Er det noen likheter mellom parene i boken?

Gunnel: Det har gått veldig bra for svært mange av dem. De har gjort en klassereise og blitt sjefer eller fått andre høye posisjoner. De er hardtarbeidende og anstendige par. I forholdet deres har de ofte vært fleksible, villige til å inngå kompromisser og vært utholdende. Da vi møtte dem og hadde samtaler med dem, la vi merke til at mange tok på hverandre eller så på hverandre for å få resonans. Og det føltes ikke tilgjort.

Clarence: Mange sier at det er seksualitet som gir forholdet deres en fortsatt fysisk og mental robusthet. At det er limet.

Hvordan er disse menneskene?

Clarence: Mange av dem har en erfarenhet og en trygg bakgrunn. De har hatt kjærlige foreldre.

Gunnel: Men vi har også sett eksempler på det motsatte, en bakgrunn der ingen kjærlighet fantes under oppveksten. Men det har siden blitt kompensert i et godt kjærlighetsforhold.

Er det viktig for en leder å ha et livslangt forhold å lene seg på?

Clarence: Hvis det er et godt forhold, så absolutt. Hvis det er et dårlig forhold, kan det i stedet være en enorm energityv som også påvirker og rammer arbeidet. Da søker man kanskje tilflukt i arbeidet i stedet for å ta tak i forholdet.

Gunnel: Jeg tror at et trygt, livslangt forhold kan gjøre at du våger mer på jobben. Jeg tror også at hvis du er vant til å lytte, forhandle og inngå kompromisser i forholdet, så er man også flink til dette i yrkeslivet.


Kilde: Chef.se

Les også: Ledertyper er sjelden innovative