Det er viktig å se bra ut. Det kan bety en fancy dress eller et par stilige sko, men det minste du bør gjøre er å sørge for at du er velstelt og presentabel, skriver Entrepreneur.com.

- Bare fordi du ikke har noen viktige møter eller skal snakke med noen investorer, så betyr ikke det at det er akseptabelt å se slurvete ut. Du vet aldri hvem du møter på og det er avgjørende for din egen selvtillit å vite at du ser bra ut, sier amerikanske Thomas Edwards, grunnlegger av Confidence Unchained.

Smilet ditt er også et av de viktigste verktøyene du har for å kunne få andre til å se deg i et positivt lys. For at du skal gi en god introduksjon overfor en potensiell kunde eller investor, så er det viktig at du har smilet med deg. Smiling gjør deg til en bedre leder også.

- Du bør også smile i vanskelige situasjoner. Det kan gjøre menneskene rundt deg rolig, til og med deg selv. Da kommer du i en posisjon hvor du kan ta avgjørelser som andre vil stole på, sier Edwards.

FOMO-fenomenet

- Som bedriftseier er det ofte vanskelig å få de første partnerne på laget. Men når du først har fått noen partnere, kan du bruke dem til å få interesse fra andre potensielle partnere. Dette fungerer fordi firmaer, som mennesker, ofte lider av FOMO-fenomenet (fear of missing out), eller frykten for å gå glipp av gode ting. Når store firmaer skal inngå partneravtaler med oppstartsbedrifter, er det lettere for dem å føle seg trygge når du allerede har andre partnere på laget. Dra derfor nytte av FOMO-fenomenet og utnytt dine eksisterende partnere for å bygge flere, sier David Chait, co-grunnlegger av det webbaserte reiseverktøyet Travefy.

Et produktbasert firma trenger flere enn ett produkt for å kunne overleve

I dag har man «crowdfunding» nettsider som Kickstarter fulle av gode ideer. Den første oppgaven til en entreprenør som ønsker å selge produkter, er å utvikle et godt produkt og få det suksessfult på markedet.

Når du har lansert ditt første produkt, vil du umiddlebart trenge nye oppfølgerprodukter for å kunne overleve. Du må hele tiden komme med nye produkter hvert år for at du skal holde deg relevant og for at du skal ligge foran innovasjonskurven. Hvis du ikke har flere ideer selv, bør du begynne å tenke på hvor og fra hvem du skal få ideene fra, sier Christopher Hawker, daglig leder i Trident Design, USA.

Kom deg ut av kontoret og finn inspirasjon

- I dag, med all teknologien vi har, er det lett for å låse seg fast til teknologi og duppedingser. Men når du trenger inspirasjon til ditt store nye prosjekt, hjelper det å komme seg litt vekk. Du kan for eksempel gå en tur, ta en intens treningsøkt, eller bare gå litt i naturen. Et vakkert landskap har noe magisk ved seg, det kan gi deg energi og få deg til å føle deg bedre. Trening vil rydde opp i tankene og tid i naturen vil sette ting i perspektiv, sier Steve Tobak, partner i Invisor Consulting fra Silicon Valley, USA.

Motiver dine ansatte ved å vise takknemlighet

Bedrifter som ikke klarer å inspirere de ansatte til lojalitet, vil på et tidspunkt miste dem, eller iallefall de mest talentfulle. Dette kan du hindre ved å vise takknemlighet for innsatsen til de ansatte. En måte å gjøre dette på er å fremme velvære ved å betale for yogatimer eller treningssenter-medlemsskap. Du kan også oppgradere lyssettingen på kontoret.


Les også: Lær av de heldige