Fra låve til populære konferanselokaler

I 2013 startet Stine Kirkeby og mannen hennes arbeidet med å gjøre låven sin om til konferanselokaler. De fikk støtte fra Innovasjon Norge og den landlige beliggenheten ga midler til bygdeutvikling. Det var da Stine sa opp jobben som økonom og satset på gründerdrømmen, sitt eget arbeidsted hjemme på gården.

Siden den gang har det gått over all forventning og konferanselokalene har blitt til en velkommen perle av autentisk hjemmemiljø, på en gård med ekte råvarer fra eget kjøkken! Her kan gjestene senke skuldrene og føle seg som hjemme, samtidig som alt er tilrettelagt for ulike gjester sine behov.

-Vi hadde en stor låve stående tom og tenkte at vi kunne gjøre den om til konferanselokaler. Vi bor på gården og driver kornproduksjon. RingAlm Tre leverte alt av treverk og tok seg av det tekniske tegnearbeidet, mens interiørdesigner Nina Smedstad tok seg av interiør og design. Vi har brukt mye treverk, som gir en spesiell følelse. Senere startet vi også Norges nest største klatrepark Høyt&Lavt - Lillestrøm, forteller daglig leder og eier Stine Kirkeby.

På klatreparken Høyt&Lavt - Lillestrøm et steinkast unna, kan bedriftene bestille egne opplegg for aktiviteter. Det er også et fint turområde. 

Les mer om matopplevelser du aldri glemmer

Smakfullerom mat.jpg

Populært med sentral beliggenhet

-Tilbakemeldingene fra gjestene har vært veldig positive! De kommer til en stor og ryddig gård med god plass. I vinter blir de møtt med fyr i peisen. Det er alltid en varm og fin atmosfære her, høyt under taket og mange får senket skuldrene. Vi har ikke fått noen negative tilbakemeldinger. Det virker som at alle liker seg her, sier Kirkeby. 

I vinterhagen kan du synke ned i en god og varm lenestol. Tanken er at gjestene skal føle at det er ekte og autentiske omgivelser, stillhet, ro og tid til å nyte og skape noe sammen. 

Det er lett å komme seg til og fra konferanselokalene med den sentrale beliggenheten midt mellom Gardermoen og Oslo. Her er det bare 7 minutter til E6’en, 18 minutter til Gardermoen og 7 km til nærmeste togstasjon.

-Det er langt nok unna sentrum, og kort nok til E6 og Gardermoen. Her slipper man å tenke på parkering. At det er så sentralt er det mange som setter pris på, sier Kirkeby.

Du kan ta kontakt med Smakfulle Rom på: booking@smakfullerom.no

Smakfulle rom 1.jpg

Smakfull design- smakfull mat

Helt siden oppstarten har det vært fokus på matkvalitet, mest mulig bruk av norske råvarer fra nærområdet og naturlige råvarer for best smak. De har også en egen frukthage der kokkene kan plukke bær og frukt om sommeren.

-Vi lager alt fra bunnen av og kjøper inn hele dyr for å bruke mest mulig av dyret. Kokken har frie tøyler. Vi liker å vise frem hvordan vi kan ut fra en enkelt råvare produsere flere ulike matvarer. Dette gjør vi med både grønnsaker og dyr. Vi har hovedsakelig norske råvarer, stort utvalg norske oster, eplesaft fra Eiker og norsk øl fra Sundbytunet for å nevne noe, sier Kirkeby.

-Vi har også lærlingeplasser og tilbakemeldingene på deres arbeid har vært eksemplarisk. Mange av de som jobber her i dag har vært her siden oppstart. En av lærlingene er nå kokk hos oss, det er ekstra hyggelig. Vi er opptatt av at det skal være en hyggelig og lærerik arbeidsplass, forteller Kirkeby.

-Vi har også matservering på tallerken, noe som gir lite svinn. Til frokosten sitter alle rundt langbordet og får maten servert på bordet de sitter. Det er mer samlende, man sender maten rundt, prater sammen og slipper å gå til og fra bordet for å hente mat, sier Kirkeby.

smakfullerom_restaurant.jpg

Konferanselokalene ble nylig miljøsertifisert av Miljøfyrtårn. Det meste av kravene hadde riktignok Kirkeby og mannen på stell allerede.

-Vi har nå solcellepanel som produserer strøm. De dagene det er mye sol produserer vi mer strøm enn vi bruker, så overskuddet selges. Vi har elbil-ladere og jordvarme så hele hotellet er varmet opp av jordvarme. Vi har også fulgt TEK10 bygningsstandard til nye bygg, har LED -lamper og sorterer alt av søppel. Vi er heldig med at alt er nytt, og vi fikser ting med en gang det oppstår noe, sier Kirkeby.

Se de ulike Konferansepakkene her!

Smakfullerom_møterom-7.jpg

Eier Norges nest største klatrepark

-Det var vi som startet og nå eier klatreparken Høyt&Lavt - Lillestrøm. Det har vært veldig populært. Vi tilbyr ulike aktiviteter tilpasset ulike grupper. Det viktigste er å lage noe som bedriften ønsker, og følge opp ulike behov. Vi kan skreddersy noe for alle og snakker godt med de som arrangerer det om hvordan de vil ha det, sier Kirkeby.

smakfullerom_aktiviteter.jpg

-Dette er den nest største klatreparken i Norge og en av de største i Skandinavia, med mange fine stier og kupert terreng 400 meter unna gården. Vi har bygd et lite tun dere nede og det er fortsatt satsing fremover. Det er et veldig hyggelig og populært område, sier Kirkeby.

Storbondens utfordring er en konkurranse der deltagerne deles inn i lag og får konkurrere i øvelser som spikerslag, saging, tårnbygging og hesteskokast. En populær og morsom, sosial aktivitet der alle blir inspirert og motivert!

Ta gjerne kontakt med Smakfulle Rom for mer informasjon

smakfulle rom ansatte.jpg