Forside | Ledelse | Tre måter å unngå kraftmangel på
Cyril Bouquet_bredde
Ledelse

Tre måter å unngå kraftmangel på

Begrepet "kraftmangel" er ikke noe som gjelder bare i energibransjen – også ledere kan ofte oppleve manglende påvirkningskraft. Enkelt sagt så finnes det tre kraftkilder som må ivaretas for at man skal unngå eller overvinne en kraftmangel. 

Har du noen gang kjent frustrasjonen over å komme med forslag som av en eller annen grunn ikke får respons? Du er ikke alene. Selv de mest talentfulle ledere kommer ofte til et punkt i karrieren der de føler at de ikke har den kraften og innflytelsen som skal til for å få ting gjort. Dette kan skje hvem som helst, både mennesker med mye potensial og erfarne toppledere som er vant til å prestere.

Ledere som opplever kraftmangel har vanligvis for lite av minst én av følgende "kraftkilder":

  1. Legitimitet: å mangle legitimitet overfor sjef eller kolleger kan gjøre det vanskelig å bli hørt. Manglende legitimitet skyldes vanligvis ugunstige oppfatninger, som dessverre kan bli selvoppfyllende.
  2. Ressurser: ledere som mangler kraft vil sannsynligvis ikke få de nødvendige ressursene i form av de beste folkene, oppdragene eller salgsområdene. De kan også bli tildelt lavere budsjetter og begrensede beslutningsfullmakter.
  3. Nettverk: selv når de ikke mangler noe av det som er nevnt over, kan ledere fremdeles være sårbare dersom de ikke har et sterkt, eget nettverk uavhengig av nettverket til sjefen.

Disse tre kraftkildene er hele tiden i interaksjon med hverandre, noe som betyr at mangel i en av dem lett kan resultere i mangler i de to andre. Heldigvis kan disse manglene reverseres.

Metode: Over en toårsperiode studerte vi 179 deltakere i IMDs lederutviklingsprogram. Dette ble gjort gjennom intervjuer og skriftlige innleveringer fra deltakerne, og på grunnlag av disse prøvde vi å kartlegge i hva slags situasjoner lederne opplevde manglende evne til å gjennomføre en viktig endring. Ved å analysere funnene utviklet vi de konseptuelle rammene som er beskrevet i denne ideen.

Ta tilbake makten

Først må lederne se på hvilke kraftkilder de kan ha for lite av. Deretter kan de, enten ved å "spille spillet" mer effektivt eller ved å "endre spillet", prøve å reversere kraftmangelen. Vi definerer disse to strategiene som hva du gjør i jobben og hva du gjør med jobben.

Hvis problemet for eksempel er manglende legitimitet, kan du prøve å leve mer opp til sjefens forventninger og passe på at han/hun legger merke til innsatsen din (dvs. spille spillet). Det andre alternativet, som krever større selvtillit, kan være å redefinere stillingsbeskrivelsen slik at det blir lettere for deg å overgå forventningene.

Hvis problemet er mangel på ressurser, kan du prøve å bli en ressurs selv (endre spillet). Skaff deg spesialkunnskap slik at du får økt betydning og trygghet i organisasjonen. På den andre siden kan du være på utkikk etter muligheter til å bistå toppledere og andre innflytelsesrike personer, noe som kan få dem til å betrakte deg som en viktig alliert (spille spillet).

Hvis problemet er at du mangler et eget nettverk, kan du prøve å knytte kontakt med en leder utenfor din direkte myndighetslinje (spille spillet). Dette kan gi deg et privat innblikk i de øverste nivåene i organisasjonen, og vedkommende kan også gå god for din karakter, dine prestasjoner og hva du har oppnådd. Eller du kan prøve å fungere som et bindeledd til andre nettverk (forandre spillet).

Til syvende og sist bør ledere imidlertid unngå å fokusere på bare én av kraftkildene, alle tre må ivaretas for å oppnå en reell endring.

Tekst: professor Cyril Bouquet og seniorforsker Jean-Louis Barsoux, IMD Business School Cyril Bouquet er professor i strategi ved IMD (Lausanne, Sveits). Han leder et seminar om innovasjon under IMDs Orchestrating Winning Performance (OWP) i Lausanne fra 27. juni til 1. juli 2016.

LES OGSÅ:

Tillitsbasert ledelse handler om å lede og skape resultater gjennom tillit. Slik blir tillit nøkkelen til og fundamentet i tillitsbasert ledelse.

Ledere som heier på egne medarbeidere lykkes også selv. De får motiverte medarbeidere og oppnår gode resultater. 

Abo annonse des 16.jpg

ledelse

KOMMENTARER

Annonsér her!

Motta nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrev!
Annonsér her!
Annonsér her!
Annonsér her!
Annonsér her!

Gjør noe før begeret renner over

Konflikter på arbeidsplassen

Her får noen råd om hvordan du enklere kan håndtere den vanskelige samtalen basert på hvordan politiet forbereder seg til vanskelige avhør
konflikter på arbeidsplassen

Hvordan lykkes i lederrollen?

Ledelse mot suksess

Hvorfor er det egentlig slik at enkelte ser ut til å kunne lykkes langt enklere enn andre, og hva er hemmeligheten bak suksessen? 
Ledelse og suksess
Annonsér her!
Annonsér her!

Uformell ledelse

Den uformelle lederen skaper dårlig arbeidsmiljø for mange.
Arbeidsmiljø

Gjennomføring via skippertak

Det er mange veier til Rom, akkurat som det er til gjennomføringskraft.
Gjennomføring av oppgaver
Annonsér her!

Slik får du verdens beste selgere - helt uten kostnader

salgsledelse

Alt handler om å gi mer enn hva kundene dine forventer av deg og din bedrift; ved å få kundene dine til å sitte igjen med den gode følelsen, vil de ikke bare komme tilbake - men også anbefale deg vide...
Hvordan selge?

Arbeidsgiverrollen i lederrollen

Arbeidsgiver

Arbeidsgiverrollen som del av lederrollen er underkommunisert og dermed undervurdert​
Arbeidsgiverrollen som del av lederrollen

I skyggen av PowerPoint

Powerpoint presentasjon

Å stå foran en forsamling er noe av det vi frykter mest, og det hevdes at hele 97 prosent av alle ledere er redde for å presentere.  Og det bærer dessverre mange preg av, der de gjemmer seg som stive ...
Hvordan gjøre en god presentasjon

Verdien av et balansert lederskap

Studier viser at det er en sammenheng mellom selskapers resultater og andelen kvinnelige ledere. 
Kvinner og ledelse
Annonsér her!
Annonsér her!

Hva kjennetegner en god leder?

God ledelse

Å bygge et godt arbeidsmiljø er det viktigste en leder kan gjøre, ifølge ManPowerGroups siste Work Life-undersøkelse. Selv om generelle råd kan gjelde for ledere for alle aldersgrupper, viser undersøk...
Slik blir du en god leder

Hvordan lykkes i fremtiden?

Innovasjon og omstilling

De som er offensive og godt trent i forhold til innovasjon og omstilling, har best forutsetninger for å lykkes, mens de som er konservative og har klart å beskytte seg har de beste forutsetninger for ...
Innovasjon
Tilbake til toppen