Økonomi? Personlighet? Nei, hemmeligheten er venner

Studien ble født da MIT PhD-kandidaten Hyejun Kim kom over en uventet datakilde: Ravelry.com, en populær hobbynettside som kaller seg for «Facebook for knitting.»

Fra perspektivet til strikkerne som bruker nettsiden, tilbyr Ravelry en mulighet til å dele mønstre og råd med andre entusiaster. For Kim var dette en gullgruve av informasjon om retningen som folk tar fra hobbyutøver til gründer. Ved å gå gjennom data til over 400.000 strikkere og 99 intervjuer med brukere, forsøkte Kim å finne ut av hvorfor noen forble hobbyutøvere, mens andre startet opp strikkerelaterte firmaer.

Du tror kanskje at den viktigste faktoren er personlighet, eller kanskje økonomi var den store hemmeligheten, og hverken desperate forsøk eller stabil banksaldo hjalp folk med å få til overgangen. Begge hypotesene ga mening, men begge viste seg å være feil.

Hva var den største faktoren som gjorde at noen gikk fra en hobbyutøver til profesjonell? Kort sagt, støttende venner. Når de ble intervjuet om hva som hjalp dem med å mestre spranget, nevnte de fleste strikkerne å ha noen de var glad i som støttet og oppmuntret deres ambisjoner om å bli gründer. Dataene bekreftet disse kommentarene.

Hvorfor var virkelige og ekte sosiale tilknytninger så viktige? Videre analyser viste at det ikke var at de hjalp strikkerne med å bygge tekniske ferdigheter. De som ble gründere hadde ofte ninja-nivå-ferdigheter fra før av. I stedet ser det ut til at disse personlige forbindelsene gir en stor selvtillits-boost som bidrar til å gjøre drømmer til virkelighet.

LES OGSÅ: Kombinere pensjonisttilværelsen med gründerlivet?

Ditt sosiale nettverk er ditt hemmelige våpen

Denne studien dreier seg altså kun om strikkere, men WaPo-artikkelen viser at andre eksperter i entreprenørskap lovpriser Kims arbeid, noe som tyder på at det ikke kun er av interesse for driftige og kreative typer. Faktisk, så viser andre undersøkelser innen nettverksvitenskap at et stort og støttende sosialt nettverk er en av de største forutsetningene for suksess av en hvilken som helst karriere

For venner og familie av de som drømmer om å starte en bedrift, er meldingen klar: Ikke undervurder din påvirkningskraft som heiagjengleder. Du kan være avgjørende for at de menneskene du er glad i følger sine store og skumle drømmer.

Å løfte deg selv opp til et nytt liv vil kreve hjelp fra mange sterke hender. Pass på at du omgir deg med mennesker som er villige til å styrke og støtte deg.

LES OGSÅ: Finnes det en oppskrift for å lykkes som gründer?

Kilde: inc.com