I service- og omsorgsyrker der empati er viktig, kan sensitivitet som karaktertrekk, være et svært viktig konkurransefortrinn og avgjørende for resultatene. Det er ikke bare innen helse- og sosiale yrker at empati er viktig. Også salgs- og service yrker, samt innen ledelse og samarbeid er empati ofte et avgjørende konkurransefortrinn.

Mange gjør økonomisk suksess uten empati også, gjerne fordi produktet faktisk er unikt og fantastisk bra, men over tid vil empati hos kundebehandlerne sørge for at du beholder kundene også. Det bidrar også til et bedre omdømme. Punktlighet, oppfølgning og god hukommelse er faktorer som medvirker til dyktig og kvalitativ kundebehandling. Selv om ikke kunden alltid har rett, eller gjerne krever (for) mye, hjelper det med en god dose empati og forståelse for å forklare hva som er riktig, altså formidle fakta i situasjonen, på en måte som skaper aksept. 

Tillitsbasert salg

god service, i tillegg til det praktiske at produktet faktisk matcher kundens behov og tilfører dem noe av verdi og i henhold til behov.

I følge forskning på området (Elaine Aron) har rundt 30 prosent av befolkningen sterke høysensitive karaktertrekk. Dette kan gi seg utslag i styrker og fordeler i arbeidslivet, som å fornemme risiko på et tidlig tidspunkt, sterkere intuisjon til å lese mellom linjene og tolke menneskelig kommunikasjon, samt evnen til å vise empati og forståelse. Så lenge høysensitive tar de nødvendige pausene i arbeidet, og tar personlig ansvar for å kommunisere tydelig sine behov for arbeidsmetoder, kan deres karaktertrekk fungere som velsignelser i arbeidslivet og innenfor ledelse. De kan bli dyktige mentorer for mer ikke-sensitive ledere og være gode veiledere for sine kolleger og samarbeidspartnere. 

Det er grunn til å tro at høysensitive menneske ofte velger yrker der de kan jobbe med mennesker og anvende sine «dybder» og «dyder»; der deres sensitive karaktertrekk verdsettes og settes inn i en funksjonell og praktisk sammenheng som bidrar både til god selvfølelse, fellesskap og motiverende gruppemål. I tillitsbasert salg og salgsledelse er sensitive karaktertrekk til fordel for gruppen og ofte et strategisk virkemiddel. De kan på et tidlig tidspunkt se konsekvensene av et hendelsesforløp eller forutse andres reaksjoner. De kan komme med innspill på detaljnivå som får betydning for helheten.

Selektivt salg