Howard Thurmans kjente utsagn forteller oss at du ikke skal spørre hva verden trenger. Du skal heller spørre hva som vekker lidenskapen i deg selv, og jobbe for å oppnå det. En lidenskap som inspirerer deg til å gjøre verden til et bedre sted, i hvert fall i din lille boble.

 

Glem blåmandager og dagdrømmene om den ene ferieuken i Spania - jobber du med lidenskapen din er det som å aldri jobbe igjen. Livet er jo for det meste hverdager, mandag til fredag, så hvorfor ikke holde på med det du virkelig ønsker? Slik gjør du det.

 

  1. Kom i gang

Vi kjenner den alle sammen. Den lille stemmen som forteller deg alt som kan gå galt, og alle grunnene for at “en dag” skal du nok starte, men den dagen er ikke i dag. Her er en liten åpenbaring: en dag er ikke en dag i kalenderen. Start i dag. Du trenger være så drastisk å slutte i jobben, begynn på fritiden, og jobb deg oppover. Det er bare ved å starte at du kommer noen vei.

  1. Still deg selv spørsmål

Ved å stille deg selv spørsmål vil du raskt få svar på hvor mye du egentlig ønsker å forfølge lidenskapen. Det lønner seg å tenke seg nøye om, før du hopper uti med begge bena først. Svarene vil gi deg retningslinjer for hvordan du bør legge opp veien videre:

  • Hvorfor ønsker jeg å gjøre dette?
  • Har jeg kunnskapen/ talentet jeg trenger for å lykkes?
  • Er jeg villig til å investere det som behøves av penger og tid?
  • Har jeg støtte fra familie og venner?
  • Er jeg forberedt på motgang?
  1. Definer din målgruppe

Uansett hva det er du ønsker å gjøre, vil du ha en målgruppe. For å best mulig nå ut til din målgruppe bør du lage en analyse over hvem de er, hvor de bor, hvor gamle de er, og hva de får ut av at du følger lidenskapen din. For å tjene penger er du avhengig av at flere enn deg selv elsker det du gjør, uansett bransje. 

  1. Definer dine mål

Skriv opp hva du ønsker å oppnå på kort og lang sikt. På denne måten kan du måle fremgang, og hele tiden kunne se hvor langt du er kommet.

  1. Vær forberedt på motgang

Ved å gjøre feil gir vi oss selv muligheten til å utvikle oss. Vær forberedt på motgang, og husk at det er lov til å spørre de rundt deg om hjelp dersom du skulle stå fast.

Tekst: Kristin Skolem / kilde: Success.com