En av de viktigste årsaker til at du ikke greier å ta ut ditt iboende potensial er i følge Carol Dweck, (professor og forsker ved Stanford University) dine egne tanker, innstilling og derved forventning til eget medfødt talent og deg selv. Alle har et stort eller lite medfødt talent for et eller annet. Spørsmålet er om jeg tror og tenker (ofte ubevisst og automatisert) at mitt medfødte talent er en begrenset størrelse som ikke kan utvikles eller om jeg tror og har fått lære meg at det kan og må trenes og utvikles som en muskel?
Hva tror du? Hvis den ubevisste forventning til deg selv og fra omgivelsene er at det ikke kan utvikles, blir det enormt viktig, i følge forskningen til Dweck, å vise hvor flink du er og søke bekreftelse og ros– livet blir en «Catwalk». Andres tanker, forventninger og evalueringer av deg blir da veldig styrende og skaper stress. En konsekvens av en slik innlært og automatisert innstilling er naturligvis at du blir redd for å mislykkes og gjøre feil i forhold til andres forventninger fordi det skaper negativt stress. Du går ubevisst rundt og tenker på hva andre mener og konsekvensen av og ikke leve opp til alle forventninger alle andre har til deg. Hva hvis, hva hvis…..tanker surrer rundt. Konsekvensen er at du ubevisst setter deg lavere mål med mindre risiko for å feile, blir defensiv og «ser ut av vinduet» og skylder på utenforstående årsaker når du mislykkes eller møter motstand. Effekten er liten læringsevne, stagnasjon og lavere prestasjoner.

La meg illustrere dette med et fantastisk eksempel fra fotball som bør gi alle en ettertanke. Eksemplet er hentet fra Strømsgodset. Strømsgodset befant seg foran 2013-sesongen i den uvanlige posisjonen det er for drammensklubben å måtte finne seg i å være blant favorittene til seriegull og de vant til slutt. Forventningspresset fra presse og publikum virket imidlertid til å tynge laget i de første serierundene. Suksesstrener Ronny Deila så seg nødt til å ta i bruk uvanlige metoder for å få spillerne sine tilbake på seierssporet. Deila innkalte til krisemøte. «Jeg ville få dem helt ned i sumpa. Jeg kjørte en tornado av en tale til dem hvor jeg sa hvor skuffet jeg var, og sa at jeg ville ha svar». Jeg fikk masse svar, sa Deila til VG.

Så nådeløse var spillerne i sin evaluering at for eksempel Stefan Johansens frispark mot Sarpsborg, som var noen millimeter for høyt og endte i tverrliggeren, ble sett på som at han hadde mislyktes. Deila avslørte etterhvert at det hele bare var et spill for galleriet.- Jeg kikket på dem, begynte å le og sa at jeg køddet. Jeg spurte: «Hva er problemet her? Vi har skapt 18 sjanser på tre kamper, vi har ikke tapt på 25 hjemmekamper» var noe av det han sa til spillerne. Poenget hans var å få spillerne til slutte å tenke for mye og få dem til å forstå hvordan ubeviste og automatiserte tanker under press styrer forventninger, stress og prestasjoner.

Det blir for dumt og latterlig mente Deila. De begynte å le av seg selv, og det tror jeg var viktig.De vant 7-2 i sjanser mot Sarpsborg, men ble likevel slaktet. Det forteller mye om andres forventninger og hvordan disse ubevist styrer spillernes forventninger til seg selv hvis det ikke styres riktig. Det er helt «topp» i følge Deira når Stefan Johansen går ut i Drammens Tidende og sier at han var skuffet over ikke å sette et frispark fra 17 meter mot Sarpsborg når han traff tverrliggeren. Da har Johansen en utfordring. Da er det vanskelig å levere. Det forteller mye om Johansen sin ubevisste frykt for å mislykkes og innlærte innstilling til eget talent. Det frisparket var jo fantastisk i følge Deila. Hadde han satt den, hadde det vært et kunststykke.

Johansen, som var i overkant nådeløs med seg selv, trodde Deila avkrevde svar av spillergruppen i fullt alvor, og mener sjefen traff godt med opptrinnet.
Det sniker seg inn en følelse i spillergruppen av at du tenker for mye. Når sjefen over alle sjefer har roen til å komme inn og slå en spøk, når vi trodde det var blodig alvor, får vi humøret og roen tilbake, sier Godsets midtbanesjef til VG.

22-åringen innrømmer at det har vært krevende å leve opp til rekordhøye forventninger i Drammen. Han skryter av måten Deila har klart å senke høye skuldre på den siste uken.

Alle i Drammen forventet at Strømsgodset skulle stå med ni poeng etter de tre innledende kamper. Når det ikke skjer begynner spillerne automatisk å lure på hva de holder på med. Da er det viktig at sjefen vet hva han må gjøre. Den peptalken Deila hadde før kampen påvirket deres egen forventning til seg selv og derved deres adferd. Han ba dem om å gå ut og fokusere på eget spill, kose seg og finne spillegleden. Det gjorde spillerne 100 prosent mot Vålerenga
Ronny Deila sin ledelse av spillernes forventninger er til etterfølgelse. Han ville lære spillerne hvorfor det er et problem å tenke for mye.  Tanker skaper forventninger og hvis de fokuseres på omgivelsenes forventninger styres forventningspress og stress negativt. Han lærte spillerne at de kan ta ansvar for egen læring og prestasjon hvis de lærer å styre forventningspresset. Når de til de grader fikk suksess som de gjorde mot VIF etter en dårlig periode, og hele resten av sesongen vil det bekrefte overfor spillerne at selv om de mislykkes, så har de fått lære at de kan styre egne forventninger til seg selv og egne prestasjoner. Det krever at de lærer å ta ansvar og lede seg selv og sin innstilling.

Evnen til selvledelse og selvkontroll er den viktigste egenskapen i alle prestasjonsgrupper. Dette er en evne alle kan lære, hvis de har en leder som lærer dem at talent ikke er en medfødt størrelse som ikke kan utvikles. Deila og Strømsgodsets spillere har lært at medfødt talent for fotball ikke betyr noen ting for prestasjoner. Det er evnen til hele tiden å utvikle talentet som avgjør. Utviklingen avgjøres av din innlærte (ubevisste)innstilling til eget talent og derved til egne forventninger. Innstillingen avdekkes først og fremst i kriser og motgang slik Strømsgodset opplevde de 3 første serierunder. Det er bare gjennom motgang og kriser du kan lære å bli bevisst og utvikle din innstilling til læring.

Så får vi se hva spillerne har lært og hvor sterkt kulturen er blitt i Strømsgodset når de når starter ny sesong.

TEKST: Jon Ivar Johansen, Utdannet fra Krigsskolen og BI. Leder i ulike virksomheter blir.a utviklingsdirektør i SAS. Gründer av flere selskaper sist IT og konsulentselskapet Maze. Tidl leder av Skedsmo Fotballklubb alpintrener og sportslig leder i Nero alpin. Er aktiv Blogger og forfatter.