Janet Johansson, Ph.d.-student ved Stockholms universitet, hva har sjefer som bruker mye tid på trening til felles?

– Jeg har studert 24 toppsjefer som trener mye. Det de har til felles er at de synes det er viktig å trene. De trente allerede i ung alder, og de prioriterer god kost og søvn.

Hva betyr treningen for dem som sjefer?

– Den vanligste kommentaren er «om noen ikke har kontroll over kroppen sin, er det vanskelig å forstå at de kan kontrollere arbeidssituasjonen sin» Det virker som at det å kontrollere sin kropp, og sitt ytre har blitt den nye måten å uttrykke lederskap blant disse toppsjefene.

De formidler sitt lederbudskap gjennom å trene kroppene sine, og har en veldig kontrollert og sunn livsstil. Disse atletiske lederne ser seg selv som ledere gjennom alle døgnets timer, og de har en tendens til å prestere på topp i alt de gjør.

Sa de noe negativt om treningen?

– Noen av sjefene som var mer ekstreme med treningen, poengterte at det fantes fysiske ulemper ved å trene så mye. For eksempel at de fikk skader og at de ble avhengige av treningen. Men, det virker som at fordelene de får av en disiplinert livsstil veier mer enn ulempene. Derfor vil de ikke gi seg med treningen eller minske treningsmengden. De ønsker også å være til inspirasjon for andre.

LES OGSÅ: NORSK ARBEIDSLIV HENGER ETTER MED TRENING!

kilde:chef.se