For å lykkes med nye prosjekter og økt vekst, trengs det kapital og riktig finansiell partner.

- God likviditet og kort kredittid er essensielt hvis man skal ekspandere. Driften stopper raskt opp hvis likviditeten er lav, og de fleste bedrifter som vokser møter ikke-forutsette hendelser som gjør at man raskt behøver å løse finansieringsproblemene, sier sjef for Norges kontoret Thomas Gunnarsson i Collector Bank.

Thomas gunnarsson.jpg

Thomas Gunnarsson er Country Manager i Collector Bank Norge.

Collector Bank’s 6 råd til din bedrift

  1. Skaff likviditet til det du ønsker å gjøre. Gjennom fakturakjøp- eller belåning får du betalt direkte, samtidig som kunden får tid på seg til å betale.
  2. Sørg for å ha gode faktureringsrutiner. Fakturer alltid straks du er ferdig med en jobb.
  3. Gjør alltid en kredittvurdering før du inngår et nytt kundeforhold.
  4. Fokuser på kjernevirksomheten i stedet for å opptre som bank for kundene dine.
  5. Våg å satse! Finn nye markeder eller nye målgrupper. Med hjelp av eksportfactoring kan selskapet se utover Norges grenser.
  6. Utvid gjennom e-handel. Det behøver ikke å koste så mye og du når ut til et bredere marked. Med betalingsløsninger for nettbutikk kan du ekspandere på nettet og samtidig få finansiert salget.

Få pengene inn på konto direkte

Gunnarsson råder bedriftsledere til å skaffe seg en helhetspartner innen factoring og andre finansielle tjenester som gjør at du får pengene inn på konto direkte, samtidig som du kan gi kundene dine tid på seg til å betale fakturaen.

- Lange betalingstider kan være ødeleggende for bedriften. Samtidig er det ofte verdt å gi en viktig kunde rimelig tid til å betale for seg. Det beste for økonomien er egentlig null dager, men det fungerer ikke for kundene.

- I stedet for å binde opp kapitalen i kundefordringer, kan du ved hjelp av fakturasalg eller -belåning bruke pengene til nye investeringer og avtaler. I tillegg slipper du å opptre som bank for kundene dine, og kan heller konsentrere deg om det bedriften din er god på, understreker Gunnarsson.

Har bedriften din behov for finansielle tjenester ? Kontakt Collector Bank for en hyggelig prat.

 

Hjelper bedrifter til suksess
Revisor og tidligere landslagspiller i håndball Erlend Mamelund jobber som Client Executive i Collector Bank.  Han forklarer at Collector Bank sine kunder opererer i svært ulike bransjer, hvor noen selskaper er store og børsnoterte, mens andre er mindre, men med høye ambisjoner.

- Det er lenge siden en bank kunne være bare i bankbransjen. I dag må vi forstå den enkelte kunden sin situasjon og tilby finansieringsløsninger som passer akkurat deres behov. Vi starter alltid med å lytte til kundens behov før vi presenterer en skreddersydd løsning.

Noen av Collectors kunder ønsker å forbedre kontantstrømmen med raskere betalinger, mens andre har behov for å tilby kundene ulike betalingstider. Andre igjen har sesongvariasjon i salget, og der hjelper banken kunden med likviditet slik at de kan fortsette veksten selv om inntektene hovedsakelig kommer i høysesong.

- En av våre største styrker er at vi evner å gi kundene bedre likviditet enn hva andre banker og finansieringsselskaper gjør. Vår evne til å tilpasse oss kunden har også resultert i at vi har greid å løse flere komplekse caser hvor andre banker har gitt opp.

erland mamelund.jpg

 Tidligere revisor og landslagsspiller i håndball Erlend Mamelund jobber som Client Executive i Collector Bank

Eksportfactoring løser problemene

- Mange bedrifter må skrinlegge eksportplanene av den enkle grunn at de ikke har tilstrekkelig arbeidskapital. Det koster å vokse fordi det ofte krever investeringer i ansatte, høyere konsulentkostnader, varelager, og innkjøp av ulikt slag - samtidig som økt salg og fakturering binder kapitalen.

- Som eksporterende bedrift er det ikke uvanlig med lange betalingsvilkår, noe som innebærer store kostnader. Dessuten kan betalingsmoralen variere, hvilket medfører ytterligere kapitalbinding i form av forsinkede betalinger. Velger man imidlertid en bank som tilbyr eksportfactoring, er dette problemet løst, forteller Mamelund.

Tilbyr betalingsløsninger for din bedrift

Med Collector bank sine betalingsløsninger for netthandel og butikk kan du tilby kundene større fleksibilitet i betalingsøyeblikket. Med våre betalingsløsninger for netthandel og butikk får du enkle og fleksible betalingsmetoder som faktura, konto, delbetaling samt kort betaling med Visa og Mastercard som er med på å øke konverteringen av kunder fra besøkende til betalende.

Med 30 dager betalingsfrist til sluttkunden øker kunde tilfredsheten for nettbutikken sine handlere. Collector bank tilbyr også smarte verktøy som hjelper deg som driver med e-handel eller butikk med å analysere kundedataen i din nettbutikk. Collector bank har gjort dette meget enkelt ved at vi har samlet alle nødvendige tjenester i en avtale inkludert kort innløsning. Collector bank har daglig oppgjør mott sine kunder som gjør at man ikke har utestående likviditet.

OM COLLECTOR BANK

Collector Bank ble grunnlagt i Göteborg i 1999 av den kjente svenske forretningskvinnen Lena Apler. Banken har opplevd en eventyrlig vekst de siste årene og har nå over 400 ansatte i Norge, Sverige og Finland.

Produktporteføljen omfatter factoring- og bedriftskreditt til bedrifter, betalingsløsninger for e-handel og butikk, lån til privatpersoner, samt eiendomsfinansiering. Gjennom datterselskapet Colligent Norge påtar banken seg også oppdragsinkasso.

I motsetning til de store bankene representerer Collector fleksibilitet, hurtighet, enkelhet og stor kundeforståelse. Alle løsningene tilpasses den enkelte kunde og deres behov