trapp .jpg

Bildetekst: Trappen er designet av teamet i Computas selv, og er hjertet på den gjennomtenkte arbeidsplassen. Slik bindes de 3 etasjene sammen og rundt trappen ligger fargerike, dynamiske soner. Foto: Gaute G Dahle/Computas

Vi skrur klokken tilbake et par år. Computas har som de fleste i IT-bransjen forstått at det er arbeidstakers jobbmarked, leiekontrakten på Lysaker er i ferd med å utløpe og de ser en gyllen sjanse til å gjøre et par større endringer.

– Vi skjønte at noen grep måtte tas, og drastiske grep, da jobbsøkerne rett ut fortalte oss at de ikke gadd å reise til Lysaker for jobbintervju. Det høres sprøtt ut, men så hard er konkurransen om de flinkeste, sier Christine Langbråthen, HR-direktør i IT-konsulentbedriften Computas. Hun ser ned på livet som yrer på Egertorget i Oslo sentrum. – Nå er vi i alle fall sentralt plassert, men det er bare en del av regnestykket som skal gå opp for å kapre de beste folkene.

Instagram_9bilder_1x1_stor.jpg

Bildetekst: Tre etasjer, tre farger - bilde fra Instagram.​

Ville skape det ideelle arbeidsmiljøet for teknologer

– Det er jo ikke slik at vi flyttet kun for rekrutteringens skyld, selv om det hjelper. Vi så vårt snitt til å skape noe enda større: å skape det ideelle arbeidsmiljøet for teknologer. Alle har skjønt at det skal mer enn sterke farger og shuffleboard til for å skape god kultur, men det skader ikke å ha det heller, forklarer Langbråthen. Computas har begge deler, forøvrig.

Så hvordan gikk de frem for å skape dette optimale miljøet, der teknologene og andre ansatte kan trives og jobbe effektivt?

– Da vi hadde signert leieavtalen i dette nyrenoverte bygget, som er tre etasjer midt på Karl Johan, startet vi arbeidet med å skape et miljø som passer våre ansatte. Vi ville unngå å skape mye trafikk i områder der programmerere og andre ansatte jobber i dyp konsentrasjon, og vi ville skape levende, energiske soner for samarbeid, kreativitet og hygge, forklarer Langbråthen.

Dermed overtalte Computas sin utleier til å gjøre drastiske endringer på planløsningen. Endringer av typen «lage et to meter bredt hull gjennom to etasjer».

Grønn_Sone_16x9_liten.jpg

Bildetekst: Fleksible møbler og vegger malt med whiteboard-maling. Foto: Gaute G Dahle/Computas

Programmering krever stillhet

– Vi samlet all aktivitet som resepsjon, kaffemaskiner og uformelle møter midt på hver etasje. Disse er også markert med et særdeles fargerikt interiør - én farge per etasje hvor fargen dekker både gulv, vegger, tak og møbler. Der møtes folk for en kaffe, prater og har uformelle møter, status-møter i prosjektene og tar i mot gjester. Ytterst i byggets fløyer finner du arbeidspultene til ansatte. Der er det stille, rolig og nøytral fargebruk - et godt sted for konsentrert arbeid.

En spasertur ut på den ene fløyen bekrefter påstanden. I de fargesterke områdene går praten lett. Et raskt møte avholdes i en sofagruppe, et par sitter bøyd over en PC og diskuterer. Området i seg selv og fleksible møbler oppfordrer til å samarbeid og åpen samtale. Når vi beveger oss fra vindeltrappen, gjennom møteområdet til arbeidsområdet, blir det merkbart stillere og mindre trafikk.

– Dette er en av hovedgrunnene til at vi designet en vindeltrapp som binder de tre etasjene sammen, i det minst stille området. Vi var vant til å arbeide på én etasje, nå er vi fordelt på tre etasjer men det føles allikevel som én.

Hun kikker utover en rekke pulter, som er optimalt plassert for å minimere trafikken bak folks rygg. Borte i horisonten skimtes en av de to “bibliotekene”, lesesaler for dyp konsentrasjon hvor de ansatte kan booke plass. I sonene mellom de fargerike områdene og arbeidspultene, finner du godt med møterom og mindre stillerom der telefonsamtaler kan tas uten å plage andre.

– Faktisk er det jo dette teoretikerne bak åpne kontorlandskap hadde tenkt da konseptene ble lansert. Jeg er ikke sikker på hvor det gikk galt, og man fikk de løsningene vi ser i arbeidslivet i dag, men her gjør vi det i alle fall annerledes. Slik det skal gjøres.

Teknologer er kreative av natur

Det oser kreativitet av konseptene som er satt til livs i bygningen med utsikt til taket på Stortinget. Men det er kreativitet som betyr noe, ikke bare for kreativiteten selv.

– Jeg vet ikke hvorfor, men av en eller annen grunn tror veldig mange at teknologer ikke er kreative mennesker. At de er litt firkantede og tenker bare logisk hele tiden. Slik er det jo ikke, og det vet vi som jobber så tett sammen med dem. Det er en tendens til å tenke logisk, det stemmer, men bare se på hva de skaper. Et godt skrevet og kreativt stykke programvare er jo kunst. Det er en egenskap vi visste at lokalene måtte stimulere til.

I tråd med det som var originalkonseptet for åpne kontorlandskap har Computas derfor valgt svært fargerike løsninger i fellesområdene.

– Tre etasjer, tre sterke farger - ​på gulv, vegger, tak og møbler: Gul, grønn og blå. Da vi viste utkastene på et allmøte før flyttingen, ble det ganske stille i salen, sier Langbråthen og ler.

– De sterke fargene åpner for en prat, som jo er meningen. Dette er områdene som skal brukes til aktivitet, og folk gjør akkurat det. Så bidrar vi ytterligere til å skape et miljø der de som trenger konsentrasjon kan gjøre det.

Gjester ankommer til en knallblå resepsjon, og små skap som huser småtingene man tar med seg frem og tilbake fra jobb. De henvises gjerne til møterom oppkalt etter kjente figurer i IT-verdenen som Jon Bing, Grace Hopper, Ada Lovelace, Kristen Nygård og en drøss andre. I motsetning til mange andre lokaler, der møteromsnavn virker litt ute av sitt element, passer disse miljøet perfekt.

Skaper en sterkere kultur

Etter et drøyt halvår i de nye kontorlokalene ser Langbråthen at de har fått et langt sterkere bånd mellom de ansatte og arbeidsplassen.

– Vi har veldig mange konsulenter ute på oppdrag, noen av dem kunne gå flere år uten å være innom oss på hovedkontoret. Nå som vi er så sentralt plassert, er det lettere å bare ta en tur innom, siden vi ikke er plassert utenfor allfarvei på Lysaker. Det viser at det ikke bare er shuffleboard og kreativt interiør som skal til. Selv om vi har det også. Det handler om å tilpasse lokalene til de unike behovene bedriften har, som å kunne ha friheten til å ta et Scrum-møte der og da slik metodikken legger opp til, til å tegne direkte på en vegg eller til å sitte uforstyrret i dyp konsentrasjon.

Hun forteller at lokalene blir hyppig brukt til både faglige og sosiale samlinger, i og utenfor ordinær arbeidstid. Og medarbeidertilfredsheten som fra før var god, har økt betraktelig. Det samme har rekrutteringstakten.   

– Veldig mange forspiller en slik sjanse, som jo en flytteprosess er, til å gjøre gode endringer. Ofte blir fokus på mindre betydningsfulle ting som valg av lamper og farger på møblene. Og plutselig er det for sent å gjøre grunnleggende grep som sikrer en god arbeidshverdag for de ansatte, avrunder Langbråthen.

HR DIR.jpg

Bildetekst: Christine Langbråthen, HR-direktør i Computas, har sammen med et flytteteam jobbet målrettet for å skape et optimalt arbeidsmiljø for teknologer. Foto: Kimm Saatvedt/Computas