Norges kanskje mest moderne konferansesenter – flunkende nytt, kult, kvalitetsbevisst, trendy, lekent og lekkert. Med Moxy, Norges første Marriott hotell vegg i vegg, og med Ellen Arnstad som administrerende direktør for det hele. 

Vi husker dette som Exporama  Senteret på Hellerudsletta, med store messehaller. Fortsatt eksisterer hallene, men nå bygget inn i det som heter X Meeting Point og som er videreutviklet til et fantastisk kurs- konferanse- og møtesenter med de mest elegante og teknisk oppdaterte møterom du kan tenke deg. Dette er ikke et tørt og kjedelig konferansesenter innredet med kjedelige møbler i triste rom. Nei, her handler det om trivsel, om kvalitet tvers igjennom, gode fargesammensetninger, behagelige møbler, ypperlig service og det lille ekstra – den uventede og hyggelige lille overraskelsen som setter en ekstra spiss på konferansedagen.

Sømløst univers

-Nei, dette er ikke et klassisk kurs- og konferansekompleks slik vi kjenner det. X Meeting Point er et univers, et sømløst univers breddfullt av muligheter. Moderne og innovativt, men samtidig inkluderende, varmt og innbydende, understreker Ellen Arnstad. Vi kjenner henne fra hennes mange år i Aller Media, som journalist, redaktør, direktør og ikke minst gründer av magasiner.

X Meetingpoint_3_1.jpg

Bedriver gründerskap

-Jeg har ingen erfaring fra hotellbransjen, annet enn at jeg har bodd på mange opp gjennom livet. Men jeg er en gründer, og her ute på Skjetten bedriver vi gründerskap på mange plan. Her bygger vi Norges mest innovative kurs-, konferanse- og møteunivers, et spennende restaurantkonsept i restauranten Gård, som for øvrig er prototypen for restaurantkjeden som skal utvikles i en rekke andre europeiske land, og også hotellet Moxy som er det første Marriott hotellet i Norge og Skandinavia. Og Marriott valgte Hellerudsletta av alle steder! Men det kommer til å vise seg at valget var helt riktig. Både med hensyn til beliggenhet og muligheter. Marriott åpner ett nytt Moxy hotell i måneden nå. Moxy her i Norge var det åttende, de åpner sitt niende nå, og innen du går i trykken med LederNytt har de åpnet sitt tiende hotell. Målet er 100 innen ti år, forteller Ellen.

anette 2.png

En motreaksjon

-X Meeting Point er et annerledes møtested i den forstand at det både handler om faglig utbytte for bedriftene og å bygge kulturer. «Velkommen til Mulighetene» er vår slogan, og i det ligger det at mennesker møtes, skaper, bygger nettverk, blir kjent med kollegaer og andre bedrifter, leker, bygger samhold, bygger kulturer og bidrar til historiefortelling. Her er det i grunnen bare fantasien som setter grenser. Vi er innovative og skal lede an i utviklingen av kurs- og konferansekonseptet, som trenger et løft etter mange år i et tradisjonelt mønster. Og det interessante er at vi faktisk oppleves som en motreaksjon. For ikke mange årene siden ble man oppfordret til å legge møtevirksomhet til videokonferanser – for å spare tid og penger. Men så opplever vi at mennesker er i ferd med å isolere seg. Alt foregår på nettet nå, ingen snakker sammen lenger, vi møtes snart ikke i butikken en gang fordi mat, klær og alt vi handler bestilles på internett. Men nå kommer motreaksjonen for fullt, og der skal vi være. X Meeting Point skal være det stedet der mennesker møtes, kommuniserer, sosialiserer, skaper og bygger kulturer, både innad i bedriften og personlig og bedriver utstrakt nettverksbygging. Når de forlater X Meeting Point og Moxy Hotel etter endt kurs, skal de gjøre det med en god følelse av å ha blitt sett og hørt, av godt utbytte, av hygge og av å ha fått en opplevelse de sent vil glemme.  Dette er så viktig i dagens samfunn og timingen for å bygge dette universet her på Hellerudsletta er perfekt, slår Ellen fast.

D7.jpg

Bredt tilbud

-Her på X Meeting Point er kunden i sentrum, og målet vårt er at alle som velger å legge sine møter, kurs, konferanser eller messer hit skal reise herfra med en god følelse av både nytteverdi og hygge, og med ønsket om å gjenta besøket neste gang en konferanse eller et styremøte skal arrangeres, sier congress manager Gyrid Eggen, med 20 års bakgrunn fra hoteller som Quality Hotel Vøringsfoss, First Hotel Ålesund, Thon Hotel Arena og Bondeheimen i Oslo. –X Meeting Point er et nytt konsept med tre helt forskjellige produkter – X Meeting Point med kurs-, konferanse- og messetilbudet, restauranten Gård med menyer knyttet til det nordiske kjøkken og hotellet Moxy som er ungdommelig, lett, ledig og lekent. I kurs- og konferanseavdelingen har vi 33 møterom mellom 15 og 200 m2. Av disse er åtte temarom med eget billedtapet, egen design og oppsett med forskjellig innredning som lenestoler, barstoler og mindre møtebord, alt etter hvilket behov møtedeltakerne har. I etasjen under har vi plenumsalen The Box med plass til 400 gjester, som nå skal utvides til 600, og vi har to haller på henholdsvis 5500 og 7500 m2 som kan brukes til alt fra messer og TV produksjoner til konserter og idrettsarrangementer. Vi har store mingleområder og en såkalt catwalk, en lang elegant korridor mellom møterommene med en bar i den ene enden og en mobil scene på 18 meter i den andre. Her holder vi alt fra moteshow og tangokurs til kick offs og presentasjoner. Fra scenen kan vi ha DJ, kjøre quizz eller ha en «speakers corner» med foredrag.  Vi kan legge opp til langbord i lunsjen eller samle alle rundt baren til kurs i miksing av en Mojito eller en liten vinsmaking. Vi overrasker også ved at vår fitness instruktør Gro Malones plutselig kan banke på for å organisere ti minutter pausegymnastikk eller yoga i møterommet, eller vi banker på for å tilby en liten overraskelse fra kjøkkenet. Sånt liver opp og vekker deltakerne, men må selvfølgelig gjøres diskret og forsiktig. Som sagt er X Meeting Point mulighetenes arena, smiler Gyrid.

X_9.jpg

Praktisk og funksjonelt

-Mye handler om logistikk her i X Meeting Point, sier Thomas Vidung, food & beverage manager for hele konferansesenteret, restauranten og hotellet – utdannet kokk og med fartstid blant annet fra restauranten Bagatelle, Losby Gods og Olavsgaard.  - Men alt her er godt planlagt og sørger for praktisk og funksjonell drift. Kjøkkenet ligger i etasjen under restauranten Gård, men det er heiser til å bringe mat opp til møtelokalene i X Meeting Point, og her oppe har vi koldtkjøkken og anretninger hvor den siste finishen gjøres før maten serveres eller settes på buffetbordene. Vi har jo også mye morsomt her oppe, som setter litt liv i lokalene. Våre tre små italienske Piaggio, elektriske, trehjuls foodtrucks kjører rundt omkring – en bil har pølser og is, en har tappetårn hvor vi kan servere øl eller mineralvann og en er en juice- eller kaffebil hvor vi serverer friskpressede juice’er eller alle varianter av kaffe. Et sjarmerende innslag med ansatte i fine uniformer. I X Meeting Point bestiller kunden det de måtte ønske av bevertning, og mitt team leverer, jeg hadde nær sagt hva enn det måtte være, lover Thomas.

X_60.jpg

Grab and go

-Men X Meeting Point er én av tre venues som er mitt ansvar. Moxy Hotel er den andre – og er noe helt annet enn konferanseavdelingen. Moxy Lobby er et «grab and go» konsept hvor gjestene forsyner seg selv fra hyllene med sandwich’er, wraps eller frukt, eller bestiller enkle varme småretter. Frokosten er kontinental med selvbetjening. Enkelt og oversiktlig. Og midt mellom X Meeting Point og Moxy ligger vår restaurant Gård, én etasje opp fra foajéen foran hallene. En intim og trivelig restaurant selv med 300 seter og en meny basert på det nordiske. Her serverer vi både lunsj og middag. Lunsjen baseres på et sharing konsept hvor garnityr, sauser og salater settes ferdig på bordene og hvor varmretten kommer på fat, som sendes rundt. Dette er både sosialt og effektivt. Da sparer man tid ved å slippe å stå i køer rundt en buffet. Men vi tar selvfølgelig hensyn til alle former for allergier, som er viktig i dag. Middagen er a la carte og noe standardisert i forhold til Marriotts retningslinjer. Men ikke verre enn at vi har justert dette mot det mer nordiske kjøkken, smiler Thomas.

Kule Moxy

-Moxy Lobby er adskilt fra selve hotellet. Så i praksis er Moxy en bar med et hotell. Her er det fantastisk lekent og ungdommelig, men ungdommelig for alle med et ungdommelig sinn. Her vil alle aldre trives hvis man tenker positivt og åpent, understreker Stine Engen, med bakgrunn fra blant annet Holmsbu Spa. - Resepsjonen er ikke en reception, men en barception, en kombinasjon av bar og resepsjon som holder åpent 24 timer i døgnet.

Hele lobbyen er et åpent rom, men likevel delt opp i soner med en stue med peis, en herlig sosial bardisk midt i rommet, sittegrupper rundt omkring, en mengde spill og leker, en arbeidsstasjon med Mac og printer og ladestasjoner overalt. Bak baren er en shop hvor du får kjøpt snacks, sjokolade, bagetter og drikkevarer, og en meny med grab and go retter som Naanbrød, hummus, red hot chicken, lasagne osv. Til frokost, som er inkludert i prisen, får du en enkel, men god kontinental frokost. Og skal du ut og reise, så er det praktisk med en skjerm på veggen som gir alle dagens avgangstider på Gardermoen. Apropos reise, så er det praktisk å overnatte på Moxy og parkere bilen her hvis flyet ditt er av den grytidlige sorten. Flybussen har første avgang kl 0430 og stopper rett ovenfor hotellet. Og med en frapris på 695 kroner for rommet inkludert frokost, så kan dette være fristende.

X_47.jpg

Pulserende og levende

Men Moxy er altså ikke som alle andre hoteller. Det er et levende og pulserende hotell. Det vil si – i selve hotellet er det stille og rolig, mens det i Moxy Lobby er et yrende liv av mennesker og musikk. Om kvelden før middag samles gjester rundt den sosiale baren i sentrum av rommet og det er en fin, avslappet og uformell stemning, mens andre sitter rundt PC’ene og jobber, noen støyer rundt fotballspillet, andre tar seg en enkel liten matbit mens andre igjen nyter et glass vin og en bok i fred og ro foran peisen. Her er det virkelig noe for alle. Men etter hvert trekker man gjerne opp trappene til restauranten Gård i etasjen over, som er en trivelig og stille oase med nostalgisk preg med gamle ski og sort hvitt bilder på veggene, hyller med morsomme gamle nips, fine stemningsskapende bøttelamper over langbord og riktig så hjemmehyggelig. Så denne kombinasjonen av kreative X Meeting Point, lekne Moxy lobby, koselige Gård restaurant og stille og fredelige Moxy Hotel er et ypperlig tilbud for bedrifter som ønsker et godt miljø og gode resultater – Mulighetenes arena, nytenkende og innovativt - midt ute på jordet! 

Tekst: Terje Myklebost, Foto: X Meeting Point og Marriott Hotels