Å bygge nære relasjoner med både ansatte og kunder er viktig, og å reise til en spennende destinasjon kan være en god måte å styrke samholdet på. En godt planlagt og gjennomført firmatur gir en interessant ramme for vellykket teambuilding og for å bli bedre kjent med hverandre.

Skreddersydde turer

Daglig leder ved reiseselskapet Islandspesialisten, Erla F. Birkisdottir, forteller at turer til Island passer for alle type bedrifter, både små og store. Islandspesialisten skreddersyr turene etter bedriftens egne ønsker, behov og budsjett.

- Noen ønsker å fokusere mest på teambuilding, med ulike oppgaver og variert program, og det er ikke noe problem å få til. Andre vil kanskje ha en lettere blanding av møter og hygge, sier Birkisdottir.

Hun forteller at Island har noe for alle, enten man liker fart og spenning, eller om man helst vil ta det litt med ro og beundre det vulkanske landskapet.

- Det vi får mest positiv tilbakemelding på er variasjonen av opplevelser som er tilgjengelige på Island. Man kan hygge seg, spise godt, bo på et fint hotell og oppleve den spektakulære naturen. Bading i varme kilder og turer til isbreer er veldig populært. Fartsfylte aktiviteter som ATV-kjøring slår også veldig godt an hos de mer spenningssøkende, sier Birkisdottir.

Lang erfaring

Islandspesialisten har tilbudt skreddersydde gruppeturer siden 2011, og hvor mye av reisen de arrangerer er helt opp til bedriftene. De fleste velger å dra til hovedstaden Reykjavik, og blir gjerne i tre til fire dager, ifølge Birkisdottir.

- Island er bare to og en halv time unna med fly, og Reykjavik er en liten by hvor det er lett å holde seg samlet som en gruppe, sier hun, og legger til:

- Disse turene er jo mest for at de ansatte skal få en felles og unik opplevelse. Mange setter pris på dette, og det kan ha mye å si for samholdet i bedriften.

Se mer på Islandiaspesialisten