Mads Vold (Foto: Privat)

Gründermessen arrangeres på Ullevål Business Class og er et arrangement under Gründeruka. Målet er å skape flere levedyktige gründerbedrifter i Norge, samt å sørge for at selvstendig næringsdrivende og nystartede selskaper står bedre rustet. Etablering, vekst og innovasjon er viktige temaer. Innovasjon Norge, Gründernes Hus, Visma, DNB, Fønd.no og K8 industridesign er noen av nesten 50 utstillere. 

Gründerforedrag 

Det blir også foredrag fra gründere og eksperter innen ulike fagfelt. Serieentreprenør Eric Edmeades fra Canada vil holde to foredrag, blant annet om salg og markedsføring.

En av Norges mest anerkjente gründere, Jørn Lyseggen, skal fortelle om hvordan han har bygget Meltwater Group fra idé til globalt konsept. Meltwater har over 900 ansatte, kontorer i 50 land og styres fra San Francisco. Videre blir det foredrag om jus, økonomistyring og IT-verktøy. Kommunikasjonsrådgiver og assosiert partner i First House, Nils M. Apeland, vil gi råd om PR og omdømmebygging for gründere.

– Bør samarbeide tettere

Mads Vold, som selv satset feriepengene sine på å etablere Gründermessen, mener norske gründere bør samarbeide tettere, og finne sammen i inkubatorer og andre fellesskap. 

– Det ble etablert over 50 000 nye selskaper i Norge i fjor, men mange vil dessverre ikke overleve. Jeg mener tettere samarbeid mellom gründermiljøene er en suksessfaktor. Messen har som mål å samle inkubatorene rundt en felles messe for å hylle og hjelpe gründerne. Gjennom messen vil vi legge til rette for at nystartede bedrifter og selvstendig næringsdrivende kan stå bedre rustet kunnskapsmessig og med bedre nettverk, sier Vold.

Det er etablert flere nye gründerfellesskap i Oslo og Akershus de siste årene, blant annet Gründernes hus, 657 Oslo, Mesh og Startup lab. At disse miljøene etableres og samarbeider tett, er viktig, mener Vold. Gründermessen har invitert alle som jobber med gründere og oppstartbedrifter til å delta og Gründermessen blir et god sted for å styrke samarbeidet mellom de ulike aktørene.

Utstillerne på messen er representanter fra følgende bransjer:

Produktutviklere, Designere, Etableringsrådgivere, Nettverksorganisasjoner, Offentlige rådgivere, Betalingsløsninger i butikk og på nett, Webdesignbyråer/CMS leverandører inkl. sosiale medier, Prototypeprodusenter, Webhandel, Rådgivning, Patentbyråer, Advokater, Bank og Finansieringsselskaper, Salg og markedsføringsbyråer, Grafiske designere, Regnskapstjenester, økonomisk rådgivning, Regnskapssystemer, Eksportkonsulenter, IT-leverandører, CRM Systemer, Kundehåndteringssystemer, Franchiseselgere (ferdige forretningskonsepter), Data og Telefoni-leverandører osv.

www.grundermessen.no


Les også: Flaks, eller hardt arbeid?