mortenrovik_farger_dypetset (2)_450x338.jpgFor å kunne ha en opplevelse av kontroll er det viktig å jevnlig ta et steg tilbake. GTD anbefaler at du ser over alle forpliktelsene dine én gang om dagen for det du har planlagt å gjøre i dag og i morgen. Og se over absolutt alt en gang i uken i en Ukentlig revisjon.

TØM ALT:

Samle alt løst papirer og materiell. Behandle alle innbokser. Behandle absolutt alle oppsamlede papirer, tidsskrifter og møtenotater, talepostmeldinger, og e-poster osv. Tøm hodet. Skriv ned og behandle alle prosjekter, neste handlinger, Venter-på, Engang-kanskje etc

KOM AJOUR:

Revider listene med Neste handlinger. Merk fullført på fullførte Neste handlinger. Se over for å se om du det ikke dukker opp noen flere neste handlinger og ideer. Revider kalenderen bakover i tid på jakt etter ting som må overføres til systemet. Revider kalenderen fremover i tid. Revider fremtidige avtaler på kort eller lang sikt. Se etter de som trenger å følges opp. Huk av for de som allerede er fulgt opp.

Evaluer status for prosjekter og mål, en etter en, og forsikre deg om at alle har minst en neste handling. Se over prosjektplaner, støttemateriell, og annet under-arbeid-materiale for å se om det ikke dukker opp noen nye handlinger.

VÆR KREATIV:

Revider Engang-kanskje listen. Se etter prosjekter som er modne til å bli aktive og flytt det til Prosjekter. Slett ting som ikke lenger har interesse. Vær kreativ og modig
Har du noen nye fantastiske, lettbente, kreative, tankevekkende, risikofylte idéer som du kan legge til i systemet ditt?

UKENTLIG REVISJON – BESTE PRAKSIS:

Sett av tid i kalenderen for Ukentlig revisjon. Du kan komme til å trenge to timer de første gangene. Kjør en lettversjon om du har dårlig tid.

Neste og siste del skal vi se på Utføre. Hvordan velge det riktige å gjøre akkurat nå?

LES FORRIGE DEL HER! DEL 5

TEKST: Morten P Røvik leder selskapet produktivNorge AS som tilbyr seminarer, foredrag og rådgiving i Getting Things Done® (GTD) - metodikken til David Allen. Morten er  Nordens eneste sertifiserte GTD Master Trainer og har undervist i Getting Things Done i mer enn 4 år. Han er lidenskapelig opptatt av personlig produktivitet og har fast spalte i Aftenposten hvor han skriver om emnet. Og han er med i Aftenpostens ekspertpanel på jobb, karriere, jus og arbeidsliv.