Av redaksjonen i Ledernytt

Gifte amerikanske fruer som jobber som sjefer og som tjener mer enn ektemannen, lever ifølge en ny undersøkelse fra universitetet Cornell University, langt farligere enn sine medsøstre. For ifølge undersøkelsen er sannsynligheten for at mannen er utro fem ganger høyere enn i ekteskap hvor mannen tjener mest.

Og årsaken skal være at mannen bruker utroskap for å kompensere for det følelsesmessige tapet mennene opplever fordi de ikke lenger fungerer som familieforsørgere. Det skriver den britiske avisen Telegraph.

Og ifølge Telegraph har kvinner som tjener rundt 25 prosent mindre enn ektemannen de mest stabile ekteskapene. Men når gapet mellom inntektene til ektefellene minker, øker faren for at mannen er utro tilsvarende.

Men det kan synes som om mange menn er utro uansett lønnsnivået til fruen. For ifølge undersøkelsen er menn som tjener betydelig mer enn fruen oftere utro fordi pengene gir de en helt annen frihet hvor de blant annet har råd til å holde seg med en elskerinne.

Men skal man tro undersøkelsen rett, er det ikke bare mennene som er notorisk utro. For de kvinnene som tjener det samme som mannen er oftere utro enn kvinner som tjener mindre enn ektemannen. 

Undersøkelsen bygger på intervjuer med flere tusen amerikanske ansatte og sjefer og er gjort over en 10-årsperiode. Undersøkelsen ble nylig lagt fram på en konferanse som ble arrangert av the American Sociological Association og den viser at problemet egentlig ikke er så stort og omfattende.

For bare 3,8 prosent av mennene og 1,4 prosent av kvinnene sa de hadde vært utro i løpet av det siste året.