Sykle til Jobben gir en lang rekke positive ringvirkninger. Hver enkelt deltaker bidrar til et sprekere Norge, med renere luft. Mange ser også at de sparer penger på å bruke reiseveien aktivt, og synes det er deilig å kunne være ”ferdig trent” idet de kommer hjem fra jobb sier kommunikasjonsansvarlig Anniken Gurijordet.

Sykkelglede!

I følge Gurijordet er det mange gode grunner til å være med på sykle til jobben: Det er effektivt – du får unnagjort treningsøkta på vei til jobben og for mange er det faktisk raskere å sykle enn å kjøre bil. Det er enklere å parkere og du slipper kø. Sykle til jobben er en morsom konkurranse som ofte blir en snakkis i lunsjpausen. Foreldre kan gå foran som et godt eksempel for barna – barna gjør ikke som foreldrene sier, de gjør som de gjør! I tillegg er det mange fine premier å vinne! Sunne og friske medarbeidere er glade, motiverte og mer effektive medarbeidere, og trening og god helse har sammenheng med lavere sykefravær.

Fokus på miljø

Jubilanten Sykle til Jobben ønsker også å sette et ennå større fokus på sykkelen som svar på trafikkø og dårlig luft, og kreve politiske tilrettelegginger for et renere, mer effektivt og behagelig transportalternativ.

Gjennom Sykle til Jobben oppfordres også de ansatte til å parkere bilen. 500 påmeldte betyr opp mot 500 biler som står! Det er store utslippsreduksjoner å hente på å kjøre mindre, og man tar så et aktivt transportvalg for miljøet, sier Gurijordet.

Ti gode grunner til å sykle til jobben:

1.        Du får bedre kondis

2.        Du sparer miljøet

3.        Du blir glad

4.        Aktiviteten til og fra jobb

5.        Du holder deg frisk og opplagt

6.        Du får mer overskudd og økt arbeidskapasitet

7.        Du sover bedre

8.        Du lever lengre

9.        Du kan suse forbi bilkøen

10.    Du sparer penger