Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
arrow_upward
urbanculivator 1_450x300
404

Skaper en grønnere og sunnere verden

Etter at Mireen Fikse leste boken “Halvveis til fremtiden” fikk hun ikke ut av hodet setningen: “innen 10 år vil de fleste dyrke sine grønnsaker oppå kjøleskapet.” 

urbanculivator 4_450x268.jpg

Hun ville derfor bygge denne anretningen, og gikk i gang med tegninger og design av egen modell. Hun viste det til sin bror, som straks tenkte ut et smart vanningssystem til anretningen. I en presentasjon av den nye idéen, satte hun inn ulike bilder fra dyrkeanordninger, deriblant hjemme-enheten fra Urban Cultivator. Jan Olav mente at den var så fullkommen, at vi heller skulle satse på den alene. Selskapet lå i Canada, og snart var søskenparet på plass i Vancouver for å lære mer om dyrkeskapene. Veien fra idé til import har vært kort. Siden januar i år satser de for fullt! Begge har sagt opp jobben de hadde tidligere. Mireen som grafisk designer i eget firma, Jan Olav som avdelingsleder i Etman

urbanculivator 3_450x644.jpg

Det blir ikke mer kortreist enn dette

Den gjennomsnittlige avstanden maten reiser fra gård til tallerken, er på verdensbasis, 2400 km. Multipliser det med de varianter av mat du spiser til hvert måltid, og du vil se hvor utrolig mange ressurser som kreves til din middag, sier, Mireen.

En kanadisk studie fant ut at dersom regionen Waterloo (som er 7 ganger mindre enn Oslo i areal) erstattet all importert mat, med de samme lokalt dyrkede ingrediensene, ville det spare nesten 50.000 tonn CO2 i transport-relaterte utslipp. Det ville være som å ta bort 16 191 biler fra veien! Tenk hva som ville skje om vi reduserte reiseavstanden ytterligere ved å dyrke maten hjemme?

Urban Cultivator gir gjennomsnittsfamilien eller restauratøren muligheten til å dyrke deilige, sunne og miljøvennlige råvarer fra hjemmet eller bedriften. Vi revolusjonerer kjøkkenet og måten folk lager mat på, sier Mireen.

urbanculivator 2_450x345.jpg

Fakta om Urban Cultivator

Urban Cultivator er et 100% økologisk, helautomatisk dyrkeskap, hvor du kan dyrke friske og smakfulle urter, salater og spirer til deg og din familie.

Legg jordplatene (organisk komprimert torvmose) i din kultivator, så frøene jevnt, programmer displayet og resten går automatisk. Noen urter og spirer er ferdige til innhøsting allerede etter 6 dager!

Spirer er starten på en grønnsak, men inneholder opptil 50% høyere næringsinnhold enn vanlige grønnsaker

Du får 365 dager med perfekte vekstvilkår for dine favoritturter, salater og spirer.  Urban Culivator leveres som innebygget eller frittstående modell

Sunne og smakfulle urter og spirer under optimale vekstforhold vokser tre ganger så fort, og inneholder nesten 50 % mer vitaminer og mineraler. Plantene er fri for plantevernmidler, insekter og annen forurensning.

Mer info: www.urbancultivator.no

urbanculivator 1_450x300.jpg

Motta nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrev!

Økt trivsel og motivasjon med autonomi

En ny ledelsesmodell basert på autonomi og integrert motivasjon er nødvendig både for å skape større engasjement og for å takle et marked i raske endringer. Klassisk ledelse med resultatorienterte mål...

Konsensuskulturen truer norsk næringsliv

Pandemien, Black Lives Matter-bevegelsen, fall i oljeprisen, det digitale møterommet, hjemmekontor og staycation setter nye verdier på dagsorden. Hvordan påvirker dette selskapet du jobber for, og hvo...
Annonsér her!
Annonsér her!

Strategier for bedre motstandsdyktighet

Ofte handler vi mennesker i automatisk respons på omgivelsene og det som skjer rundt oss. Det kan skape stress og et litt for høyt tempo til tider. Kanskje er det på tide å reflektere mer- og handle m...

Tren hjernen din til bedre beslutninger

Inntil nylig trodde vi at hjernen sluttet å vokse i 20-årene og at det deretter kun gikk en vei. Men visste du at du faktisk kan trene hjernen din til å fungere bedre i hverdagen, slik at den blant an...

Digitalisering – slik motiverer du dine ansatte

Siden samfunnet er i konstant endring og blir stadig mer robotisert og automatisert, kreves det mye for å klare å følge med og omstille seg hurtig nok. Digitalisering handler også om mennesker, og med...

Baksnakking – en kilde til dårlig arbeidsmiljø

En dansk undersøkelse (se faktaboks) viser at 47 prosent av de ansatte hadde opplevd baksnakking. En tilsvarende engelsk undersøkelse viser at to av tre ansatte baksnakker hverandre på jobb. LederNytt...
Annonsér her!
Annonsér her!

En engasjerende filantropisk CSR-strategi er mer enn avlat og gaver

Bedrifter synes å uttrykke sitt filantropiske engasjement på svært ulike måter. De fleste gir gaver og sponsorstøtte av ulik størrelsesorden til lokale organisasjoner eller til større filantropiske kj...

Hva strever ledere med i hverdagen? Situasjon: «Uklar retning»

Dette er foreløpig den femte og siste artikkelen fra pågående studie av norske lederes hverdagsstrev.

Brainstorming – når du ønsker færre og dårligere ideer

Brainstorming er et av de klassiske verktøyene som brukes for å få nye ideer. Konseptet har vært svært fremtredende helt siden det ble lansert på 40 – tallet, men er det så effektivt som tilhengerne s...

Walk the talk – ikke kom med tomme ord

Er du en leder som gjør det du sier du skal gjøre og holder det du lover? Det hjelper lite å ha gode verdier, hvis de ikke etterleves av deg som leder eller de som jobber i bedriften. Kultur- og ko...
Annonsér her!
Annonsér her!

Når ting først slutter å fungere innen retail - så går det fort veldig galt.

Når et selskap leverer negative resultater over tid, eller hvis gjelden blir vanskelig å betjene, er det ofte to alternativer: konkurs eller snuoperasjon. Kjersti Hobøl fikk jobben med å redde Princes...

Sensitive medarbeidere kan utgjøre en stor kreativ og analytisk ressurs

Det er ikke alltid at sensitive medarbeidernes egenskaper verdsettes og anerkjennes i et miljø med altfor høyt tempo og lite fokus på medmenneskelige verdier, helse og livskvalitet. Psykolog Trond ...