Sosiale medier er for lengst kommet for å bli, og bildedelingstjenesten Instagram er en av de aller mest populære. Dette har Richard Bergfors, direktør for den svenske burgerkjeden Max, lenge vært bevisst på å dra nytte av.

Da Bergfors opprettet Instagram-kontoen «Burgerspotting» for tre år siden, ante han ikke hvor populær den skulle bli. I dag teller han over 37 000 følgere, et tall som stadig vokser seg større.

- Jeg har et veldig sterkt konkurranseinstinkt, så da min bror veddet på at jeg ikke ville klare å nå 5000 følgere, da må jeg motbevise ham, sier Bergfors og ler.

Bygger lojalitet

Max-sjefen forteller at han i alle år har fått spørsmål fra venner om hvor man bør dra for å spise den beste hamburgeren når man er ute og reiser. Det var slik ideen om ”Burgerspotting” oppstod. Bergfors reiser mye rundt om i verden for å hente inspirasjon til familiebedriften, og han deler bilder av hamburgere fra alle land han besøker.

- Det er kjempegøy. Det er en god markedsføringskanal, og jeg tror at man bygger en større lojalitet hos kundene. Det er også en veldig bra måte for meg å kommunisere med dem og andre burgerfans, sier Bergfors.

Det at han gjør seg selv og bedriften synlig for kundene tror Bergfors stort sett er positivt.

- Det gir oss troverdighet. Om jeg tester tusenvis av hamburgere burde jeg jo også vite hvordan man lager en god hamburger. Det viser at jeg vet hva jeg snakker om, sier han.

Mange er analoge

Ifølge kommunikasjonsrådgiver, Hans-Petter Hansen, er altfor mange ledere i dag analoge, og han mener at de begynner å få dårlig tid til å bli digitale - og sosiale.

- Ignorerer de sosiale medier, vil også sosiale medier ignorere dem, og det kan potensielt koste dyrt. Ciscos nylig avgåtte sjef gjennom de siste 20 årene, John Chambers, antar at så mange som 40 prosent av dagens virksomheter vil være borte om 10 år. Årsaken er at de ikke vil klare overgangen til å bli digitaliserte, sier Hansen.

Han tror det er få ledere som bruker Instagram på samme måte som Richard Bergfors, men han vil heller ikke anbefale noen å gjøre noe de ikke vil eller kan.

- Richard har funnet sin greie, og det ser ut til å fungere for ham. Volvo-sjefen ville muligens ikke oppnådd det samme, om han begynte å reise rundt i verden for å prøvekjøre biler hele tiden. Men jeg skal aldri si aldri, for det handler veldig mye om hvordan det pakkes inn, sier Hansen.

Nødvendig lidenskap

Richard Bergfors understreker at det er helt nødvendig å vise kunnskap og lidenskap for sitt produkt dersom man skal lykkes på Instagram. Han tror det er vanskelig å lykkes om man fokuserer på reklame og ikke bruker sin personlige stemme.

- Sosiale medier er ekstremt kraftfullt om man bruker det på riktig måte. Det må være naturlig og personlig. Det fungerer for meg fordi jeg elsker hamburgere, og det har jeg alltid gjort. Det er mitt liv, og det tror jeg folk liker, sier Bergfors.

Og det er ingen tvil om at burgerentusiaster verden over setter pris på Bergfors’ burgeranmeldelser på Instagram. Ifølge ham selv er stort sett alle kommentarene positive.

- Matbilder i sosiale medier har blitt en stor trend. Folk liker å se på mat, la seg friste og drømme seg bort. Jeg har følgere fra hele verden som gir meg tips til nye byer og nye burgere, så denne Instagram-kontoen er nyttig for meg også, sier han.

Fortsetter med Instagram

I skrivende stund er det fire Max-restauranter i Norge, og går alt etter planen håper Bergfors på å utvide til 40 restauranter i løpet av de neste ti årene. Sosiale medier vil spille en stor rolle i denne utviklingen, forteller han.

- Vi kommer absolutt til å fortsette å bruke sosiale medier. Vi er ikke eksperter, men vi lærer mer for hver dag. Jeg er sikkert på at de fleste får beskjed av sine PR-rådgivere om å gjøre det, men det er nok ikke alle som tør å kaste seg ut i det, sier Bergfors.

Hans Petter Hansen mener det handler om å forstå hvordan kommunikasjon har endret seg etter at ”alle” bruker Internett og sosiale medier. Hvordan disse nye verktøyene har endret folk, hvordan det har endret salg, kundeservice, markedsføring, innovasjon og ledelse.

- Ledere bør spørre seg selv; vil Internett og sosiale medier forsvinne? De fleste vil nok ikke svare nei på det spørsmålet. Da blir oppfølgingsspørsmålet litt enklere; skal vi forholde oss til det strategisk eller ikke? Skal vi ligge i forkant, eller løpe etter?, sier Hansen.

Hvordan lykke på sosiale medier? Fem råd fra Richard Bergfors

  1. Vær ekte. Don’t fake it!
  2. Det er viktig å være personlig.
  3. Vis at du har lidenskap for det du driver med.
  4. Ikke vær redd for å prøve deg frem.
  5. Finn din nisje, og skill deg ut.

LES OGSÅ:

  1. Hvordan kommunisere presist 
  2. Helt sjef i sosiale medier