Marius Barstad er klinikksjef ved Fornebuklinikken som har spesialisert seg på kosmetisk og plastisk kirurgi og klinikken er en av landets ledende klinikker innen denne type operasjoner. Klinikken utfører rundt 2000 operasjoner årlig, noe som har medført stor slitasje på kirurgene. Og klinikksjef og kirurg Marius Barstad slet i mange år med vond rygg og skuldre på grunn av den monotone og krevende arbeidssituasjonen. Så fikk han tilbud om skreddersydd trening og etter et halvt år med styrketrening begynte resultatene å komme. Barstad ble rettere i ryggen og fikk gradvis styrket muskulaturen, og da han for ett år siden i tillegg la

 

om kostholdet og spisevanene fikk han mer og mer overskudd, og han var ikke lenger sliten på tampen av dagen.

 

 

Mer energi

- Jeg har omtrent aldri trent annet enn det å gå på jakt og turer i skog og mark, og for to år siden merket jeg at jeg var sliten når klokken nærmet seg tre på ettermiddagen og jeg hadde flere operasjoner som skulle gjennomføres. Jeg nevnte problemet for vår datasamarbeidspartner Gunnar Bråthen som også er personlig trener og han tilbød seg å skreddersy et eget treningsopplegg for meg hvor det meste av treningen var styrketrening. Jeg må innrømme at det var svært tungt i begynnelsen, og jeg greide nesten ikke engang å løfte vektstangen uten vekter. Og da jeg skulle heise meg opp i skranken greide jeg det ikke. Men jeg fortsatte å trene og etter et halvt år begynte jeg å merke endringer. Jeg trente nå to dager i uken og ble sterkere i muskulaturen og treningen gikk mye bedre uten at jeg ble så sliten. Etter ytterligere et halvt år begynte vi å se på kostholdet mitt og Bråthen mente at jeg spiste for lite og feil mat så jeg begynte å legge om kostholdet, noe som har gjort at jeg nå greier å holde et jevnt energinivå gjennom hele dagen. Jeg har nå takket være treningen og kostholdet en langt bedre arbeidsdag uten fysiske smerter og plager, sier Marius Barstad som også stresser mindre enn før.

Bedre leder

 

- Jeg føler at jeg er blitt en roligere person og jeg er ikke lenger stresset på samme måten som før. Treningen har gjort meg langt roligere og det har også hatt positiv innvirkning på meg som leder. For det å lede en bedrift med 15 medarbeidere samtidig som jeg skal være kirurg kan være en belastning fordi jeg skal mestre begge oppgavene like bra. Heldigvis har jeg dyktige kolleger, og de to siste årene har jeg blitt flinkere til å stole på kollegene og vurderingene de gjør. Jeg har nok også blitt flinkere til å delegere og opplever at jeg har blitt en bedre leder for bedriften, sier Barstad.

 

 

Kaare Skevik jr. (Tekst)

Foto: Ingar Næss - studiof2