For rot på skrivebordet skaper unødig stress, og tapper deg for energi samtidig som rotet stjeler din verdifulle tid fordi du aldri finner det du skal bruke. Og da blir pulten en bumerang straks ferien er over.  

Men ikke fortvil, for det finnes hjelp å få. For hvis man bruker litt tid på å systematiserer kan man raskt komme i orden. Og i følge den danske forfatteren Trine Kolding som har skrevet boken «Få styr på tiden», er arkiv det eneste som skal til og her er hennes råd til en ryddig pult.

1. For å ordne på skrivebordet må du ha et grunnleggende arkivsystem. Hvis du ikke vet nøyaktig hvor du skal legge papirene, er det svært sannsynlig for at de havner i bunken på skrivebordet. Alle har ulike systemer hvor noen arkiverer etter årstall, andre ut fra emner etc. For deg er det viktig å finne et system som passer for nettopp deg!

2. For å komme papirbunkere til livs skal du starte med å finne tre bunker. En til de papirer du vil beholde, en annen til papirene som skal arkiveres og til slutt en kasse til tingene som skal kastes.

3. Hvis du ikke har en spesiell grunn til å spare på papirene, så kast de! Lag en «foreldelseskasse» hvor du legger overflødig papirer og hvis du ikke har hatt bruk for dem innen tre måneder, så kaster du dem. 

struktrurert.jpg

BLI SUPERSTRUKTURERT UTEN STRESS

ferie 2.jpg

PRESTERER IKKE BEDRE AV Å JOBBE I FERIEN

ferie 3.jpg

TA OFTERE FERIE OG FUNGER BEDRE I JOBBEN