årets vinner.jpg

Førsteplass: Jakob Vårdal (36), Leder bedrift og investering i marked, Storebrand Livsforsikring

Mine beste egenskaper som leder er…
Fokus mål og strategi
Jeg liker å ta utgangspunkt i et helhetsperspektiv før jeg dykker videre ned og løser ulike problemstillinger. Fokus på mål og strategi er viktig for meg, og å involvere medarbeiderne i utforming av løsninger.

Løsningsorientert
Jeg er ser muligheter snarere enn utfordringer, og er løsningsorientert både når det gjelder strukturerte og ustrukturerte problemstillinger.

Kompetansekapital
Muligheten til å arbeide i team gir meg energi, og jeg har et sterkt ønske om at mine medarbeidere skal lykkes og utvikle seg ved å bygge kompetansekapital.

Ellers er jeg lett å engasjere og sprer veldig gjerne engasjementet videre.

Min viktigste erfaring er…
Organisasjonsutvikling
Mitt team ble etablert for litt over ett år siden, og det har vært en svært verdifull erfaring for meg å bidra i å forme og utvikle teamet. Å få alle til å trekke lasset sammen, finne de beste samarbeidsformene, og dra nytte av og hjelpe hverandre for å oppnå krevende mål har vært på agendaen fra første dag. Teamet løser oppgaver på tvers av organisasjonen som er både krevende og spennende på samme tid. Teamet har jobbet hardt for å levere både på egne mål i teamet, og til alle samarbeidspartnere i organisasjonen.

Endringsledelse
Samtidig med at teamet vårt er relativt nytt har vi taklet mange endringer. Vi får stadig nye og økende mengde oppgaver, teamet har både blitt redusert og økt i antall i løpet av året, samt at vi har «»leid»» ut etterspurt kompetanse til viktige samarbeidsoppdrag i konsernet. Å manøvrere teamet gjennom disse endringene har vært en svært lærerik erfaring.

Mitt beste råd til unge ledere som leter etter nøkkelen til suksess er…
Vær nysgjerrig. Lytt aktivt til medarbeiderne dine, spør heller et spørsmål for mye enn ett for lite og være åpen for andres innspill, ideer og meninger.

Søk deg til miljøer med flinke folk. Å jobbe sammen med dyktige medarbeidere, flinke ledere på eget nivå og ha en leder som selv har høye ambisjoner vil bidra til at du lærer og bygger kompetanse gjennom andre.

Ta utfordringer, hopp i det. Får du muligheten, ta sjansen. Selv om det er skummelt i starten vil du mest sannsynlig vokse på å utfordre deg selv. Du kommet til å lære nye ting du ikke kunne fra før, og øke din egen verdi (kompetanseaksje).

Jeg er aller mest glad for min rolle som leder når…
Jeg blir stolt av teamet mitt når jeg ser hvilke resultater vi skaper sammen gjennom stor innsats og engasjement. Det gir meg motivasjon å jobbe med et så engasjert team. Å se at alle står på for å levere topp på ansvarsområdene sine, og i tillegg ofte tar på seg ekstra ansvar og hjelper hverandre, gjør at jeg selv gjerne yter ekstra. En medarbeiderscore på 8,6 (på en skala fra 0-10) som måler engasjement og trivsel i teamet viser at vår samlede innsats motiverer og engasjerer oss alle.

Jeg blir også veldig motivert av å jobbe med store utfordringer. Storebrand har som mål å bli et sparekonsern i verdensklasse. Det er et heftig mål, og noe vi skal jobbe knallhardt for å oppnå. Jeg brenner for sparing, og mener at vi i Storebrand har det som skal til for å hevde oss i verdenstoppen. Det handler om å levere best til kundene, og vi skal strekke oss det vi kan for å få det til.

Det viktigste for meg som leder er…
Motivere, utvikle og skape forståelse for mål og strategi i teamet mitt. Oppnå resultater sammen med teamet og bidra til utvikling og måloppnåelse på tvers av konsernet. Møte nye utfordringer med en positiv innstilling, slik at jeg sørger for stadig å bygge kompetanse.

ungleder 2 plass.jpeg

Andreplass: Stine Trygg-Hauger (36), Administrerende direktør, Clas Ohlson AS

Mine beste egenskaper som leder er…
Engasjert, tydelig, åpen, direkte og resultatorientert.

Min viktigste erfaring er…
Da jeg høsten 2017 fikk rollen som Norgessjef og gikk inn i konsernledelsen hadde jeg drøye 4 måneder på å skape resultater i vår viktigste kommersielle periode og samtidig sette meg raskt inn i nye deler av virksomheten, før jeg skulle ut i mammapermisjon. Jeg lærte raskt at jeg måtte prioritere nøye, men effektivt for å kunne holde fokus i vår travleste periode. Det ble også avgjørende at jeg klarte å finne en balanse i å være «tett på», samtidig som jeg måtte stole 100% på lederskapet til de rundt meg (et fantastisk team!) for å kunne levere på målsetningene våre.

Mitt beste råd til unge ledere som leter etter nøkkelen til suksess er…
Velg lederen din med omhu. En god leder som ser deg og dine kvaliteter kan være avgjørende. Si ja til utfordringer og tro på deg selv. Og finn en kultur som passer deg.

Jeg er aller mest glad for min rolle som leder når…
Når vi som organisasjon, team og butikk presterer best i klassen. Enten det er på kundeservice, omdømme, medarbeidertilfredshet eller salgsvekst.

Det viktigste for meg som leder er…
Det viktigste for meg er å ha medarbeidere som er engasjert, og jeg tror trivsel og at man har det gøy på jobb skaper resultater.

Kjersti_krog-aul_vinner 3.jpeg

Tredjeplass: Kjersti Krog (39), Head of Danske Direct, Danske Bank

Mine beste egenskaper som leder er…
Er flink til å kombinere tydelighet med medmenneskelighet. Får med meg laget i ønsket retning, og evner å tilpasse meg ulike mennesker og situasjoner for å oppnå ønsker utfall. Jeg er ydmyk og ikke redd for å stå i det når jeg mangler innsikt eller ser at jeg har tatt feil.

Min viktigste erfaring er…
Overgangen fra å være teamleder innen SMB markedet til å få ansvaret for fem team innenfor like mange fagområder. Mye nytt faglig på kort tid, mange nye medarbeidere å bli kjent med, og en ny del av organisasjonen å navigere i.

Mitt beste råd til unge ledere som leter etter nøkkelen til suksess er…
Vær nysgjerrig, grip muligheter og tenk at ofte er en 80 % leveranse godt nok. Ikke streb etter perfeksjonisme.

Jeg er aller mest glad for min rolle som leder når…
Medarbeidere viser entusiasme og iver for at vi skal oppnå det vi ønsker sammen. Når vi opplever at takhøyden tåler at vi gir hverandre ærlig feedback. Når vi tør å feile for å komme fremover. Og selvfølgelig når vi oppnår det vi har bestemt oss for å få til.

Det viktigste for meg som leder er…
Ærlighet og ydmykhet.

4.–10. plass, urangert

Kristofer Eastwood (36), F&B Manager, Clarion Hotel Ernst

Mine beste egenskaper som leder er…
Goal oriented, innovate, creative, calm and humble.

Min viktigste erfaring er…
Share owner of a hotel group.

Mitt beste råd til unge ledere som leter etter nøkkelen til suksess er…
If you´re gonna do something – be sure it is done great.

Jeg er aller mest glad for min rolle som leder når…
Customers, employees and leaders have a great time.

Det viktigste for meg som leder er…
To reflect

Christian Stalem (36), Sr. Director B2B & Cards, Circle K Norge AS, Circle K

Mine beste egenskaper som leder er…
Nysgjerrig og engasjert. Tilpassningsdyktig. Menneskeelsker. ‘Diving eagle’ (strategisk og analytisk). Problemløser.

Min viktigste erfaring er…
1. Å definere, drive og lede en større omstilling der alle (55) i ‘min’ avdeling ble berørt og en signifikant andel stillinger bortfalt (14). Prosessen er langt fra ferdig, men veldig lærerikt alle fasene vi har vært i gjennom og særlig det å lede ledere i en slik prosess. 2. Å ha jobbet under en dårlig leder i 3,5 år, om ikke annet, så har jeg lært mye om meg selv og mitt syn på ledelse som jeg tror er verdifullt.

Mitt beste råd til unge ledere som leter etter nøkkelen til suksess er…
Vær nysgjerrig og still masse spørsmål så du viser interesse og forståelse for det folka dine jobber med (og privat). Ta folka dine sine utfordringer/frustrasjon på alvor uansett hva og hjelp de å løse problemer og fjern hindringer. Vær åpen og vis svakhet, da får du også mer igjen og dere skaper sterke tillitsbånd og blir glad i hverandre som man trenger når ‘det regner’. Er du ikke veldig glad i mennesker og får energi av å prate med alle typer folk, så prøv heller å bygge en kul ‘fag-karriere’.

Jeg er aller mest glad for min rolle som leder når…
Når de jeg leder viser engasjement og bobler av energi og stolthet når de får til noe vi har jobbet med.

Det viktigste for meg som leder er…
1. At jeg har en egen leder (og ledergruppe) som er riktig for meg som støtter meg, utfordrer meg og ser meg. 2. At jeg kommer tett nok innpå folka mine (og de i hverandre) så vi blir glad i hverandre og får et genuint ønske om å hjelpe hverandre og gjøre hverandre bedre.

Rose Paulsen (28), Avdelingsleder, DnB

Mine beste egenskaper som leder er…
The skills of being a good leader is largely connected to ones personal ability to understand people and what motivates each individual. This is something I both learned through the experience of good (and bad leaders), but also largerly through my educational degree in Organizational psycohology in wich I majored in through my MsC. Understanding that motivation, drive and engagement is a result of your ability is also a skill I see as absolutely paramount in leading a team. The team that I am leading today is a concrete result of listenting to the people and buidling a completely new direction both in distribution and strategically for DNB Personal Marked. So the ability to drive change and challenge is definititely a skill that has been valueable both for my people and the direction we together represent for DNB.

Being able to listen and communicate is key. And at least: The ability to be personal. Having a deeper connection on a personal level will savour both the team, me and the people in good and bad times. Understand the importance of psycological safety and the effects of working with similar concepts. Culture eats strategy for breakfast, every damn time.

Min viktigste erfaring er…
Leader experience is not necessarily defined through the learning process and experience in the role you had as a leader. It is the equivalent of all your experiences combined, socially, educationally and job wise. I would not be able to drive a sales driven departement as the one I lead today had it not been for my work with direct sales since I was 14. I would not be able to be as vulnerable to my people and understand the importance of it had it not been for the experiences I`ve had with working with sick children in South Africa. I had not had the skillset to understand people, motivation, culture and psychology had it not been for my educational degree. I would never now how to use all of this in practice had it not been for my different roles as a leader in DNB. I had not been able to appreciate good qualities in a leader had I not been exposed to terrible and outstanding ones. I had not learned the importance of company culture, had I not been exposted to a destructive culture during my trainee role. All the experiences combined makes for me, personally, my most valueable leader experience.

Mitt beste råd til unge ledere som leter etter nøkkelen til suksess er…
Work hard with integrity, be creative and dare to challenge directions or change you believe in, be curious and be kind to everyone who crosses your path.

Jeg er aller mest glad for min rolle som leder når…
Everyone, every single member of the team can feel ownership and as a vital part of the success and change that we create. Not the top performers, but every single one.

Det viktigste for meg som leder er…
Know your people and represent a positive direction

Ørjan Dahl (39), Økonomisjef, Indre Fosen kommune

Mine beste egenskaper som leder er…
Høy og effektiv arbeidskapasitet.

Min viktigste erfaring er…
Samarbeid mellom rådmannen og kommunestyret i jobben med å lage et budsjett. Få mange personer til å skjønne hvorfor det blir som det blir.

Mitt beste råd til unge ledere som leter etter nøkkelen til suksess er…
Skaff deg oversikt over hva dine ansatte gjør. Legg tilrette for at de kan gjøre sine oppgaver best mulig.

Jeg er aller mest glad for min rolle som leder når…
Vi klarer å finne nye og effektive løsninger på nåværende arbeidsoppgaver.

Det viktigste for meg som leder er…
Ha kontroll på arbeidsoppgaver, legge til rette for at ansatte kan gjøre sin jobb så effektivt som mulig.

Claus Lorentzen (37), Helping you succeed in digital sales and marketing, HCL Nordic

Mine beste egenskaper som leder er…
I encourage people to take responsibility of their own life and situation. I lead by example, I trust people, I set goals for myself, and I help my employees to set productive and healthy goals. I adjust my behaviour and leadership towards the person, different people needs different approach and motivation.»

Min viktigste erfaring er…
Having to fire the first employer I hired in HCL Nordic. 2017 fall I came to the conclusion that my first employee and myself have drifted to far apart from each other. At the time I hired him, he was the perfect fit for the current tasks and customers we were serving at the time. But as the company grew, the customers became larger and more demanding, more employees came in and the complexity of tasks, agreements, products and management grew, so did the frustration from my side. Frustration over to have to explain the same things many times. I experienced him having a real lack of understanding of why we were doing this instead of that. The whole process were very painful, not just for me, but certainly for him. Endless discussions, finally leading up to me firing him, and had to pay him many months salary in compensation. The most painful part of it, and what I still think of often, is that I not only lost a lot of money and an employee but also a good friend.

Mitt beste råd til unge ledere som leter etter nøkkelen til suksess er…
Ask questions to employees, boardmembers, owners, customers, receptionists etc, and listen to the answers.

Jeg er aller mest glad for min rolle som leder når…
When I achieve success through and with other people.

Det viktigste for meg som leder er…
My integrity.

Linde Marie Østgaard Kjøglum (30), Regionleder, Kremmerhuset

Mine beste egenskaper som leder er…
Tydelig, engasjert og løsningsorientert.

Min viktigste erfaring er…
Jeg kan ikke peke ut en spesiell hendelse, som leder lærer man mye verdifullt i møte med mange ulike mennesker med forskjellige utfordringer, behov og styrker. Men noe av det viktigste jeg lærte tidlig var at man ikke bør høre på «advarsler» om ansatte fra tidligere ledere eller kollegaer – den beste måten å lede et menneske på er å bli kjent med dem og forstå hva som driver dem.

Ved å bli kjent med alle medarbeidere uten å være farget av andres opplevelser innså jeg fort at det ikke finnes vanskelige mennesker – men det finnes mennesker som har det vanskelig. Og hvis man kun ser på noen som et problem eller en utfording vil man aldri få frem det fulle potensialet i hverken medarbeideren som individ eller i teamet.

Mitt beste råd til unge ledere som leter etter nøkkelen til suksess er…
Det må være å bli som den ene i Erling Indreeides «To kloke»:

«Det er ein
som er så klok
at i lag med han
skjønar eg
kor dum eg er.
Så er det
ein annan
som er så klok
at i lag med han
er eg klok
eg og»

Vær den som er så klok at de rundt deg blir kloke sammen med deg. Gode ledere bygger bedre ansatte.

Jeg er aller mest glad for min rolle som leder når…
Jeg ser ansatte nå målene de setter seg, både personlig som leder og mål sammen med teamet sitt.

Det viktigste for meg som leder er…
Å være redelig, motiverende og bidra til at mine ansatte opplever arbeidet sitt som meningsfullt. Det er også viktig for meg at de vet at de blir sett og at jobben de gjør er verdsatt.

Eirik Andreas Mork (38), Butikkleder, Fretex Miljø AS

Mine beste egenskaper som leder er…
Oppmerksom, resultatfokusert, engasjert. Åpen og inkluderende. Opptatt av kontinuerlig forbedring og tydelige resultater.

Min viktigste erfaring er…
15 år med personalansvar i en arbeidsmarkedsbedrift, har gitt meg en verdifull mulighet til å møte – og lede – et stort spekter av ulike mennesker.

Mitt beste råd til unge ledere som leter etter nøkkelen til suksess er…
Se hver enkelt. Lytt til hver enkelt. Prioriter hyppige og gode tilbakemeldinger. Ta din rolle seriøst uten å ta deg selv for høytidelig.

Jeg er aller mest glad for min rolle som leder når…
Når jeg ser stolte, engasjerte medarbeidere, som oppnår enda bedre resultater enn de på forhånd hadde sett for seg å få til.

Det viktigste for meg som leder er…
At mine medarbeidere føler seg verdsatt, prioritert, og passelig utfordret. Og at vi har et felles fokus på muligheter, forbedringer og resultater.

Om Årets Unge Ledere:
Årets Unge Ledere er skapt av konsulentselskapet Assessit og har vært gjennomført siden 2009. Årets Unge Ledere tester, utfordrer og evaluerer Norges beste unge ledere gjennom et faglig forankret prosjekt med kandidatens læring i fokus. Ved å anerkjenne godt lederskap ønsker Assessit å stimulere unge ledere til å utvikle sine lederkompetanser. God selvinnsikt skaper gode ledere! Omkring 200 kandidater var påmeldt prosessen.

Dette måles:

·Personlige evner og potensiale – personlighetstester og evnetester

·Utøvd lederskap i egen arbeidssituasjon – 180 graders vurdering fra leder, medarbeidere og selvrapportering

·Observert kompetanse – kandidatens håndtering av krevende ledersituasjoner, observert gjennom utvalgte case og to simuleringsøvelser med business cases

Kriterier for deltakelse:

  • 40 år eller yngre

  • Har vært i sin nåværende stilling i minst 12 måneder

  • Må ha ansvar for minst fem medarbeidere

Kilde: pressemelding.