Da Nordialog/Telenor Ucom skulle flytte inn i nye lokaler i Trondheim, valgte de å tenke helt utenfor boksen. Målet var kontor- og møtelokaler som de ansatte ville trives i og som de kunne være stolte over å vise frem til kunder. Sånt blir det spreke løsninger av.

Bilde 1.jpg

Bilde 2.jpg

Bildtetekst: Møterom Grønn. Folie på glass. Foliering av skap på veggen hvor skjermer henger. Pikslete naturmotiv på printframe som fungerer støydempende. Hel vegg med whiteboard. 

Åpent landskap er vanskelig

– Vi sitter i åpent landskap, noe som kan være utfordrende. Vi hadde lyst å designe kontorlokalene slik at vi kunne utnytte fordelene av å sitte slik, samtidig som vi reduserte ulempene. Det viktigste var å få skilt av lokalene på en god og innbydende måte, både for dem som skal jobbe der og for kundene, forklarer Kai André Kaasbøll, regionssjef i Nordialog (Telenor Ucom).

– Vi var tidlig ute med planleggingen, og valgte å bruke Expoline til dette arbeidet. Det var viktig for oss å slippe å forholde oss til ulike aktører, og Expoline kunne levere en totalpakke med alt fra design, møblering, prosjektering og gjennomføring frem til ferdige lokaler. Løsningene har blitt både funksjonelle og lekre. Blant annet har vi møterom som er glasset inn, slik at man ser at det foregår møter. Skillevegger som henger i taket mellom de ulike forretningsområdene, gjør arbeidet smidigere og mer aktivt. Det har aldri skjedd så mye i våre lokaler som nå.

– Expolines prosjektering ga også en helhet i utformingen og vi slapp å bruke mye tid på dette fra vår side. Er det flere som skal jobbe med det, går det mye tid og det blir fort diskusjoner. Dette unngikk vi ved å få alt fra én leverandør. Vi har vært svært bevisst på fargevalget, da det er fort gjort å bli tradisjonell og kjedelig. Vi bestemte oss også for å være litt vågale og prøve nye ting. Resultatet har blitt ganske sprekt, og kundene får litt hakeslepp når de kommer inn i lokalene. Vi setter oss selv definitivt litt mer på kartet med lokaler som blir lagt merke til.

Bilde 3.jpg

Bildetekst: Møterom rød. Folie på glass, foliering av skap på veggen hvor skjermer henger. Hel vegg med whiteboard.

Bilde 4.jpg

Bildetekst: Stillerom. Alt rød, blått, grønt og svart er malt eller tapetsert av Expoline. Stillerom/telefonrom er foliert med ikoner på glass. Printframe på 1 vegg i rommet med Telenormotiv.

Andre verdenskrig

Monika Almås hos Expoline forklarer at det var viktig for dem å bevare det historiske aspektet ved bygget, samtidig som de trakk linjer inn i fremtiden.

– Bygget ligger vegg i vegg med Ubåt-bygget DORA som ble oppført av tyskerne under Andre verdenskrig. Samtidig ønsket vi å vise det fremtidsrettede fokuset til de to bedriftene Nordialog og Telenor Ucom. Dette gjorde vi ved å bruke materialkontraster, hvor blanke og matte, samt taktile flater ble flettet sammen for å danne grunnlaget for det endelige resultatet. Det var også viktig å ta høyde for støydemping og akustikk da vi gjorde materialvalgene.

– I tallene rundt om i lokalet finner man gjemte beskjeder oversatt til binære koder, og møterommene er kalt «1», «2» og «3» med samme koding. Dette skapte en intern og faglig, men humoristisk tilnærming til det grafiske, noe som bidro til å utvikle et unikt og spennende konsept for helheten i kontorene.

– Vi ønsket å designe et kontormiljø som skapte en rød tråd mellom de to bedriftene, og som gav en plattform for inspirasjon og ro med naturlige soner. Utgangspunktet for designet var det teknologiske, hvor vi ble inspirert av binære koder, piksler og RGB-fargene som er felles for lyssammensetningen i alle skjermer (rød, grønn og blå). Vi pikselerte et titalls naturmotiver, og fargesatte de i de tre nøkkelfargene. Møterommene ble dekorert med en grafisk koblingsstruktur, hvor hvert enkelt glass fikk sitt eget, unike design.

– Vi tilførte også elementer som gjorde både arbeidslokaler og møterom mer innbydende. Lokalene fikk blant annet en fun zone, med boksesekk, basketkurv og heldekkende veggbilder av publikum som heier. Møterommene fikk heldekkende vegg-whiteboard og folie på veggene, blant annet av Trondheim, slik at de man har videokonferanse med ser hvor vedkommende ringer fra.

Bilde 5.jpg

Bilde 6.jpg

Bildtetekst: Fun zone. Murfolie med slogans på vegg. Mini basketkurv i midten. Gulv (basketbane) i gulvfolie. Seierspall med jublende publikum på vinduet bak. Boksesekk og hansker. Skillevegg med tekstil som romdeler. Det er mulig å se igjennom tekstilet. Ser man støyen blir den ikke like plagsom som om veggen hadde vært tett og du bare har hørt støy. Alt levert og designet av Expoline

Totalprisen viktig

Kaasbøll forklarer at flere fra Nordialog og Telenor Ucom var involvert i prosjektet, og at de hele tiden opplevde god oppfølging fra Expoline i prosessen.

– Korrigeringer fra oss ble enkelt og smidig implementert, og Expoline var gode på å utnytte vår designmal. Hvis noe ikke passet inn, var de enkelt å få det justert underveis. Backupløsninger gjorde at alt ble bra til slutt. Vi hadde en plan, men det er så mye lettere å flytte inn når noen holder kontroll på ting underveis.

– Et annet viktig aspekt var totalprisen, som vi er veldig fornøyd med. Spesielt med tanke på at enkelte elementer ser veldig kostbare ut. Når man innreder kontor- og fellesarealer, er det naturlig å søke etter noe som fungerer som blikkfang. Dette koster ofte svært mye. Expoline leverte gode alternativer til dette, slik at vi fikk wow-elementer uten høy kostnad. Vi brukte heller litt penger på andre praktiske ting som er viktig, blant annet å få satt opp sofaer som passet akkurat inn i bestemte kroker. Skal alt kjøpes og ordnes separat, kommer man ofte til et punkt der man ikke gidder mer, og velger dyre løsninger bare for å få det ferdig. Da blir kostnaden gjerne høy til slutt, avslutter Kaasbøll.

Bilde 7.jpg

Bildtetekst: Relaxzone. Den andre siden av skilleveggen inn mot funzone. Tekstil skillevegg

Bilde 8.jpg

Bildetekst: Møterom blå. Dette rommet foregår det mye videomøter med andre avdelinger i Norge. Trondheimsbildet på printframe i bakgrunnen slik at det vises hvor de ringer ifra. Malte blå vegger. Folie på glass.

Bilde 9.jpg

Bilde 10.jpg

Bildetekst: Folierte skap og glass. Malt svart vegg med utfreste ord i sort pvc. Utfreste hvite binære koder på hvit vegg.

Bilde 11.jpg

Bilde 12.jpg

Bildetekst: Malt rød vegg. Hengende skillevegg med støydempende materiale. Denne henger flere plasser i lokalet. Binære koder på glass med skyvedør. Åpnes døren, får man en setning. For spesielt interesserte.

Bilde 13.jpg

Bilde 14.jpg

Bildetekst: Inngang. Logo til Telenor Ucom og Nordialog i inngangsparti. Utfrest pvc. Malt, svart vegg hvor skjerm henger.

Expoline AS / E-post: post@expoline.no / Tlf.: 930 00 200