Vineet Nayar, den indiske lederskapsguruen og forfatter av bestselgeren Employees first, customers second, er tidligere konsernsjef i det indiske teknologiselskapet HCL Technologies.

Om han tvilte på seg selv? Javisst. Hver dag, hver time og hvert minutt.

Nettopp derfor gikk det også så bra med Vineet. Hans ureddhet for å omfavne og uttrykke tvilen, påskyndte en stor forandring hos HCL Technologies.
Tvil er en viktig egenskap for en leder, mener han.
- Ja ellers lurer du deg selv. I etterkant innser jeg at det var det beste jeg kunne gjøre, for i samme øyeblikk som jeg uttrykte min tvil økte de andre ledernes tro. De følte at jeg tvilte, og derfor ble vi enige om at «vi må strukturere denne forandringen». Det skapte en kollektiv kunnskap. Når lederen er hundre prosent sikker, er risken for å mislykkes stor, sier han.

Det var ingen liten forandring som skulle gjennomføres. Og heller ingen liten organisasjon. HCL Technologies hadde på denne tiden 30 000 ansatte og 700 millioner dollar i omsetning.
Forandringsprosessen ble en suksess. I dag har tallene mer enn tredoblet seg, og historien er blitt udødeliggjort i Vineet Nayars bok Employees first, customers second fra 2010.

Var du aldri redd for å bli ansett som svak?

- Heldigvis hadde jeg tre tenåringer som bodde hjemme på denne tiden. Jeg lærte av dem at jo strengere jeg ble i min kontroll av dem, jo mer opprørsk ble dem. Den eneste lederstilen som fungerte var en samarbeids- og diskusjonsorientert stil. Så lenge vi hadde en meningsfull samtale, og alle fikk bidra og vi kom til en felles beslutning, så lyktes jeg med mine tenåringer, sier han.

Denne arbeidsmetoden tok han med seg til kontoret.

- Mennesker vil faktisk samarbeide, de vil helst vite at du ikke har bestemt deg alene. De ønsker å vite at ideen ikke bare er din, men alles. De lederne som vil lykkes med å lede mennesker til fremgang i fremtiden, er de som forstår at man har en munn og to ører. Det er viktig at man lytter dobbelt så mye som man prater selv. Forsiktighet bygger bra ledelse.

Kilde:Chef.se.

BLI ABONNENT - KLIKK HER!

LederNytt forside 04 2015 web.jpg