Enhver stor suksesshistorie innebærer risiko i starten. De opprinnelige historiene for bedriftsikoner som Google, Whole Foods, Microsoft og FedEx, begynte alle med en multimillion-dollar-idé uten noen garanti for at det ville fungere.

Risikotaking handler ikke bare om å styre bunnlinjen. Det er også avgjørende for lederskapssuksess og kan spisse dine forretningsegenskaper ved å bygge den selvtilliten og kunnskapen du trenger for å vokse.

Hvordan kan du mestre dette? Her er tre TED talks som utforsker den verdifulle innsikten som kommer fra å ta overveide risikoer og hvordan man kan finne styrken til å prøve noe dristig.

LES OGSÅ: Ta en kalkulert risiko

1. Feire nederlag.

Et feilsteg kan gi deg kalde føtter når det kommer til å ta en ny sjanse. Den beste måten for å overkomme dette på, er å akseptere nederlag som en del av prosessen.

2. Omfavn avvisning.

En annen måte å overkomme frykten for risiko på, er å endre hvordan du reagerer på avvisning. På den måten vil du ikke alltid se risiko som mulige feilsteg, men som potensiell suksess.

3. Fokus på små risikoer.

Ikke alle risikoer er nødt til å bety at man risikerer alt man har. Nevrolog Tina Seelig fra Stanford University, nærmer seg risikotaking på en annerledes måte. Hun sammenligner det med flaks, noe som egentlig er en vanlig situasjon, ikke en isolert og dramatisk hendelse. Hennes tilnærming er at hvis du griper små øyeblikk av flaks og nyter dets lille suksess, kan du få den selvtilliten du trenger for å ta større og mer dristige sjanser.

LES OGSÅ: 12 nøkler til hvordan du kan oppnå større suksess.