En halv milliard brukere fordelt på nesten 200 land. Om du er på jakt etter nye jobbkontakter eller søker jobb, er LinkedIn en bra plattform. Men det er også lett som ny bruker å gjøre feil og dermed gjøre seg upopulær blant sine kontakter.

Nå har Forbes sin HR-ekspert, Liz Ryan, listet 10 ting du må unngå om du vil bygge opp et kontaktnett på LinkedIn. Hovedregelen er ifølge Ryan å ikke gå for fort fram sosialt.

1) Spamme kontaktene dine

Kan være i private meldinger eller gjennom altfor mange innlegg per dag.

2) Være for pågående

For eksempel gjennom å be personer du så vidt kjenner om å introdusere deg for en av deres kontakter. Tillit tar tid å bygge opp.

3) Være utrivelig

En ting er å komme med et annet synspunkt, men å skrive direkte uhyggelige kommentarer under noens innlegg er en måte å skaffe seg fiender på.
 

4) Legge ut en kontaktannonse

LinkedIn er først og fremst en måte for å utvide yrkesnettverket ditt på. Er du på jakt etter en ny partner finnes det datingsider som er bedre for dette formålet.

5) Be om for store tjenester.

Å be kontakter du så vidt kjenner om å styrke dine ferdigheter kan oppleves som merkelig. Om du i stedet begynner vil de trolig bli motiverte til å gi tilbake.

6) Søke «feil» person.

Å ta kontakt med en HR-ansvarlig i et firma når du søker etter jobb er én ting. Men å skrive til en ukjent person i det firmaet kun fordi han jobber der, kan bli feil.

7) Skrive skryteinnlegg

Det kalles for «humble brag». Hovedsaklig betyr det å skryte mellom linjene. For eksempel et innlegg der du forteller om hvordan du har gitt penger til en tigger. Det er bra, men du trenger ikke skryte om at du har gjort en god gjerning. Gjør det for deg selv - ikke for at det er bra for ditt varemerke.

8) Skrive provoserende innlegg

Skriver du noe bare for at andre skal reagere og bli opprørte, er risikoen at du fort oppfattes som en provokatør.

9) Å åpent snakke dårlig om personer/bedrifter.

Du sluttet kanskje i din tidligere jobb under turbulente forhold. Men det ser ikke profesjonelt ut om du skriver et innlegg der du peker ut bedriften eller enkeltpersoner som ikke kan forsvare seg.

10) Ikke kopiér andre.

Dersom noen har skrevet noe interessant - ikke plagiér det. Henvis heller til den personen og hva han har skrevet om du vil legge til noe. Det gjør at du fremstår som profesjonell og vil åpne opp for dialog.

Kilde: Forbes.com