Mange bedriftsledere klør seg i hodet for å finne den optimale påskjønnelsen til sine ansatte ved til jul eller andre ved anledninger. I dagens samfunn er det ikke så lett å vite hva de ansatte virkelig blir glade for. Undersøkelsen, som er gjennomført blant danske arbeidstakere av GoGift i samarbeid med YouGov, viser også at 35 prosent av dem som ønsker seg gavekort fra bedriften foretrekker gavekort til butikker og merkevarer, 22 prosent ønsket seg gavekort til opplevelser mens 18 prosent kunne tenke seg gavekort på vin eller delikatesser. Det er spesielt aldersgruppen 35 til 44 år som er opptatt av gavekort, men gavekort som bedriftsgave scorer høyt i alle aldersgrupper fra 35 år og oppover.

Undersøkelsen har også forsøkt å finne svar på hvorfor så mange ønsker seg gavekort i stedet for mer tradisjonelle fysiske presanger. De aller fleste, hele 55% svarte at de foretrekker gavekort fordi de kan velge og kjøpe det som de har bruk for når de har bruk for det. 32 prosent av de spurte svarte at de ønsker seg gavekort fordi de ikke mangler noe her og nå, mens en tredjedel svarte at de foretrekker gavekort siden det er et godt alternativ til pengegaver. I likhet med fysiske presanger til ansatte ved anledninger som jul, tjeneste i 25, 40, 50 eller 60 år eller som avskjedsgave når den ansatte slutter etter mer enn ti år eller går av med pensjon, kvalifiserer også gavekort til skattefritak - i motsetning til rene pengegaver som er skattepliktige. Les mer om skatteregler her

GavekortTorget blir til GoGift

GoGift,som eies av Egmont, har et moderne og fleksibelt gavekonsept som passer alle og egner seg godt både som julegaver, ulike typer av jubileumsgaver eller andre anledninger der de ansatte fortjener en ekstra oppmerksomhet. GoGift er både en helt ny bedrift og en bedrift med mange års erfaring ettersom den er sprunget ut fra flere gavevirksomheter, blant annet GavekortTorget.no i Norge.Selskapet opererer i dag både i alle de nordiske land og med en global løsning til over 50 land.

GoGift er den største tilbyderen av gaver og gavekort i Norden og har hovedkontor i København hos Nordisk Film.

CEO i GoGift, Henrik Ravn, forteller at Egmont i 2014 bestemte seg for å gå inn i gavemarkedet og kjøpte i den sammenheng den ledende gavekortvirksomheten i Norden, Gavekortet.dk. GavekortTorget.no var en del av den. Siden da har GoGift utvidet virksomheten betydelig i forhold til det gamle konseptet.

- I dag er det 100% eide Egmont-selskapet GoGift mer enn bare en gavekort - virksomhet siden det etter det har blitt kjøpt opp ytterligere en gavevirksomhet med fysiske gaver som spesialfelt. Det betyr at GoGift i dag kan løse gavebehov i alle avskygninger og gi skreddersydde løsninger til virksomheter i hele Norden - både når det gjelder gavekort og fysiske presanger, forteller Ravn.

- GoGift har nylig startet en global avdeling som kan bistå med gavebehov i mer enn 50 land over hele verden, legger han til.

GoGift-sjefen forklarer at det nå skjer store forandringer på gavemarkedet og man ser en stor endring i retning mobile presanger og insentivløsninger.

- Vi har hos GoGift et stort fokus på å være med å utvikle gavemarkedet og tilby virksomheter innovative og personlige gaveløsninger som medarbeidere kan nyte godt av til riktig tid og på riktig måte og som også inneholder de riktige motiverende elementene som spiller sammen med arbeidsplassens mål og verdier, understreker han.

Les mer om GoGift her

SuperGavekort - moderne og fleksibelt gavekort

GoGift har mange forskjellige typer gavekort og du kan velge mellom gavekort til en rekke store kjedebutikker, nettbutikker og opplevelser i hele Norge. Her finnes store og kjente merker som KID interiør, Jysk, IKEA, H&M, XXL, Zalando, Just Eat, Ticket, VING, TV2 Sumo, Cubus, Peppes Pizza og mange flere.

I tillegg til de mange forskjellige gavekortene er det også mulig å velge et SuperGavekort, som gir mottakeren valgfrihet blant alle leverandørene GoGift har avtaler med, som gir tilgang til over enn 4000 butikker, 50 nettbutikker og spennende opplevelser i hele landet. Det betyr at mottakeren fritt kan velge blant de mest kjente forretningene innen mote, sko, smykker og elektronikk i tillegg til underholdning, reiser og opplevelser av forskjellige slag. Giveren velger beløpet og mottakeren bestemmer hvor det skal brukes.

Mange setter stor pris på de opplevelsesmulighetene som et SuperGavekort gir. Med SuperGavekortet kan du for eksempel gi de ansatte mulighet til å velge en rafting-opplevelse i Sjoa eller et skikurs med en av våre tidligere kjente langrennsløpere eller en ferie i inn- eller utland. Sangundervisning innen forskjellige genre er også blant valgmulighetene. Ellers er det mange valgmuligheter fra en kinokveld på byen til et cruise med DFDS til København.

Mange ansatte ønsker ikke presanger, men vil heller gi en donasjon til et godt formål. Dette har GoGift lagt til rette for ved at gavekort kan innløses til en rekke veldedige organisasjoner, som Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Frelsesarmeen, World Wildlife Fund, SOS Barnebyer Kreftforeningen eller Redd Barna. Dermed kan ansatte som har alt de trenger selv, få muligheten av å gjøre noe for dem som trenger det mer, noe mange vil sette pris på.

Et SuperGavekort fra GoGift trenger ikke nødvendigvis leveres med post, men kan også leveres digitalt med SMS eller e-post, hvis man ønsker umiddelbar levering.

Digital levering av gavekort er blitt mer og mer populært med årene, og GoGift er en av de fremste aktørene innen digital levering. Les mer om SuperGavekort her

gogift 1.jpg

Nyhet julen 2017 – GoGift JuleShop

Det er også mulig å gjøre julegavehandelen til dine ansatte i GoGift JuleShop.

GoGift har nøye utvalgt 48 designerprodukter i 3 priskategorier, 500, 750 og 1000 kr.

Verdikodene leveres pent pakket inn i en flott julepakke, de ansatte eller gavemottakeren taster inn verdikoden siden til GoGift JuleShop, og får deretter en personlig hilsen fra sin egen bedriftsleder og muligheten til å velge mellom 48 produkter med rabatterte priser. Firmagaven sendes så direkte hjem til mottakers adresse.

En enkel løsning for bedriftene og en god løsning for de ansatte.

Les mer på GoGift.no.

Tekst: Steinar Steinkopf Sund