Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
arrow_upward
forretningsmann-2
404

Den typiske gründeren

Ny rapport fra Statistisk Sentralbyrå viser at hver femte entreprenør er en kvinne. Den typiske entreprenøren er derimot en godt voksen mann med god utdannelse, med 13-14 års arbeidserfaring.

De fleste entreprenørene har hatt en fast jobb før oppstarten og tre av fire nye entreprenører er lønnstakere før de starter. Personer med bakgrunn fra naturvitenskapelige fag, håndverksfag eller tekniske fag er sterkt representert, skriver Forskning.no.

Den nye rapporten om entreprenører og entreprenørforetak viser altså at gründeren som regel er en praktisk anlagt mann. Allmenne fag er kraftig underrepresentert, økonomiske og administrative fag litt overrepresentert.

Gjennomsnittsentreprenørene har som regel fullført videregående skole, og mange har også høyere utdannelse. Hver femte entreprenør er en kvinne, og kjønnsforskjellen er stor uansett faglig bakgrunn.

Nye foretak henger litt etter

Nye bedrifter utgjør en svært liten del av næringslivet i Norge. I 2011 kom bare 2 prosent av de samlede driftsinntektene i private aksjeselskap fra nyetablerte foretak.

– Det som er litt overraskende, er at entreprenørforetakene skiller seg litt negativt ut i forhold til nye foretak generelt, sier forsker Erik Fjærli.

Han står bak rapporten sammen med kollegene Diana Iancu og Arvid Raknerud.

– Disse foretakene er gjennomgående mindre ved oppstart, og vokser kanskje noe langsommere enn nystartede foretak som ikke faller i den kategorien, skriver de.

Uten at forskerne har sett grundig på dette, mener Fjærlig at grunnen kanskje kan ligge i at noen av de nye foretakene er spin-offs fra eksisterende bedrifter. At de gjerne har større ressurser i ryggen når de skal starte.

– Det er også verdt å merke seg at en veldig høy andel av foretakene – over halvparten – har 0 eller 1 ansatt, sier Erik Fjærli.

De fleste entreprenørene starter altså selskap først og fremst for å skape sin egen arbeidsplass.

Les også: Bli en bedre entreprenør

Motta nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrev!

Ikke la det «hastende» ta over det «viktige»

Forskjellen mellom disse to er nøkkelen til riktig tidshåndtering, og er viktig for å styrke din bedrift.

Slik bruker du historiefortelling som kommunikasjonsform i lederskapet ditt

Visste du at du kan bruke historiefortelling til å inspirere og engasjere medarbeiderne dine? «Storytelling» har blitt et moteord som det snakkes om overalt, men hva handler det egentlig om? LederNytt...
Les mer
Annonsér her!
Annonsér her!

Sette rydding i system - frigjør både tid og energi

De fleste av oss skulle gjerne hatt det litt mer ryddig og ordentlig rundt oss. Hatt stålkontroll på alt og visst nøyaktig hvor teiprullen er. Og hvor var det nå du gjemte det hersens passet igjen? Sy...

Karrieredesign – meningsfull karriere i et foranderlig arbeidsliv

Har du noen gang opplevd at karrieren din tar veier du ikke hadde planlagt? Eller at du føler deg låst i en karrierebane som ikke gir deg det samme nå som den gjorde da du startet på den? Er mangel på...

13 små vaner som fører til store resultater

Suksess skjer ikke på et øyeblikk. Det skjer gjennom mange små suksesser, oppnådd over tid. Hvis du ønsker å bygge noe stort, hvis du har en visjon, en drøm, eller bare et klart definert mål. 

Er du en av dem som ofte tyr til e-post når du skal formidle en beskjed til dine medarbeidere?

Da kan du være ganske sikker på at det vil dukke opp en hel del misforståelser fra tid til annen. Ved å velge muntlig kommunikasjon kan du skape en kultur med mindre konflikt – og bedre samarbeid. ...
Annonsér her!
Annonsér her!

Brikken som mangler for å endre medarbeidernes atferd

Å skape indre motivasjon handler om å hjelpe medarbeiderne å bli mer effektive og engasjerte. «De fleste er skeptiske til forandringer, men det er bare forandringer som gir fremgang.»

Hva slags grunnmur vil du ha i din virksomhet?

Kjenn litt på ordet virksomhetsplattform! Hva slags grunnmur vil du ha i din virksomhet? Hva slags kultur ønsker du å dyrke?  Ordet kultur kommer fra latinske cultura som betyr å dyrke. Hva dyrker ...

Kommunikasjon som ikke holder mål, kan gjøre stor skade i bedriften

Har du noen gang vært borti at dårlig kommunikasjonsflyt skaper misforståelser og usikkerhet? Kommunikasjon som ikke holder mål, kan nemlig gjøre stor skade i en organisasjon, mens god kommunikasjon k...

Snakker du om deg selv på en engasjerende måte?

Står folk med ørene på stilk og årvåkne blikk når du forteller ting? Eller ser de på klokken mens de skjuler en gjesp? Her får du ekspertens beste tips til hvordan du skal få de rundt deg interessert ...
Annonsér her!
Annonsér her!

De beste lederne skaper et trygt og tillitsfullt miljø for ansatte og ledere

Nevrovitenskap er med å vise at trygghet på jobben bør komme først. Når kroppen er i et kamp- eller flukt mønster, reduseres evnen til kreativitet, sosialt engasjement og «the drive for excellence». D...
Les mer

Få indre balanse som leder – og skap en mer balansert verden

Har du noen gang lurt på hva vi kan gjøre med en verden som er stadig mer ubalansert –  og om ledere kan bidra til å få den mer i vater? Svaret kan ligge i taoistisk ledelse.