Kan du sette ord på din personlighet?
 Sannsynligvis ikke.
Jeg gjorde en kartlegging blant 100 ledere og medarbeidere, ingen klarte det. Og det er synd for dette er likte viktig som din intellektuelle kompetanse.
I dette foredraget forteller jeg hva det handler om og hva du skal gjøre for å kunne sette ord på den kompetansen din personlighet representerer.
Alle vet hva de KAN, men veldig få vet hva de VIL. Og med VIL mener jeg hva personligheten din VIL.
 
Din personlighet er en kompetanse.
Men da må du først kunne sette ord på den.
Det har slått meg at i alle mine år med ledercoaching, har ingen klarer å svare særlig presist på spørsmålet: Hvilke personlighetstrekk (triggeregenskaper) har du som også er en kompetanse?
Heldigvis skal det ikke mange samtaler til før de samme personene har dette bildet klart for seg, og er klar til å utnytte den kompetanse disse egenskapene representerer. 
 
Krangler og konflikter.
Krangler og konflikter er forankret i de samme egenskapene, men det er bare så lenge du ikke er de bevisst. Når du er blitt de bevisst forsvinner de fleste konflikter.
 
Dette er verdifullt.
Dette foredraget har jeg laget med bakgrunn i alle samtalene jeg har hatt og tilbakemeldinger ledere har gitt på verdien av denne innsikten.
I foredraget vil jeg på en enkel måte illustrere hva dette handler om og på en like enkel måte fortelle hva som skal til for at deltakere skal finne sin egen personlighets kompetanse.
Dette er et foredrag like viktig for privatlivet som arbeidslivet. For deg, og de rundt deg.
 
Foredraget har jeg bl.a. hatt hos:
UD, Advokathus, Oljeservice selskap, IT selskap, Litteraturhuset i Oslo, med gode tilbakemeldinger fra alle.
 
Ta kontakt for informasjon: send epost
 
Fra 2 deltaker på foredraget:
«Jeg synes Atle forklarte det på en måte som jeg forstod dette på, i at han forteller sin egen historie så åpent, ærlig og på en jordnær, men høyst relevant måte.  Jeg fikk et «blinkende lyspære» øyeblikk av foredraget, for jeg har ikke tenkt over kompetanse på den måten før. Veldig interessant og motiverende foredrag, og absolutt noe jeg kan begynne å bruke i dag. Håper han skal holde flere av disse foredragene.»
«Atle sitt foredrag var først og fremst en oppmuntring til meg som person, å finne ut mer om meg selv. Jeg ble også nysgjerrig på hvordan vil-kompetansen gjør seg gjeldende i arbeidsmiljøet mitt, så jeg skal garantert teste dette ut.  Atle som foredragsholder er rolig, han inngir tillit og gjør foredraget levende. Jeg skal anbefale mine kollegaer og venner å høre på foredraget hans. Jeg tror også at min leder hadde hatt nytte av dette.»
 
(FOREDRAG 2)
God Refleksjon = God Læring. Lær av de beste og utnytt eget potensial.
God refleksjon er det sterkeste virkemiddelet for egen utvikling.
 
Hva de beste gjør.
Vi vet at de som har suksess, de som får ting gjort de bruker refleksjon som et aktivt verktøy.
Foredraget forteller deg hvordan du skal utnytte ditt potensial slik du har lyst. Gjennom det får du større trivsel og motivasjon i både arbeidsdag og hverdag.
 
Alle reflekterer jo, eller?
Alle reflekterer litt derfor er vi i utvikling, men potensialet er vi langt fra å utnytte. Forskning og kartlegging av hva ”de beste” gjør viser at god refleksjon er helt sentralt, og at de fleste av oss har et stort uutnyttet potensial.
 
Refleksjon som eget verktøy.
Omgivelsene våre tillater lite refleksjon, derfor må vi selv ta eierskap.
Å bli god til å utnytte refleksjonens potensial er ikke vanskelig, men vi må se på refleksjon som et aktivt verktøy for egen utvikling og det skal jeg bruke dette foredraget til.
 
Foredraget vil vise at god refleksjon = god læring.
Foredraget vil bygge forståelse for hvorfor strukturert refleksjon er viktig og gi deg et effektivt verktøy du kan ta med tilbake til egen arbeidshverdag. Og husk at god refleksjon handler mest om personlig utvikling, ikke intellektuell læring.
 
Ta kontakt for informassjon: send epost