Chris Ouwinga (Foto: Privat)

Chris Ouwinga blir hedret for å ha utviklet UNIT4 til det globale og suksessrike programvare-konsernet det er i dag. Konsernets sentrale produktportefølje er Agresso.

UNIT4, den globale lederen innen programvare som støtter forretningsendringer, kunngjorde at co-CEO Chris Ouwinga, er stemt frem som vinner i Master Entrepreneur-kategorien i den nederlandske Ernst & Young EY Årets Entreprenør-kåringen. 

Årets Entreprenør er anerkjent som en av de aller mest prestisjetunge kåringene i verden. Ernst & Young identifiserer og hedrer de mest innovative næringslivslederne. Ett av kravene er mer enn 10 års lederskap. Ouwinga er hedret for sin glød, sin visjon og sin iver etter suksess og for å være en inspirerende leder som overfører en entreprenørskapende innstilling til sine medarbeidere.

Chris Ouwinga var med å grunnlegge UNIT4 i 1980 og ble CEO i 1986. Siden den gang er selskapet utviklet til en av Europas ledende leverandører av forretningsprogramvare. Selskapet har sterke merkevarer som Agresso ERP og Coda Financials. Løsningene brukes over hele verden av selskaper som lever med hyppige og raske endringer. 

UNIT4 omsatte for 469,8 millioner euro i 2012.

– Jeg har vært heldig som har fått oppleve en lang og givende karriere, men selskapets suksess er en kombinasjon av flotte produkter, et godt kollektivt lederskap og en utrolig samlet innsats fra alle våre ansatte, sier Ouwinga.

– Jeg er stolt over alt vi har oppnådd og tror selskapet går en spennende fremtid i møte etter som vi fortsetter å vinne avtaler med organisasjoner som ønsker smidig og moderne teknologi for å møte dagens raske endringer i forretningsmarkedet, fortsetter han.

José Duarte ble co-CEO i UNIT4 tidligere år, etter å ha jobbet mange år som toppleder i SAP. Han blir CEO alene i januar når Ouwinga blir styreformann.


Les også: Er du en ekte sjef? & Norske ledere lytter for lite til ansattes ideer