Vekst innenfor offentlig sektor

Rekrutteringer i offentlig sektor innebærer et ekstra samfunnsansvar. Offentlige ressurser må både brukes og forvaltes riktig. Samtidig møter mange ledere utfordringer i skjæringspunktet mellom ledelse og politikk. Det øker presset på de som skal finne rett leder og toppleder til slike stillinger.

– Gjennom året gjennomførte vi flere rekrutteringer av toppledere både til kommunal sektor og i sentralforvaltningen. Faktisk var halvparten av virksomheten vår i offentlig sektor. Vi er stolte og ydmyke for den tilliten vi har fått der, sier Ingjerd Birkelund.

Birkelund trekker frem Experis’ fagleder for offentlig sektor, Wenche Rasch, og hennes lange erfaring fra forvaltningen, som avgjørende viktig for posisjonen de har tatt innen rekrutteringer i offentlig sektor.

– Wenche har et stort engasjement for ledelse i offentlig sektor og kjenner godt til utfordringene som ligger i skjæringspunktet mellom fag og politikk. De erfaringene nyter både kundene og kandidatene godt av, sier Birkelund.

Høyt tempo

For å håndtere det økte aktivitetsnivået måtte også Experis Executive rekruttere til egne rekker. De har styrket researchteamet og økt staben innenfor kvalitetssikring og prosjektledelse.

– Uten de nye, dyktige medarbeiderne våre hadde vi ikke klart å ta unna den store oppdragsmengden. De måtte komme raskt opp i fart, men håndterte det på en veldig god måte, sier Birkelund.

Samtidig med økt oppdragsmengde, kom også innføringen av nye personvernregler (GDPR). Som del av ManpowerGroup er Experis rangert som et av verdens mest etiske selskap. Det forplikter.

– Forretningen vår er i stor grad tuftet på informasjonsinnhenting og forvaltning. Derfor er det veldig viktig at vi tar personvern på alvor, sier Birkelund.

Med nytt regelverk og nye kollegaer godt innarbeidet, gleder direktøren seg til å ta fatt på det nye året.

– Experis Executive har aldri vært bedre rustet. Vi er topp-motiverte, og gleder oss til fortsette veksten, sier Birkelund.