Asle Skredderberget har skrevet den nye uautoriserte biografien «Hegnar - Outsider på innsiden» og jobbet selv for Hegnar i Finansavisen på 1990-tallet, skriver DN.no.

Boken fastslår at Trygve Hegnar (70) spilte en dobbeltrolle og var aktiv i aksjemarkedet i samme periode som han var redaktør og ga aksjeråd i Kapital. På 80-tallet investerte Hegnar i norske børsnoterte aksjer gjennom sitt selskap Periscopus.

- Han er ved flere anledninger blitt konfrontert med den problematiske dobbeltrollen, men har så langt klart å bløffe seg ut av den, sier forfatter Asle Skredderberget til Dagens Næringsliv.

Hegnar selv ønsker ikke å kommentere saken:

- Jeg har ikke sett boken. Han får skrive det han vil, jeg går ikke inn i en debatt om en bok jeg ikke har lest, sier Hegnar.

I boken skriver også Skredderberget om bidragsgivere som har hjulpet Kapital i gang fra starten av. Skrivende kilder som sto for store deler av den avgjørende journalistikken, som skulle bidra med starthjelp, men som aldri er blitt kreditert, fått lønn, eierandeler eller andre ting de er blitt lovet.

Bildet av at Hegnar selv har skapt bladet alene, stemmer altså ikke ifølge boken.

«Dette er historien om en lagseier der kapteinen har inkassert hele gevinsten og all anerkjennelse», heter det i boken ifølge Dagbladet.

Videre tar boken for seg høyst intime og private opplysninger.


Les også: Maktsyke ledere