Før helgen la Google fram et resultat for tredje kvartal som var sterkere enn ventet. Google omsatte for 14,9 milliarder dollar - snaut 90 milliarder kroner - i tredje kvartal, som er 12 prosent bedre enn i samme periode i fjor. Resultatet etter skatt endte på 2,97 milliarder dollar, snaut 18 milliarder kroner. Dette tilsvarer en vekst på 36 prosent.

Veksten i Norge er enda bedre, ifølge strategisk rådgiver i IProspect, Espen Grimmert. De siste årene er det blitt gjort anslag som viser at Google tar én milliard kroner av det norske reklamemarkedet. Nå ligger omsetningen på rundt 1,5 milliarder, sier Grimmert til Kampanje.com.

- Slår stiften av glede 

- De slår sikkert stiften av glede på hovedkontoret til Google i California når de får inn de norske tallene. I USA har Google økt omsetningen sin med 12 prosent siste år viser de ferske tallene, i Norge vokser Google omtrent dobbelt så raskt. Vi regner med at de runder 1,5 milliarder i omsetning i Norge i år, sier Grimmert.

Mer enn 17,5 milliarder dollar, godt over 100 milliarder kroner, er brukt på søkemotorannonsering i USA det siste året. Mens markedet i USA oppfattes som mettet, ligger norske bedrifter langt etter, ifølge Grimmert.

- Norge er nok dobbelt positivt med Google-øyne: Ikke bare er veksten langt sterkere enn i USA, potensialet fremover er også større. Her ligger vi nemlig langt etter USA uansett om du måler andel av internettannonseringen som går til søk, andel søk har av total medieomsetning eller søkannonsering i forhold til BNP. Men vi kommer etter. Når det norske reklamemarkedet nå vokser igjen er søk en av driverne med sterk solid tosifret prosentvis vekst, understreker Grimmert.

Interactive Advertising Bureau (IAB) publiserte nylig tall som viste at for første gang ble det annonsert for mer enn 20 milliarder dollar på nettet i løpet av et halvår i USA. Nær halvparten av pengene, 43 prosent, ble brukt på annonsering i søkemotorer.
 

Les også: Henger ikke med i den digitale utviklingen