Forside | Business Profilen | Slik gjør du suksess på messene
IMG_7141

FAKTA

 • Firmanavn: Expoline AS
 • Org. nummer: 986 439 226
 • Sted: Trondheim
 • Bransje: Messeutstyr
 • Tema: Kontorlokaler
 • Telefon: 0047 93000200
 • Nettside
 •  
 •  
 •  
 •  
 • Expoline er et selskap i sterk vekst innen salg og produksjon av markedsmateriell, messe og utstillingssystemer, skilt, storformat, dekor og mye mer.

Business Profilen

Slik gjør du suksess på messene

Messedeltakelse

Skal bedriften din delta på messe, er det lurt å vite hva du bør fokusere på. 

Her møter du både kunder, konkurrenter og bransjen – og da er det viktig å skille seg ut med et godt og gjennomarbeidet, konkurransedyktig konsept. Sjansen for å lykkes blir mye større med riktig planlegging.

Det er tre faser forbundet med å ha egen stand på messe: planlegging, gjennomføring, og oppfølging.

Planlegging

Begynn med å analysere messen: Hvor stor er den? Hvor mange eksisterende og potensielle kunder kan du nå?

Deretter skal du velge hvordan du ønsker å presentere bedriften din, altså valg av stand.

– Før var det vanligere å eie stands til messer. Da oljebransjen fremdeles var på topp, ble det bygd messestands for over en milliard kroner på en enkel messe, hvor 70 prosent ble kastet etter bruk. Dette var både dyrt for bedriftene, og skadelig for miljøet. Vi har begynt å legge større vekt på gjenbrukssystemer, hvor kunder leier utstyr istedenfor å eie, sier Gian Carlo Buoso (Daglig leder) ved Expoline. Det er særlig de skjulte kostnadene du kan redusere ved å leie stands istedenfor å eie, som ved montering, demontering, planlegging og design. Tidligere brukte du kanskje tre dager på å sette opp en stand, nå kan du gjøre det samme på få timer.

Alle systemene Expoline bruker kan gjenbrukes.

– Transportable messesystemer som Rollup, presse og fotovegger har lenge vært populært. Istedenfor for å kaste stativet etter bruk, leverer vi systemer som gjør at du enkelt kan bytte budskapet, altså duken, mens stativet er evigvarende, forteller Buoso.

– På byggestands har vi gjenbrukbare rammesystemer i aluminium som både kan leies eller kjøpes. Disse kan brukes både til vegg, gulv og tak og monteres helt uten verktøy. Dekor velger du etter ønske, og du kan bruke tre, plast, glass og tekstil både med eller uten print. Slik får du laget akkurat det utrykket du er ute etter. Du kan se messesystemer her!

Husk at hele poenget med å delta på messe er at du skal være synlig, både for kunder og konkurrenter. En god og praktisk stand koster gjerne mindre enn man tror, og husk du kan leie.

– Vi anbefaler at du velger en stand som er fra 3x6 meter og oppover. Lange stander gir også større treff-flate.

537_8.jpg

Gjennomføring

Det beste budskapet er enkelt å forstå, og gjerne kombinert med gode bilder. Sitter du uten den rette kompetansen innad i bedriften, kan det være en god ide å henvende seg til et reklamebyrå. Når du har grafikken klar, og displaysystemene er innleid, er det på tide å tenke over hva det faktisk innebærer å ha en messestand. Messene varer som oftest tre til fire dager, fra ni om morgenen til klokken åtte på kvelden. Ingen klarer å være i toppform 10 til 12 timer om dagen. Ha derfor flere medarbeidere parat, og lag en vaktordning.

– Husk at bedriften din skal virke som en helhet utad. Alle ansatte som står på stand bør ha lik profil, med like klær, og bedriftens logo synlig. De skal henvende seg til kunder og forbipasserende på samme måte, slik at bedriften får et gjennomført og proft ytre. Også er det viktig at medarbeiderne har fokus på kunder, og ikke snakker mye seg i mellom, sier Buoso.  

Har du stor kundekrets? Da kan det lønne seg å sende ut invitasjoner, og invitere dem til messen. Du møter kundene ansikt til ansikt, og kan få samtidig presentert de siste nyhetene. For å tiltrekke deg nye kunder kan det være lurt å ta i bruk lokkemidler som konkurranser med fine premier, rabatter ved store innkjøp, eller messetilbud. 

– Mulighetene er mange. Noe av det viktigste er å sikre seg navn og telefonnummer til potensielle nye kunder, og det kan du gjøre ved å ha en bolle på standen hvor kundene legger igjen visittkortene sine. Eller en navneliste hvor alle som deltar i konkurransen skriver seg på med navn og telefonnummer. Da blir kundene lette å kontakte i ettertid, sier Buoso.

Oppfølging

Den tredje fasen er oppfølgingsfasen, og den skjer etter at messen er ferdig. Her er formålet å følge opp de kundene og kontaktene du har knyttet gjennom messeforløpet. 

– Jo flere forbindelser du knytter under messen, jo større sannsynlighet er det for salg og nye kunder i ettertid. Da er det viktig å følge opp disse, og holde kontaktene varme, sier Buoso.

– Det å delta på en messe koster forholdsvis mye i form av reise, hotell, mat, og leie av stand. Prisen per kvadratmeter starter gjerne på 1000 kr pr kvm, men varierer selvsagt mye fra messe til messe.

I tillegg kommer blant annet utgifter til selve standen, utforming av grafikkmateriale, frakt, montering og demontering. Her et det mye å spare på å planlegge riktig og bruke gjenbrukbare systemer.

For en firedagers messe kan de totale utgiftene raskt begynne å løpe. Det er derfor viktig å tenke gjennom detaljene ved planlegging, gjennomføring og oppfølging før du går i gang. Følger du disse rådene, kan messen raskt bli en suksess for bedriften din.

Les mer om messesystemer hos expoline.no

 

IMG_7141

Slik gjør du suksess på messene

Skal bedriften din delta på messe, er det lurt å vite hva du bør fokusere på. 

Hvordan delta på messe?
Lysbilde32

Gjør hverdagen lettere med fjernstyring av reklame

Tiden da du måtte fysisk skifte ut reklameplakatene for bedriften din er over. Nå kan det aller meste gjøres digitalt, med fjernstyring fra mobil eller Pc. ​

Digitale skjermer
Br Dahl 1

Få freshe kontorlokaler på 1-2-3

– Det kan faktisk ta så lite som fem minutter å fornye bedriftslokalene dine, 

Frisk opp kontoret
HR 1[1]

Hva med dem som blir igjen etter en nedbemanningsprosess?

Med noen enkle, men viktige grep kan ledelsen minimere de negative konsekvensene for den enkelte medarbeider og arbeidsmiljøet, og etablere et godt grunnlag for veien videre etter nedbemanning.

Omstilling og nedbemanning
sand_2_700x500

Papirløst regnskap med BankID

Sand Økonomi driver papirløst regnskapskontor. Resultatet? Mange nye og innovative kunder. Avtalene signeres selvsagt elektronisk med BankID.

Digitalt signering av avtaler - BankID
Prosjektledelse

Prosjektleder fikk klarsignal – det burde han ikke fått

Prosjektledelse - dette må du vite for å lykkes med prosjekter

Prosjektledelse
Belbin_promotion_1a_HMS_Melhus_teamet

Hvordan lykkes med teamutvikling i praksis?

Enere og talent er viktig, men ingenting slår et godt samspilt lag med den rette kompetansen. Det handler ikke bare om holdninger og gode intensjoner. Det handler om bevisst trening basert på kunnskap om hvem vi er og hvordan vi påvirker hverandre på godt og vondt.

 
Slik lykkes du med teamutvikling i praksis
161020-02-Ledernytt bilder til digital-Kristin Henry02

Anskaffelse av kaffemaskin til din arbeidsplass. Norges eldste kaffe- og kaffemaskin leverandør gir deg råd.

94 prosent av norske arbeidstakere synes god kaffe øker trivselen på arbeidsplassen. Vi drikker i snitt 3,7 kopper  kaffe hver, hver dag, og 80 prosent av oss drikker mer enn 2 kopper kaffe i løpet av en arbeidsdag.

Kaffeautomat på jobben
_L2A2271b

Bedriftshelsetjeneste - God helse og godt arbeidsmiljø for overskudd og lønnsomhet

Bedriftshelsetjeneste. Når de ansatte har det bra, jobber de bedre. Med et helhetlig syn på bedriftens og de ansattes helse, leverer vi løsninger som bygger godt arbeidsmiljø, gir friskere ansatte, reduserer sykefravær og øker overskudd og lønnsomhet.

Bedriftshelsetjeneste - Stamina
Agenter

Fremtiden innen salg!

Agenturer.no er Norges ledende portal for nye forretningsmuligheter og mener at selvstendige salgsagenter og eksterne salgskanaler er fremtiden innen salg. 

Agenturerer
Rune semundseth 3_1024x1536_cropped_1012x689

Medarbeidersamtalen 2.0 – et farvel til det gamle forhøret

Se for deg en festtale der øverste leder omtaler medarbeideren som virksomhetens viktigste ressurs. Se for deg at den samme virksomheten mislykkes grovt med strategiske samtaler, bl.a. medarbeidersamtalen. Hva gjør det med relasjonen mellom leder og medarbeider når samtalen blir et pliktløp og relasjonen ikke klarer å utnytte potensialet i medarbeidersamtalen? 

Medarbeidersamtalen
storefjell 1

Konferansehotell, Storefjell Resort Hotel

Fjellnorges største konferansehotell! 1001 moh i spektakulære omgivelser med personlig vertskap, nydelig mat og drikke.

Konferansehotellet, Storefjell Resort Hotel
FamilieidyllLøvefamilie

Firmatur til Afrika

Hva med en spennende firmatur til Afrika for hele bedriften eller din egen skreddersydde ferietur til eksotiske destinasjoner? 

Firmatur til Afrika
Image 3_1024x696_cropped_1014x564

Kontormøbler kan gi en bedre arbeidsdag

Noen tips til en bedre arbeidsdag, hvordan kontormøbler kan gi deg bedre helse enten du er på kontoret, konferanserommet, verkstedet eller lageret.

Kontormøbler skaper en bedre arbeidsdag
lisens 3

Er du lei av å betale NRK-lisens? La Lisensfri plombere TVene!

Er du lei av å betale unødvendige penger i kringkastingsavgift for skjermer som brukes som monitorer? La Lisensfri plombere TVene!

Lisensfri med TV-plombering
mpx_viermpx_businessprofil

Bedre flyt i din IT-hverdag med Norges raskeste levering.

MPX gjør at din IT-hverdag flyter bedre. Vi har Norges raskeste levering i tillegg til fri frakt på ordre over kr. 1000,-. Vi tilbyr nå også diverse konfigurasjonstjenester for å forbedre et produkt eller for å gjøre ting enklere for våre kunder.

MPX
Rune Semundseth 2

Medarbeidersamtalen - Skrot negativ synsing om skjemaer og tenk muligheter!

Medarbeidersamtalen. Det går ikke en vinter eller vår uten at enten forskere, journalister eller bransjefolk stempler og forkorter medarbeidersamtalen som MAS. Holdningen avslører en ambisjon så lav at ordbruken godt kan være selvoppfyllende profeti, enten det er BI eller Dagens Næringsliv som ytrer seg i denne retning.  

Medarbeidersamtalen
Layout 1

Reklamebyrå

Er du lei av å betale dyrt for grafiske og digitale tjenester som ikke står i stil med kvaliteten som leveres? Da er du kommet til riktig sted.

BMC design - grafiske og digitale tjenester
leger uten grenser_1024x574

Lønnsomt samfunnsansvar

Bedrifters samfunnsansvar har blitt et trendbegrep i norsk næringsliv og har de siste årene hatt en eksplosiv spredning. Hva har fremprovosert denne trenden? Hvordan påvirker dette din bedrift? Og er ikke bedrifters egentlige samfunnsansvar å besørge arbeidsplasser og profitt til samfunnsøkonomien? 

samfunnsansvar
kirurgi_cropped_1024x502

Ansiktsktskirurgi - Norges lengste erfaring innen ansiktskirurgi

Ansiktskirurgi. Vurderer du plastisk kirurgi er det viktig at du går til noen som virkelig kan faget. Det er ingen i Norge som har lengre erfaring med ansiktskirurgi enn dr. Jarl Bunæs og dr. Robby Roarsen hos Bærum Plastikkirurgi i Sandvika. Her kan du være trygg på at du er i de aller beste hender!

Ansiktskirurgi
bilde 3_cropped_678x675

Gi en julegave med mening

På denne tiden er det mange ledere som spør seg: «Hva skal vi gi de ansatte til jul i år?»  Det kan være en utfordring å finne gaver som passer for alle, og som virkelig blir satt pris på.   Vi lever i et samfunn der de fleste har overflod av det meste, så hvordan kan man gi en gave som virkelig betyr noe?  Undersøkelser viser at de fleste arbeidstakere gjerne vil ha julegave fra sjefen, men stadig flere ønsker seg en julegave «med mening».

Julegavetips
rune

Medarbeidersamtalen 2.0 med fokus på gyldighet og indre motivasjon!

Medarbeidersamtalen. Vi mennesker er i grunn ganske like. Det å identifisere noe som vi har til felles, kan bidra signifikant til noe brobyggende og plattformgivende for alle relasjoner og for alle team. 

Medarbeidersamtalen og motivasjon
bil 3

Smart Repair, Leasing skade, steinsprut

Smart Repair. Levere tilbake en leasingbil kan være dyrt, spesielt når bilen har en del småskader. Vi vet ut i fra erfaring hva som burde repareres og hva man ikke trenger å reparere. Du får en riktig takst hos oss og i de fleste tilfeller så sparer du mye penger.

Smart Repair, bilkosmetikk, leasingskader
Anne Signant

Digital signering på vei inn

Digital signering. Digitalisering skjer i absolutt alle markeder, og elektronisk signering er aktuelt overalt.

Digital signering
Avtar S

HR-systemer reduserer kostnader, risiko og gir økt produktivitet

Med sin cloud software og unike spisskompetanse har CatalystOne Solutions hjulpet virksomheter i Norden med å effektivisere og strømlinjeforme HR- og ledelsesprosesser i over 15 år.

HR-system
HR huset

HR prosesser - Skaper trygghet!

HR-huset er et av Norges fremste kompetansemiljøer innen HR (Human Resources). Fagfeltet har hatt en formidabel utvikling de siste 20 årene. Det har vokst frem en erkjennelse av at menneskene i organisasjonen ikke bare utgjør en verdifull ressurs, men også et strategisk konkurranseparameter.

Endringsledelse - HR
photo5b

Firmareise til Island styrker samholdet

Ønsker du å oppleve noe nytt og spennende med dine ansatte, eller ta med forretningsforbindelser og kunder på en uforglemmelig firmareise? På Island kan du få alt fra fart og spenning til avslappende naturopplevelser. 

Firmatur
Dame_cropped_1024x643

Lederkurs - ønsker du å utvikle leder kompetanse?

Videreutdanning for nåværende og fremtidige ledere

Lederkurs
vibeke_2_1024x1536_cropped_991x655

Coaching - kostnad eller ressurs?

La de ansatte få eierskap og dyrk frem stoltheten hos dine medarbeidere!

Coaching
Elisabeth

Det handler om lønnsomhet, omdømme og trivsel

Er du opptatt av at du og dine medarbeidere bruker tiden effektivt? Synes du det er viktig å forvalte virksomhetens gode omdømme på best mulig måte? Ser du verdien av et godt arbeidsmiljø?  

Omdømme, lønnsomhet, trivsel
Foto: Ingar Næss, studiof2

Fakturakjøp gir rask likviditet

De fleste bedrifter opplever perioder hvor likviditeten er utfordrende, selv om man nettopp har fakturert en god del. Visste du at du kan selge enkelte av disse fakturaene videre? Slik kan du få pengene inn innen 24 timer – istedet for å vente 30 dager eller lenger. Det handler om å utnytte en ressurs du allerede har.

fakturakjøp som gir rask likviditet
JobbNorge 1

Rekruttering - hva gjør du når du har mottatt 100 søknader?

Jobbnorges visjon er å forenkle hverdagen for alle som skal ansette. Vi mener at alle som har brukt tid på å søke en stilling bør få en tilbakemelding om at søknad er mottatt og litt om prosessen videre. 

Les mer....
Lederutdanning

Videreutdanning gir økt kompetanse og konkurransekraft

Kompetanseheving blant ansatte er et viktig strategisk virkemiddel for å skape økt konkurransekraft i virksomheter, offentlige som private. Ved påfyll av faglig kompetanse vil nivået for mestring øke, som igjen er motivasjonsskapende og gir økt selvfølelse i jobben. Etter- og videreutdanning gir faglig utbytte både for den enkelte ansatte og virksomheten i sin helhet.

Videreutdanning og kurs
Tilbake til toppen