Du setter deg ned med en rykende fersk kaffekopp, setter deg godt til rette i kontorstolen og tenker at du skal nyte disse minuttene med en oppkvikkende kaffekopp før du tar fatt på dagens arbeid. Den glovarme koppen føres opp til munnhøyde, og i det du svelger ned kjenner du det … Kaffen er sur. Igjen. Kjenner du til følelsen?

Selv om vi kan overleve en sur kaffekopp innimellom, er det ikke til særlig stor glede å kunne tilby det til verken kunder, ansatte eller deg selv. Det må vi gjøre noe med.

1 av 3 er misfornøyd med jobbkaffen

Ifølge en undersøkelse gjennomført av Ispos MMI for Norsk Kaffeinformasjon i 2014, opplyser én av tre at de er misfornøyd med jobbkaffen. Det tilsvarer nesten 700.000 norske arbeidstakere!

Den samme undersøkelsen viser at de under 40 år er minst tilfredse med kvaliteten. Med andre ord; etterspørselen av bedre jobbkaffe kommer ikke akkurat til å avta med årene. Det kan være mange årsaker til at jobb-kaffen ikke holder mål; sur kaffe er definitivt blant faktorene som gir minuspoeng til pausetiden.

Hvorfor smaker kaffe surt?

For å kunne lage den perfekte kaffen, er det viktig å tenke på kaffen som et helhetlig prosjekt. Kaffe er ikke bare en god kaffemaskin. Det er heller ikke bare sort gull i form av dyre bønner. For å på best mulig måte sikre at kaffen blir god, er det viktig å se på det store bildet.

Kvalitet på kafferåvarer, korrekt renhold av bryggeutstyr, standard på maskiner og valg av bryggeparametre er viktige stikkord som skal til for å kunne sikre den beste kaffen. Selv om kun ett av disse punktene blir neglisjert, er det nok til at kaffen ikke vil smake godt overhodet. Så enkelt kan det faktisk sies. Det krever kunnskap og oppfølging om du vil ha en jobbkaffe som smaker godt alle de 230 arbeidsdagene vi har i året. Det vil vi selvsagt svært gjerne hjelpe deg med.

Se det helhetlige bildet

Ved å investere i en god kaffemaskin har du nådd langt. Kaffebryggeriet har Norges beste maskinpark av sveitsiske kaffemaskiner. Vi har gjennom mange år benyttet oss av utallige modeller og maskintyper, og kan i dag derfor stolt meddele at vi kun har et fåtall av maskiner hvor alle er av absolutt beste kvalitet.

I tillegg har vi et stort fokus på kaffebønner. Vi finner de fineste bønnene som dyrkes under de beste forholdene, og som har en rik og kompleks smak på våre høykvalitetsmaskiner. Om vi kombinerer kaffemaskiner og bønner av svært god kvalitet, mangler vi likevel en vesentlig fordel; kompetanse på teknikerne.

Våre teknikere kalibrere og tilpasser maskiner for hvert enkelt kaffeprodukt sammen med våre kunder, og kan derfor sikre at vårt konsept vil kunne passe for enhver kaffeelsker. 

Ta kontakt for å prøve kaffe fra Kaffebryggeriet

jura.pngroyal.png