1. Research

Det første du må gjøre, og dette er absolutt alfa og omega! Grundig research! Det være seg Googling på nett og samtale med fageksperter innenfor området. Her vil du kartlegge om det finnes eksisterende produkter eller tjenester og hvilke posisjon de har i markedet. I tillegg må du også finne ut om det er et marked, og om det er betalingsvillighet. Du må finne tall, god statistikk og gjerne fra pålitelige kilder som SSB eller andre anerkjente rapporter.

STINE BIRKELAND_450x300.jpg

 

2. God forretningsplan

Lag en god og innholdsrik forretningsplan. Gjennom denne øvelsen blir du tryggere og mer kjent med ditt eget produkt eller tjeneste. Du må skrive hovedformålet med forretningen din og beskrive hvem målgruppen din skal være og deretter supplere med fakta og tall. Deretter må du sammenligne deg med konkurrentene gjerne i grafer og konkurrent analyser.

Hvordan du skal tjene penger er foreningens kjerne – En god businessmodell legger grunnlaget for bedriftens leve evne. Her anbefaler jeg å bruke gode verktøy som Osterwalder modellen http://alexosterwalder.com/ Denne modellen gir deg mulighet til å leke med ideer og flytte rundt på de før du bestemmer deg. Enhver god forretningsplan må ha et godt budsjett som er laget på bakgrunn av aktiviteter og kostnader. Her må man ha faste og varierte kostnader som kontor, internett til reiseutgifter og foretningskort. I tillegg er det også viktig å få med prognoser på salg måned for måned det første året.

3. Kapital og Cash

Alle ideer og selskap trenger kapital for å kunne utvikle ideen og skape vekst i selskapet. Det å finne riktig investor som kan bidra med kapital, men også kompetanse er viktig. Lag en god presentasjon, med ideen samt forretningsmodellen og ta kontakt med potensielle investorer. Disse finner du gjennom nettverk, men også ved å undersøke på nett. Søker du oppstarts kapital kan såkornsfond eller forretningsregler være best å ta kontakt med.

4. Ledelse

Når selskapet vokser må du også kunne lede dine ansatte, bygge kultur og delegere ansvarsoppgaver. Her feiler mange da de er vant med å gjøre alt selv. Dersom du ikke har ledelse erfaring fra tidligere, les deg opp, ta kurs og diskuter med andre som har erfaring for å kunne forbedre deg på å lede selskapet fra idefasen, utviklingsfasen frem til vekst og eventuelt internasjonalisering.

5. Nettverk

Uansett hvor god forretningsplanen din er trenger du møte riktige mennesker som kan hjelpe deg å åpne de riktige dørene. Derfor må du være der det skjer, være proaktiv og spørrende. Det er mange der ute som ønsker hjelpe, men du må tørre å be om hjelp. Tørre å dele dine ideer slik at andre kan se hva de kan hjelpe med. Be gjerne de du tror kan hjelpe deg på en kaffe og spør dem direkte om hjelp. Men husk alltid å spørre om du kan bidra med noe tilbake.

6. Hold ut og ha tro på ideen

En ting som er helt sikker er at det kommer til å bli tøft og da er stamina og utholdenhet essensielt. Det å holde ut er enormt viktig og man kan lese at flere av de større ledere og bedriftseiere i dag har gått igjennom denne fasen flere ganger og det som skiller de ut fra andre er at de ikke har forlatt ideen sin. Du må ha tro på ideen din hele veien og sørge for at de rundt deg også har optimisme og at de er med deg når det blir tøft og det går i oppoverbakke.

7. Team

Flere hoder tenker bedre enn ett er det et ordtak som sier. Jo flere spørsmål og ulike synsvinkler du kan få jo bedre. Men til syvende å sist må du få folk rundt deg til å jobbe mot samme mål slik at din visjon blir en etablert sannhet. Mange undervurderer viktigheten av et godt team. En god leder eller entreprenør er helt avhengig av et godt team rundt seg. Rekrutter mennesker som inspirerer deg, som utfordrer deg eller som tror på deg og dine ideer.

8. Mentor

Få deg en mentor, en som har erfaring innenfor området du jobber med, ledelse eller andre områder du mener du kan lære noe av. Mentoren din skal være der for deg, en du kan sparre med og snakke med. Mentoren skal stille deg gode sprøsmål som får deg til å tenke og som får frem det beste i deg. En mentor er ofte et mye bedre alternativ enn venner og familie da de ikke kjenner deg på samme måte. Ring en person du ser opp til og spør om de vil bli din mentor. De verste du kan få er et nei.

9. Venner, trening og balanse

I mellom alt det harde arbeidet må du ikke glemme deg selv. Du startet jo dette for du ønsket gjøre noe gøy, annerledes og spennende. Men om jobben blir alt mister det kanskje noe av utgangspunktet.  Husk å møte vennnene dine, gø ut og finn på noe gøy. Vær aktiv, tren eller ta deg en løpetur for å få tankene på noen annet og vær bevisst på å ha balanse i livet så godt du kan. Først da kan du være den beste versjonen av deg seg og yte mest og best.

10. Våg å Tenke stort

Ikke vær redd for å tenke stort og lag deg selv hårete mål for å oppnå dine ambisjoner. Ingenting er umulig og det er kun deg som setter dine egne begrensninger. Alle starter et sted, men det er våre mål, drømmer og visjoner som får oss dit.

Fakta

Om Grunder Stina Birkeland: Stina Birkeland (33) er vokst opp i Kristiansand med amerikansk mor. Hun har en Bachelor of Science, Business Administration and Hospitality Management Fra Lausanne i Sveits og hun har jobbet flere år i hotellbransjen i selskaper som Scandic Hotels, Mariott og sist som salgsdirektør i Radisson Hotels. I 2012 sa hun opp sin godt betalte jobb for å satse 100 prosent som grunder. Birkeland er også styremedlem i Mobile strategy faggruppe i Den norske dataforening.

Om TicketMobile AS: TicketMobile lanserer snart nye og enkle verktøy for arrangører og billettkjøpere. Kunder kan enkelt kjøpe billetter gjennom en egen mobil-app. Her lagres alle billetter og de kan enkelt vises frem når en skal delta på et arragnement. Med billettene følger det også veibeskrivelse og informasjon om enkleste kollektivtransport. TicketMobile har fem ansatte i India og en prosjektleder i Norge, og har fått støtte fra innovasjon Norge. Stina Birkeland og TicketMobile har hovedkontor i Oslo.