Årets Unge Ledere er skapt av konsulentselskapet Assessit og har vært gjennomført siden 2009. Årets Unge Ledere Assesit tester, utfordrer og evaluerer Norges beste unge ledere gjennom et faglig forankret prosjekt med kandidatens læring i fokus.

– Gjennom dette programmet ønsker vi å evaluere den enkelte kandidats lederskap. Vi ønsker å anerkjenne godt lederskap og stimulere unge ledere til utvikle sine lederkompetanser, forklarer prosjektleder hos Assessit, Anne Mørup-Andersen.

– Vi er veldig glade for å se at vi har kandidater som har hatt gode opplevelser med vårt program i evalueringene våre. Vi har både nye unge ledere og ledere som har erfaring som deltar, og vi ønsker å utfordre alle sammen. Vi tenker at alle kan utvikle seg hele tiden, og man er ikke ferdig med å utvikle seg og kan alltid forbedre sine kunnskaper og innsikt innen ledelse. Mange forteller også om gleden ved å ta noen timer ut av deres travle hverdag og simpelthen dedikere og prioritere seg selv og sin egen utvikling – det er ikke ofte man får muligheten til det i en hektisk hverdag. Vi ønsker å gi alle kandidater som deltar en god opplevelse, det er noe vi har fokus på hver gang vi kjører prosjektet, forklarer Mørup-Andersen.

«Komfortsonen min har blitt utfordret, jeg har lært utrolig mye og hatt det veldig gøy underveis i prosessen. Jeg ville definitivt gjort dette igjen og anbefaler alle til og takke ja til og delta om muligheten byr seg!»

– Kandidat i Årets Unge Leder 2016

Har du lyst å høre mer om Årets Unge Ledere 2017? Du er altid velkommen til at kontakte oss -du kan også påmelding deg som kandidat eller nominere kandidater på www.assessit.no helt til 1/10!

– I Årets Unge Ledere bruker vi en avansert sammensettning av tester, og vi sikrer at alle kandidater som går igjennom prosessen får grundige tilbakemeldinger, forklarer Mørup-Andersen. De kandidatene som går videre som topp 100 kandidater går gjennom ytterlige evalueringer hvor vi involverer både overordnet og medarbeidere. Vi inviterer også alle inn til en halv dag med to simuleringscaser og tilbringer den siste timen med kandidaten i en grundig evaluering,  forklarer Assessit.

Du kan lese mer om kriterier og prosessen for Årets Unge Ledere på www.assessit.no/aul

Vi velger ut 100 kandidater som får lov til å gå videre til fase 2 av testprosessen. Kandidater går igjennom en evaluering hvor vi involverer deres medarbeidere og overordnet og vi inviterer de likeså inn til en ledersimulering på et av våre kontorer i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim. Her tester og utfordrer vi ved rollespill og hvor kandidaten får lov til å prøve seg med utfordringer i en fiktiv virksomhet, men med helt realistiske utfordringer. Vi tar både en utfordring som har avsett i et ledermøte med presentasjon og en en-til-en samtale med mer personlig relatert utfordringer forteller Assessit.

 

ÅUL16_salen_fyldt.jpg

Salen er fylt på Scandic Fornebu ved Assessit Lederkonferanse og kåring av Årets Unge Ledere 2016. Hvert år inviterer Assessit alle kandidater og følge samt kunder, til en dag med faglig innputt og inspirasjon med fokus på faget ledelse, samt kåring av Årets Unge Ledere senere på kvelden.

 

ÅUL16_Nettverkstreff_4.jpg

Topp100 kandidater er samlet til eksklusivt nettverkstreff på Scandic Fornebu innen Assessit Lederkonferansen. Kandidatene inviteres til en samling med faglig inspirasjon til deres karriere og lederskap, foruten nettverking kandidatene imellom.

«Gjennom å delta på denne prosessen har jeg fått  utfordret seg selv, fått uvurderlige tilbakemeldinger og verktøy som jeg tar med meg tilbake til arbeidshverdagen.»

– Kandidat i Årets Unge Leder 2016

Prosessen avsluttes med en stor konferanse og kåring!

Vi gleder oss hvert år til at møte de 100 toppkandidatene som går igjennom hele prosessen i Årets Unge Ledere. Alle disse flotte kandidater blir invitert til vår store Assessit Lederkonferanse i starten av februar 2018 som foregår på Scandic Fornebu. Her samles kandidatene først til et eksklusivt nettverkstreff, hvor vi setter sammen et program i forhold til deres karriere- og interesseområder, og sikrer at det er tid og mulighet for nettverking – en viktig og etterspurt aktivitet. Deretter samles vi med 400 andre gjester i den store salen for spennende fordrag, faglig påfyll og inspirasjon til både karriere og lederskap, forteller Assessit.

Assesit 1.jpg

Vinnerne av Årets Unge Ledere 2016 i regi av Assessit: AndreplassTherèse Larsson (31) Associate Director – Field Sales Development & Support, Coca-Cola European Partners (TV) : Førsteplass: Christian Granly (30) Sales market manager, Circle K Norge. Trine Solbakken Remen (36) Senior Manager, Accenture Strategy (TH). Foto: Stine Østby

 

Hvert år har Assessit Topp 10 kandidater på scenen, og Topp 3 kandidater blir trukket frem, men alle får diplomer og blir hedret. Mange kandidater i Topp 10 opplever å få oppmerksomhet både eksternt i mediene og internt i deres virksomheter. Her kan du lese mini-intervjuene til kandidater fra 2016. Her er eksempler på pressesaker laget med Årets Unge Ledere kandidater.

Du kan nominere kandidater til Årets Unge Ledere 2017 her!

«Assessit sin Årets Unge Leder har inspirert meg til å fortsette å utvikle min karriere som leder. Ledelse er et fag, og Assessit bidrar til å utvikle faget ved å sette fokus på unge ledere.»

– Kandidat Årets Unge Ledere 2016

En festlig avslutning på en krevende prosess og vi hører jo at det er utrolig morsomt å møte alle de andre kandidater der har deltatt i samme utfordringer. Flere gode forbindelser og forretningsmuligheter er også oppstått ved disse nettverkstreff og vi inviterer da hvert år alumni-topp100 for at delta også, en veldig hyggelig og spennende dag!