Fredrik W. Bauman (51), direktør i Utvikling, Norwegian Property ASA trengte ikke lang tid på å bestemme seg etter at han for en del år siden ble utfordret under en fest til å delta i Birken. Og det har han ikke angret på.

- Birken har stort sett vært en god opplevelse! Vær, dagsform og orden på utstyr kan være forhold som trekker ned på humøret, men det føles uansett bra når man er i mål!

Trente du spesielt for oppgaven på forhånd?

- Jeg trente litt, men ikke systematisk de første årene på langrenn og sykkel.
 De siste årene har det blitt mer planlagt trening!

Fornøyd med tiden du oppnådde?

- Jeg har stort sett forbedret meg, med unntak av på sykkel. Har nok blitt litt feig i nedoverbakkene. Men jeg er fornøyd og synes ski går bedre. Men som gammel løper er jeg nok mest fornøyd med løpet.

Betyr det å delta i Birken noe positivt for business og nettverksbygging?

- Jeg mener det bidrar positivt på mange måter fordi god helse og trening bidrar til overskudd, sunn kultur og mulighet til å treffes på andre arenaer. I tillegg samarbeider man om forberedelser og så konkurrerer man sammen. Og det er viktig med smalltalk utenfor huset. Jeg mener det er positivt for relasjonsbygging.

Opplever du det som prestisje å delta?

- Nei.

Har det å delta noen positiv effekt innad i bedriften og for de ansatte?

- Både og! Noen synes nok det er litt hysterisk, og at det blir litt vel mye snakk om smøring og trening! For de som er med, er det jo veldig positivt!

Er det blitt litt “mote” å delta for næringslivstopper?

- Nei! Tror vel ikke det er noen forandring fra tidligere, annet enn at pressen de siste årene har begynt å fokusere på det!

Skal du delta igjen og i tilfelle når?

- Jeg har ingen planer om ikke å delta fremover.

Vil du anbefale andre ledere å delta?

- Jeg vil anbefale alle å komme seg ut å trene, sette seg mål, som Birken!


Tekst: Kaare Skevik jr.
Foto: Birken/privat

Les også: Norske sjefer langt bedre trent enn svenske