i sin nyeste bok (Thank You for Being Late) til orde for et optimistisk syn på hvordan vi kan forholde oss til en verden som akselererer på tre sentrale områder; i markedet, i naturen og i teknologien. Han tar for seg strømninger og bølger, og er mer opptatt av organisatoriske enn teknologiske innovasjoner. 

På noen områder føles det som om verden har løsnet fortøyningen, og at vi har mistet roret på skuten. Friedman tar oss inn fra havet, til mer oversiktlige forhold, nemlig kanopadling i elvestryk. Han minner oss om at kunsten å klare seg når strømmen går som fortest, er å padle sterkere, slik at du beveger deg raskere enn strømmen. Det gjelder å skape dynamisk stabilitet. Blir du sittende rolig og bremse, mister du styringsfarten. Dette prinsippet kommer til å gjelde på mange av livets områder når alt akselerer samtidig.

Marie Curie skal ha sagt at det er ikke noe i verden vi trenger å frykte, men det må forstås. «Tiden er inne for å forstå mer, slik at vi kan frykte mindre.» Vi som lever i historiens mest kraftfulle omdreiningspunkt, kan ha nytte av en slik optimisme.

Hva skjedde i 2007?

I 2007 skjedde det en rekke ting som økte farten på omstillinger i kommunikasjon og i arbeidslivet. Først presenterte Apple sin iPhone; som var det vanskeligste bedriften noensinne hadde laget og som nesten knekket ryggen på det som ble verdens mest verdifulle selskap. Samme år lanserte Hadoop en lagringskapasitet som muliggjorde analyser av enorme datamengder (Big Data). IBM bygget en kognitiv datamaskin (Watson), Amazon lanserte lesebrettet Kindle og tre utleide luftmadrasser i en leilighet i San Francisco ble starten på Airbnb.

Sol- og vind-teknologi tok av i 2007. Det samme gjorde LED-lys, elektriske biler, energismarte hus og DNA-kartlegging. I 2001 kostet det 100 millioner dollars å kartlegge et menneskes genom. I 2015 kostet det 1.000 dollars, ifølge VeritasGenetics. En tilsvarende kostnadsreduksjon er oppnådd i prosesserings- og lagringskapasitet i PC-er. Hadde en Folkevogn hatt samme utvikling som Intels mikroprosessor siden 1971, hadde den kjørt i 300.000 miles i timen, og du hadde ikke trengt å fylle tanken mer enn én gang i livet.

Det er ikke vanskelig å forestille seg at disse endringene, som for en stor del allerede er ti år gamle, får enorme virkninger for klima, markeder og arbeid.

Forandring flyter

Et vesentlig bidrag til tenkemåten om fremtiden er Thomas Friedmans vektlegging av strømmer i motsetning til beholdninger (stocks). Med strømmer tenker han på trender og tanker, men også flyt av informasjon, impulser og kontakter.  Det er stor forskjell på Oljefondet som beholdning og pengestrømmene (i form av avkastning) som kan flyte inn i studieplasser, ny teknologi og infrastruktur.  På klimaområdet er det enda tydeligere og mer dramatisk. Havene er viktige, men tenk på betydningen av Golfstrømmen. For ikke å snakke om forskjellen mellom flyktningeleirer og flyktningestrømmer.

Det kan virke som om alt rundt oss flyter, og det beste vi kan gjøre er å surfe på bølgene som kommer. Et konkurrerende perspektiv er Olav H. Hauges dikt Det er den draumen …. at me ei morgonstund skal glida inn på ein våg me ikkje har visst um.

 «Å være i flytsonen» er et fenomen mange kjenner seg igjen i, fra idrett og fra arbeidsprestasjoner. Det er lett å levere når mestring og frykt er godt balansert. I tider med sterke og raske strømninger, er det viktigere enn noensinne å kunne analysere og velge hva du vil følge og hvor flyten skal ta deg. Forandring flyter.

Tekst: Arne Selvik, Sosiolog og fagbokforfatter www.arneselvik.no

LES OGSÅ: 

Har du noen gang ønsket deg en tidsmaskin, sånn at du kunne sett hva dine kunder ønsker seg om fem år? Det er dessverre for tidlig å love tidsreise, men vi har tips til deg som vil spå fremtidens marked

 Selv om fremtiden er forbundet med usikkerhet, har imidlertid trendene for de neste tiårene allerede begynt å gjøre seg synlige.

Abo annonse des 16.jpg

Omstilling

KOMMENTARER

Annonsér her!

Motta nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrev!
Annonsér her!

7 + 1 steg til en vellykket forhandling

Forhandlingsteknikk

Gode, strukturerte forberedelser er helt avgjørende for å gjennomføre vellykkede forhandlinger. Det gir deg retning, kunnskap, kontroll og ofte et overtak i forhandlingene. 
Slik lykkes du med forhandlinger
Annonsér her!
Annonsér her!

Finn frem listemakeren i deg

Målrettet jobbing

Ved å skrive og bruke huskelister på riktig måte, vil du kunne jobbe mer effektivt og målrettet gjennom dagen. ­
Jobb mer effektivt og målrettet

Blir du manipulert?

Manipulasjon

De finnes i de fleste virksomheter, trådtrekkere, manipulatorer, som med godt skjult, gjennomtenkt strategi fortryller, bløffer, rundsnakker, overlister og villeder ledere, kolleger og medarbeidere.  ...
Arbeidsmiljø og manipulasjon

Er du forberedt på digital disrupsjon?

Digital Disrupsjon

Ny studie viser at de fleste ledere ikke er forberedt på å møte utfordringene ved digital disrupsjon
Digital disrupsjon

Fra styring av tid til styring av energi

Jobb og energi

En normal arbeidsdag legger opp til tre-fire timer med arbeid, en lengre pause og en ny jobbøkt tilsvarende den før pausen. Denne arbeidsformen møter de aller fleste når de trer inn i arbeidslivet. 
Energi på jobben
Annonsér her!
Annonsér her!

Kvinnen med flest ansatte i Norge

kvinner og ledelse

Hun stikker sjelden nesen frem i media, og sjansen er stor for at du ikke har hørt om henne. Men denne næringslivslederen er ingen hvem som helst. Møt Hilde Britt Mellbye - damen i Norge som leder fle...
Ledelse og kommunikasjon

Slik håndteres og forebygges mobbing

Mobbing på arbeidsplassen

Som leder har man et stort ansvar, også når det kommer til forebygging og tiltak mot mobbing. 
Hvordan forebygge mobbing på jobben?

Fremtidens ledere er hjelpere

Hvordan lykkes som leder?

Er du en leder som liker å se at andre lykkes, eller er du en leder som vurderer deg selv urealistisk høyt i din rolle som leder?
Fremtidens ledere

Hjemmekontor? Slik får du bedre struktur

hjemmekontor

Å arbeide hjemmefra kan være en utfordring, men også den perfekte hverdag for den som måtte beherske god struktur, og et klart skille mellom privatliv og arbeidstid. Heldigvis kan det meste læres - og...
Hjemmekontor
Annonsér her!
Annonsér her!

Å lykkes som ung leder

For å bli en god leder er det noen personlige egenskaper som er viktigere enn andre, mener Fredrik Aasebø. 
Unge ledere
Tilbake til toppen