Webinarserien går over 3 uker, 3 ganger av ca 45 minutter hver gang.

Oppgaver som gjøres fra gang til gang samt 1 coaching samtale.

30 dagers fornøyd garanti (er du ikke fornøyd så får du pengene tilbake).

Dato for webinar:
19 september kl 13 / 26 september kl 13 / 3 oktober kl 13

Tid for coaching samtale avtales 1-1

Hvem er dette kurset for?
-Ledere og teamledere
 
Pris pr. deltaker er kr. 2 990,-. NB! Early bird / gunstig pris hvis du melder deg i dag og før 19 august. Normal pris er 3990 og denne vil gjelde ved påmelding fra 20 august. 30 dagers fornøyd garanti: hvis du mener dette kurset ikke ga deg verdifull innsikt eller praktiske verktøy, får du pengene tilbake.

Om kurset

Hva er suksessfaktorene som er gjennomgående i verdens innovative og ledende selskaper med en engasjerende bedriftskultur?

I følge SSB føler én av tre sysselsatte i Norge seg ukentlig fysisk utmattet når de kommer hjem fra jobb, mens én av fem føler seg psykisk utmattet hver uke.

Fra vår erfaring i sentrale roller i selskaper som Google, Microsoft og Hegnar har vi erfart at arbeidsmiljø og ledere har stor innflytelse på ansattes trivsel og produktivitet, samt resultater. Vi har selv kjent på kroppen hvordan krav til produktivitet og en dobbel sifret vekst per kvartal kan føre til stress og mistrivsel hos enkelte, men vi har også kjent på hva et entusiastisk og engasjerende arbeidsmiljø gjør for trivsel, samskaping, skaperkraften og innovasjon.

Vi har opplevd et økt omfang av stress og press i organisasjoner og sett hvilke konsekvenser det kan ha både for medarbeiderne og selskapets evne til nytenkning.  Stress i form av manglende kommunikasjon i transformasjonsprosessen og usikkerheten for eget arbeid og bedriftens fremtid. I verste fall opplever bedriften din at medarbeidere kan kjenne seg utmattet og bli utbrent.

Høyst sannsynlig vil den teknologiske utviklingen, disrupsjonen og MIoT påvirke alle bedrifter, også i Norge.  Når bedrifter går gjennom nye utfordringer og store endringer, påvirker dette alt i bedriften, også det som er høyst uteknologisk, nemlig menneskene i form av frykt som kan medføre økt stress.

Emosjoner er smittsomme og ledere omtales som den emosjonelle termostaten for sine team. Studie fra 143 land viser at 63% av medarbeiderne er uengasjerte og 24% er aktivt uengasjerte. Det vil si at bare 13% av den globale arbeidsstyrken er engasjerte på jobb. (Gallup) Dette har en direkte påvirkning på ditt team og din bedrifts resultat.

Arbeidsglede og entusiasme i bedriftskulturen “skrur på” alle læringssentrene i hjernen, som gir økt fokus, kreativitet, nytenkning, inspirasjon og smartere beslutninger

I det teknologi paradigmeskiftet vi står i, vil arbeidsmiljø være avgjørende for å sikre både medarbeidernes helse og selskapet evne for nytenkning og innovasjon.

Gjennom research av ledende globale selskaper har vi definert 5 suksessfaktorer for å skape gode engasjerende bedriftskulturer som Google har og som vi vil gi deg praktiske verktøy og fremgangsmåter til å gjenskape i din bedrift. De 5 suksessfaktorene er: mening, emosjonell selvinnsikt, deling, samskapning og trivsel.

Innhold og verktøy i kurset

  1.  Innsikt og praktiske eksempler fra bedrifter som feks Google i hva som skaper gode bedriftskulturer. Innsikt i de fem områdene ledende bedrifter lykkes med; mening, samskapning, deling, emosjon og trivsel - med praktiske eksempler  
  2. Skreddersydde oppgaver og en plan for hvordan du kan skape et god arbeidsmiljø  
  3. Styrk teamfølelsen og stammekulturen ved å få konkrete tiltak dere kan sette i gang med fra dag 1  
  4. “The Google Feeling” har et begrenset antall deltakere for å sikre en til en oppfølging og kvalitet på både webinar og utviklingssamtaler.
  5. Fornøyd garanti; hvis du mener dette kurset ikke ga deg verdifull innsikt eller praktiske verktøy, får du pengene tilbake.

Kundereferanse:

Tonje har mye livserfaring og hun byr på seg selv og deler raust sin lærdom. Hun vet hva som kreves i arbeidslivet av ledelse og medarbeiderskap i den teknologiske tidsalderen vi lever i. Det er derfor svært nyttig for meg å diskutere jobbrelaterte utfordringer. Hun er opptatt av teori som er forskningsbasert forankret. Tonje er en sprudlende og varm person som jeg alltid blir glad av å snakke med. Hun gir meg reflekterende oppgaver som jeg lærer mye av.

Jeg kan trygt anbefale Tonje. 

Hilde Weiby, Customer Care Manager

For mer informasjon send epost til tonje@Growthitude.com

Last ned vår Whitepaper som omhandler ledelse og bedriftskultur her