En ny studie fra Wharton School of Business i USA, viser at ansatte som arbeider i en bedrift med en kultur av kjærlighet og omtanke er lykkeligere på jobb og mer fornøyd med samholdet i laget sitt, skriver chef.se

Selskaper med mye varme og generøsitet har også lavere sykefravær. Og deres ansatte har en mer positiv holdning til sine kunder, skriver Fast Company magazine. 

Her er magasinets fem tips for å få en mer kjærlig arbeidsplass:

 1. Begynn med konsernsjefen
  Å skape en positiv bedriftskultur er ofte et problem for HR-avdelingen eller mellomlederene. Men hvis konsernsjefen ikke blir involvert i saken, vil du ikke oppnå en reell endring.
 2. Sett tydelige mål og klare forventinger
  Ansatte ønsker å få anerkjennelse og omtanke, men vil også ha klare svar. Vær ærlig med dine ansatte hvis du føler at du har problemer i jobbforholdet.
 3. Vær tilgjengelig
  Dette er grunnleggende, og de fleste ledere er klar over at de skal være tilgjengelige. Men her brister det ofte i praksis. Spør deg selv: Hvor tilgjengelig er jeg? Og hvordan er jeg når de ansatte kommer til meg med problemer.
 4. Bygg relasjoner også utenfor kontoret
  Mange mennesker ønsker å holde privat og yrkesliv helt atskilt. Men hvis du ønsker å bli kjent med de ansatte er det lettere hvis dere noen ganger gjør ting sammen utenfor kontoret. Da bygger dere en dypere relasjon.
 5. Vær oppmerksom på hvordan dine ansatte har det
  De små symbolene, som å sende blomster når en ansatt fyller år, eller ringe hjem til en ansatt som er syk. Sørg for at dine ansatte føler seg verdsatt. Våg å være personlig.

Les også: Tenk som en rockestjerne