Gjennomfør en kulturvurdering

Først og fremst er det nyttig å forstå hvorfor noen kanskje ikke ønsker å gå tilbake til kontoret. Mange har vent seg til fleksibiliteten et hjemmekontor kan gi, og de opplever en bedre work-life balance. I tillegg kan en kultur med diskriminering av minoriteter også føre til at arbeidere foretrekker hjemmet sitt fremfor kontoret. Hvis mikroaggresjoner – subtile og ofte utilsiktede diskriminerende handlinger mot en person i en gruppe – svekker de ansattes produktivitet, setter de en hel bedrift i fare.

Ledere bør derfor etablere et miljø med psykologisk trygghet. Snakk med dine ansatte med en kombinasjon av vanlige en-til-en-samtaler, anonyme undersøkelser og tredjeparts tilrettelagte intervjuer. Dette kan bidra til å bygge tillit og gi deg informasjon om dine ansattes behov.

Invester i brukbar teknologi

Hvis du går fra et fullstendig eksternt til et hybrid arbeidsmiljø, vurder hvordan teamet ditt kan holde seg synkronisert når noen arbeidere er til stede og andre er eksterne. Finn programvare som hjelper både de på kontoret og de som jobber hjemmefra til å samarbeide bedre utover vanlig Zoom-møte. La alle ha tilgang til å kunne samarbeide i dokumenter og ha samtaler i sanntid, og sørg for at folk er i stand til å bidra til meningsfylt arbeid.

Vær en inkluderende leder

Når man gir ansatte muligheten til å jobbe eksternt, må ledere være bevisst på hvordan de kan holde alle arbeidere engasjerte. La alle bli hørt og tilby de eksterne ansatte de samme mulighetene som de som er på kontoret.

Få hjelp av en ekspert for å finne ut om arbeidsplassen din kanskje ikke er inkluderende. Vær åpensinnet, og gi fleksibilitet til de arbeidstakerne som trenger det. Hvis du ikke ønsker å bli et offer for den store resignasjonen, må du lytte til medarbeiderne dine og forstå deres behov.

Les også: Slik hjelper du medarbeiderne dine med å skape et godt arbeidsmiljø - ledernytt.no

Tekst: Cecilie Hammernes  Foto: Istock.com  Kilde: Inc.com