Etter en lang og herlig ferie skulle man anta at overskuddet er på plass i fullt monn. Men i løpet av en uke tilbake på jobb, så er overskuddet du har opparbeidet deg i løpet av ferien faktisk borte, viser forskning fra universitetet i Radboud i Nederland.

- Fordi de positive effektene av ferien forsvinner så raskt vil jeg anbefale å dra på ferie oftere. For eksempel ved å ta ut fire énukers ferier i stedet for én fireukers ferie, sier stressforsker Jessica de Bloom. 

Under halvparten av nordmenn føler seg uthvilt etter ferien, det viser en undersøkelse utført av Expedia. 14 prosent av de 520 spurte sier de har problemer med å starte opp igjen etter ferien.  For å motvirke at du går på en jobbsmell er det viktig å få på plass igjen en normal døgnrytme før ferien er slutt.  Det mener stressekspert Stein Knardahl ved Statens arbeidsmiljøinstitutt.

- Et godt råd er derfor å resette døgnrytmen de siste tre dagene før man begynner å jobbe igjen. Mange gruer seg til arbeidsmengden som venter, og blir irritert over det. Mitt råd er å innstille seg på at dette arbeidet venter i forkant, sier han til avisen.