Du har sikkert sett reklamesponsoratene for "Nummeropplysningen 180.no" oftere og oftere på TV2 den siste tiden. Målet for første halvdel av 2009 er å plukke de rette tv-programmene for å bli en tjeneste folk husker. ”Senkveld” og ”Da damene dro” har hver for seg hatt nærmere 1 million seere ukentlig. Dette har vært med å skape større interesse rundt tjenesten og annonsesalget har virkelig skutt i været, sier styreleder Stian Gundersen. Flere store programmer på TV2 og en større kampanje på TV Norge skal være med på å sikre at tallene fortsetter å stige videre.
 

 

Satser internasjonalt

 

Nummeropplysningen 180.no er eid av norske Advista AS og vi er nå etablerte i 12 europeiske land som dekkes med blant annet tjenestene: Nettkatalogen.no, 180.no, Gulex.se, Gulex.dk og Gelbex.de. Vi har rundt 50 ansatte og samlet har Advistas søketjenester ca. 1.500.000 brukere per uke. Tjenestene er basert på egenutviklet teknologi bygget opp rundt kraftige løsninger fra Google. Den mest populære delen av tjenestene er delen for bransjesøk som alene står for ca 80 prosent av den totale bruken. Her prioriterer vi annonsører med oppdatert annonse eller oppføring høyere opp i søkeresultatene som potensielle kunder får frem når de ser etter en leverandør, forteller Stian Gundersen.

 

 

 

Fra gratis til nærmere 100.000 kroner per år

 

En av våre fordeler i Norge er at 180.no og Nettkatalogen.no deler annonseflate. Dette vil si at våre annonsører når ut til over 450.000 ukentlig besøkende selv med de minste annonsepakkene. En utvidet oppføring med søkeord, link og høyeste prioritet koster fra rett under 500-lappen. Ønsker du en full mediepakke med reklamefilm, bransjedominans og 150 søkeord kan den årlige investeringen fort ganges med 20, men da blir du også svært synlig, sier Gundersen.

 

 

 

Kåret til Gassellebedrift av Dagens Næringsliv

 

2008 var et godt år og vi begynte å få igjen for investeringene og arbeidet vi har gjort i de foregående årene. Omsetningen økte fra 32 millioner i 2007 til godt over 50 millioner i 2008, 2009 viser en fortsatt god vekst. Som kronen på verket ble Advista AS innrømmet høyeste kredittverdighet (AAA) og ble kåret til årets Gasellebedrift av Dagens Næringsliv. De tre gründerne, Øyvind Bangsund, Benjamin Fauchald og Gundersen eier fortsatt 1/3 hver av selskapet. 2009 er ikke uten utfordringer, men med det vi har opparbeidet de siste årene sammen med gode og innsatsvillige medarbeidere ser det svært godt ut, avslutter Gundersen.

 

E-post: stian@advista.no

 

Hjemmeside: www.180.no , www.advista.no