Januar er for mange entreprenører en merkelig måned. Spesielt for tjenestebaserte entreprenører. Måneden starter gjerne tregt, fordi kunder bruker tid på å finne ut hva de trenger i det nye året, men så plutselig endrer det seg og det blir hektisk. Fordi alle skynder seg med å ta igjen for den tapte tiden i juleferien, skriver Entrepreneur.com.

Det kan nemlig bli dyrt med ferie, og hvis man ikke jobber, så tjener man kanskje ikke penger. Trikset er å ha mer jobb enn du egentlig trenger.

Ikke vær redd for å foreslå nye ideer

Hvis du tenker på en ny idé som kan hjelpe en av dine kunder, så foreslå det! Sjansen er stor for at de vil hyre deg til å realisere ideen. Dessuten viser det at du er proaktiv, og det gir deg en grunn til å ta opp kontakten med kunden.

Tilby å hjelpe til

Som en tjenestebasert entreprenør, vil man gjerne være kjent for å være hjelpsom og lett å jobbe med. Man må være en lagspiller! En av de beste måtene å gjøre dette kjent på, er å tilby å ta på seg prosjekter. Hvis du hører at en av dine kunder starter noe nytt, kan du tilby din ekspertise der hvor det passer. Ikke vent på at folk skal komme til deg, det er viktig å vise at du er tilgjengelig for mer arbeid.

Stopp aldri opp med å se etter nye muligheter

Er du en ny entreprenør, er dette noe du kjapt må lære deg. Det hender at man blir kontaktet av nye kunder om nye prosjekter mens man er opptatt med eksisterende kunder. Disse faller ofte gjennom og blir ikke tatt tak i. Dette er helt ok, helt til prosjektet du jobber med stopper opp av en uforutsett grunn, eller blir satt på hold.

Gjør det til et mål å planlegge kontakt med nye kunder hver uke. Slik kan du sikre at du alltid har noe nytt å jobbe med.

Vær smart og si nei

Det kan være vanskelig å si nei til nye betalte muligheter. Likevel kan det hjelpe deg langsiktig hvis du av og til sier nei. Hvis du sier ja i et stresset øyeblikk, kan det skape trøbbel for deg og gå utover de andre kundene dine. Av og til dukker det opp muligheter som ikke helt passer deg, og som kan ha en negativ effekt hvis du sier ja. Slike prosjekter kan stjele tid fra det du virkelig er god til, og kan føre til at du leverer dårligere på de prosjektene du allerede har. Av og til kan det lønne seg langsiktig å si nei.