Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
arrow_upward
Nasims-halal-barnemat-2
404

Opplever suksess med halal barnemat

Nasim Rizvi fra Mjøndalen savnet å kunne kjøpe halal barnemat i butikkene da barna var små. Nå lanserer gründeren Nasims Halal Barnemat, fem sunne middagsretter som inneholder halalkjøtt og halalfisk.

Nasim Rizvi og Ann Beth Bergh (Foto: Jon Skille Amundsen)

- Da jeg fikk mitt første barn for 15 år siden, oppdaget jeg at det ikke fantes barnemat jeg kunne gi datteren min. Det var det som ga meg ideen til dette, sier Nasim Rizvi.

Først 15 år senere ble ideen satt ut i live, og i forrige uke lanserte hun barnematserien Nasims Halal Barnemat som nå er tilgjengelig i en rekke norske butikker, skriver E24.no.

- Selv om det bare er 150.000 muslimer i Norge, tror jeg dette vil gå veldig bra. Det strømmer på med tilbakemeldinger om at dette er noe mange har savnet, sier Rizvi engasjert.

Gigantavtale

Den norskpakistanske fembarnsmoren har allerede avtale med blant andre Kiwi, Meny og Coop.

- Men vi vil ikke være til stede i absolutt alle butikker. Det er liten vits i å selge halalmat i Finnmark. Vi konsentrerer oss først og fremst om butikker i områder med høy konsentrasjon av folk med minoritetsbakgrunn, forklarer Rizvi. 

Kort tid etter at produktene er ute i norske butikker, står Storbritannia for tur. Her har gründeren fått en avtale med distributøren Worldwide brands, som nå skal lansere produktene i 1.000 butikker.

- Det bor rundt 2,5 millioner i Storbritannia, så vi har stor tro på at vi kommer til å lykkes der, sier Rizvi.

Ifølge henne har det vært overraskende enkelt å få avtaler, både i Norge og i England.

- Det har gått som en drøm. Det er ingen tvil om at mange har tro på at dette vil bli en sukses, sier Rizvi, som for øvrig har fått støtte fra Innovasjon Norge i form av et etablerinstilskudd på 300.000 kroner.

- Vår kontakt hos distributøren i England kalte det for en «once in a lifetime opportunity», legger hun til.

Nasim Rizvi holder tale under lanseringsfesten i Drammen i forrige uke. 150 inspirerte gjester var tilstede. (Foto: Privat)

- Blir større enn Småfolk

Med seg på laget har Rizvi med seg Ann Beth Bergh, som er gründeren bak barnematen Småfolk barnemat. 

- Jeg tok kontakt med henne for et års tid siden, og nærmest tvang henne til å bli med, sier Rizvi lattermildt.

- Hun har verdifull erfaring, og har gått denne veien før. Det fører til at alt dette går mye lettere enn om jeg skulle ha gjort det alene. Dessuten samarbeider vi så bra sammen at det nesten er for godt til å være sant, legger hun til.

Småfolk ble etablert for 15 år siden, og var den gangen den første aktøren som brøt Nestlés monopol på barnemat i Norge. Bergh gjorde stor suksess med selskapet, og er ikke i tvil om at også halalbarnematen vil slå an.

- Dette kommer til å bli mye større enn Småfolk. For meg var det med tanke på konkurranse ikke så aktuelt å lansere i andre land enn Norge. Det gjelder ikke halalbarnematen, sier hun.

- Både i og utenfor Europa er det uten tvil et marked for dette, nettopp fordi det per nå er mer eller mindre ikke eksisterende produkt. Man kan jo lure på hvorfor, men sånn er det altså, legger hun til.

Store planer

Ifølge de to gründerne er Tyskland neste mål.

- Målet er å på lang sikt komme oss inn i de fleste land i Europa, i tillegg til Indonesia og USA, sier Rizvi.

Bergh avslører at de allerede har lagt inn «følere» i USA.

- Vi må i første omgang skaffe oss et distribusjonsapparat, og det er noe vi så vidt har begynt å jobbe med. Riktignok kan det være greit å ha noen tall å vise til, og det får vi først når salget i Norge og Storbritannia er i gang, sier hun.

Les også:  Ofret hunden for å fokusere på bedriften & Har hatt ståltro på ideen vår!

Motta nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrev!

Ikke la det «hastende» ta over det «viktige»

Forskjellen mellom disse to er nøkkelen til riktig tidshåndtering, og er viktig for å styrke din bedrift.

Slik bruker du historiefortelling som kommunikasjonsform i lederskapet ditt

Visste du at du kan bruke historiefortelling til å inspirere og engasjere medarbeiderne dine? «Storytelling» har blitt et moteord som det snakkes om overalt, men hva handler det egentlig om? LederNytt...
Les mer
Annonsér her!
Annonsér her!

Sette rydding i system - frigjør både tid og energi

De fleste av oss skulle gjerne hatt det litt mer ryddig og ordentlig rundt oss. Hatt stålkontroll på alt og visst nøyaktig hvor teiprullen er. Og hvor var det nå du gjemte det hersens passet igjen? Sy...

Karrieredesign – meningsfull karriere i et foranderlig arbeidsliv

Har du noen gang opplevd at karrieren din tar veier du ikke hadde planlagt? Eller at du føler deg låst i en karrierebane som ikke gir deg det samme nå som den gjorde da du startet på den? Er mangel på...

13 små vaner som fører til store resultater

Suksess skjer ikke på et øyeblikk. Det skjer gjennom mange små suksesser, oppnådd over tid. Hvis du ønsker å bygge noe stort, hvis du har en visjon, en drøm, eller bare et klart definert mål. 

Er du en av dem som ofte tyr til e-post når du skal formidle en beskjed til dine medarbeidere?

Da kan du være ganske sikker på at det vil dukke opp en hel del misforståelser fra tid til annen. Ved å velge muntlig kommunikasjon kan du skape en kultur med mindre konflikt – og bedre samarbeid. ...
Annonsér her!
Annonsér her!

Brikken som mangler for å endre medarbeidernes atferd

Å skape indre motivasjon handler om å hjelpe medarbeiderne å bli mer effektive og engasjerte. «De fleste er skeptiske til forandringer, men det er bare forandringer som gir fremgang.»

Hva slags grunnmur vil du ha i din virksomhet?

Kjenn litt på ordet virksomhetsplattform! Hva slags grunnmur vil du ha i din virksomhet? Hva slags kultur ønsker du å dyrke?  Ordet kultur kommer fra latinske cultura som betyr å dyrke. Hva dyrker ...

Kommunikasjon som ikke holder mål, kan gjøre stor skade i bedriften

Har du noen gang vært borti at dårlig kommunikasjonsflyt skaper misforståelser og usikkerhet? Kommunikasjon som ikke holder mål, kan nemlig gjøre stor skade i en organisasjon, mens god kommunikasjon k...

Snakker du om deg selv på en engasjerende måte?

Står folk med ørene på stilk og årvåkne blikk når du forteller ting? Eller ser de på klokken mens de skjuler en gjesp? Her får du ekspertens beste tips til hvordan du skal få de rundt deg interessert ...
Annonsér her!
Annonsér her!

De beste lederne skaper et trygt og tillitsfullt miljø for ansatte og ledere

Nevrovitenskap er med å vise at trygghet på jobben bør komme først. Når kroppen er i et kamp- eller flukt mønster, reduseres evnen til kreativitet, sosialt engasjement og «the drive for excellence». D...
Les mer

Få indre balanse som leder – og skap en mer balansert verden

Har du noen gang lurt på hva vi kan gjøre med en verden som er stadig mer ubalansert –  og om ledere kan bidra til å få den mer i vater? Svaret kan ligge i taoistisk ledelse.