Da den svenske varehuskjeden Rusta bestemte seg for å gå inn i det norske markedet i 2014, så Erlend Kramer en mulighet til å bli med å bygge opp en organisasjon fra grunnen av. I mars 2014 ble han ansatt som varehussjef i Åsane, og det tok ikke lang tid før han steg i gradene.

– Jeg hadde et ønske om å starte fra scratch og bygge en tydelig profil for Rusta i Norge. Det var årsaken til at jeg takket ja til jobben som varehussjef i første omgang. Med et godt apparat i ryggen vil jeg si at vi har lykkes godt med vår visjon og våre mål, sier Erlend Kramer, som nå er blitt sjef i Rusta Norge som i dag teller 19 varehus.

Allerede i februar 2015 ble han forfremmet til regionsjef for Norge. Under to år etter, i mai i år, tiltrådte han stillingen som norgessjef i Rusta.

– Underveis i hele denne reisen har jeg blitt sett og fått utfordringer av Rusta som er svært opptatte av medarbeidernes utvikling og internkompetanse. Jeg er fryktelig takknemlig for å ha fått fritt spillerom til å utvikle meg, forteller norgessjefen.

Satser på interne talenter
Å verdsette og satse på interne talenter er viktig for hvordan selskapet er skrudd sammen. Det var slik Erlend Kramer selv fikk fart på karrieren. Den nye norgessjefen er klar på at de interne talentene skal satses på.

– Det er klart at om man har kjennskap til hvordan hverdagen er i selskapet, så har man et forsprang som vi må ta vare på og utvikle videre. En ting er å si at vi satser på interne talenter, det er noe helt annet å vise det i praksis, forteller norgessjefen som selv gikk gradene internt.

Tar med seg erfaringen som varehussjef
For Kramer har erfaringen som varehus- og regionssjef vært viktig for å lykkes som norgessjef. Han mener det er avgjørende med en grunnleggende forståelse for prosessene, oppgavene som man delegerer, og kunnskap om hvilken effekt det har for de lokale varehusene.

– Det er nøkkelen for å lykkes. Lederskap handler i stor grad om å forstå alle ledd i bedriften så du kan spille andre gode. Det vi bestemmer sentralt har en effekt på alle våre 19 varehus. Derfor er det viktig å forstå konsekvensen alle tiltak har for selskapet, og ikke minst på lokalt nivå hos de enkelte varehusene, sier Kramer.

Norgessjefens tips til unge talenter
Kramers Rusta-eventyr har gitt han masse erfaring, og han deler gladelig tips til unge talenter der ute som selv ønsker å stige i gradene:

  • Ha en god og positiv innstilling
  • Sett deg tydelige mål, og vær flink til å stemme av disse målene underveis
  • Vær nysgjerrig, involver deg, og bry deg om selskapet du jobber i
  • Utfordre deg selv og beveg deg utenfor komfortsonen, det er da du utvikler deg mest

Kilde: pressemelding / Foto: Johnny Vaet Nordskog